free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ismerd meg: Prada

Borsa         Címkék: divat, ismerdmeg, kirakat, prada, táska 0 hozzászólás

Szerintünk nem árt tisztában lenni azzal, hogy pontosan kik állnak a híres divatmárkák nevei mögött. Sorozatunkban most a Prada márkát mutatjuk be.

A legendás olasz divatház 1913-ban nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt, azonban ekkor még messze volt a napjainkban ismert márkától. A céget Mario Prada alapította Milánóban és akkoriban kizárólag utazótáskák készítésével foglalkoztak, a méregdrága rozmárbőrből készült táskák a felső tízezer számára voltak csak elérhetőek, de a kis bolt még így is akkora forgalmat bonyolított, ami garantálta az egész család megélhetését. Azonban az ötvenes években a légi közlekedés egyre népszerűbbé vált és a nehéz, bár kétség kívül tartós táskák már nem feleltek meg a kor kívánalmainak. Így Prada arculatváltásra kényszerült, az árak lejjebb mentek, és az utazótáskákat felváltották a kisebb női és férfi táskák, a cipők az övek és egyéb bőrből kiegészítők, a merész váltással a cég nem várt sikereket ért el, és Európán kívül már Amerikába is elkezdtek szállítani.

A sikerek ellenére a vállalkozás a hetvenes években hanyatlásnak indult, csak nagy nehézségek árán sikerült felvenni a harcot a Guccival és a Versaceval, azonban az állandósult leárazások sem hoztak elég bevételt a divatház számára. A cég már szinte készült lehúzni a rolót, amikor az alapító unokája Miuccia Prada átvette az irányítást. Azonban a "hatalomátvétel" korántsem ment annyira könnyen, mint az öreg Mario Prada eltervezte, ugyanis Miuccia akkoriban egy milánói pantomim színházban dolgozott és mindeközben élénken politizált, belépett a Kommunista Pártba és hevesen harcolt az olasz nők jogaiért. A divat világában ekkor még teljesen járatlan Miuccia rövid idő alatt megreformálta a nagy múltú céget; a nagyapja által tervezett elegáns táskák mellett jól megfértek a kor igényeinek megfelelő sportos táskák és hátizsákok, ami a nagyapja által használt vízhatlan anyagból Pocone-ből készültek.

http://photobucket.com, www.styledrops.com, http://pro.corbis.com
Nézz Prada cuccokat!

 

1985-ben piacra dobta a Prada védjegyeként ismert fekete tűsarkúkat valamint egy olyan kis fekete, márkajelzés nélküli táskát, ami a megszokottól eltérően nem elegáns luxusbőrből, hanem vízhatlan, bár kétségkívül finomanszőtt, nylonból készült. A szokatlan táska egy csapásra a modellek és színésznők kedvenc darabja lett, olyan hírességek hordták mániákusan, mint Jerry Hall vagy Marie Helvin. Miuccia 1989-ben mutatta be első ruhakollekcióját, amivel egyik napról a másikra bekerült a legnagyobbak közé. A Pradanak tervezett ruhái mindig szigorú vonalvezetésű és rendkívül nőies darabok voltak, a cipőinél és táskáinál használt játékosság a ruhák az esetében egyáltalán nem volt fellelhető. 1992-ben debütált a divatház almárkája a Miu Miu, amelynek első kollekciójához a tervezőnő a saját hippis gardróbjából merített ihletet. Ruháit manapság olyan hírességek hordják, mint Dita von Teese, Cameron Diaz vagy Salma Hayek. Az Ördög Pradat visel című könyv és filma pedig már csak hab volt Miuccia Prada igen díszes és fényűző tortáján.

Az idei kollekcióját is a tőle megszokott egyszerűség jellemzi, és bár idén ősszel mindenki lilában és kockásban utazik, ő maradt a hagyományosnak számító feketénél. Flitterek és csillogó díszek helyett a néha uniformisnak tűnő ruhákat csipkék és elnagyolt fodrok díszítik, amelyek egy-egy táskán és cipőn is visszaköszönnek.

http://content.coutorture.com, www.style.com

A térd alatt elvágott szoknyák ugyan kicsit titkárnőssé teszik a kollekciót, de a finom anyagok és a szépen szabott garbónyakak némileg kárpótolnak minket. Viszont attól nem tudunk eltekinteni, hogy az ilyen hosszúságú szoknyák csak magas, vékony lábú csajoknak állnak jól és a nők nagyobbik hányadát nem ők teszik ki.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés