free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Szexista konlfiktus 2.0

HT         Címkék: gondolkodás, hímtag, konfliktus, mese, munka 1 hozzászólás

Sokan tiltakoznak ellene, de tény, hogy van némi különbség a női és férfi gondolkodás között, és ez bármikor eredményezhet konfliktust. Mese, balhéval.

Hímtagunk a férfi és női gondolkodás közötti különbséget mesében mondja el. Az első részben a feszültség már kialakult férfimunkatárs és nőimunkatárs között. A sértődés után itt a folytatás, tessék:

A nő agresszív viselkedése miatt történő kölcsönös és nem túl illedelmes odamondogatások után a nő megsértődött, otthagyta a férfit, és kizárólag érzelmi alapon kezelte a munkaügyi konfliktushelyzetet. Már nem számított a közös érdek, ahol csak tudott, ártott a férfinak, és minden alkalmat megragadott arra, hogy megnehezítse a munkavégzését. A férfi mindezt betudta annak, hogy a férfi agy és a női agy nem egyforma.

 A férfi tisztában volt azzal, hogy egyes tudományos elképzelések szerint a hímnemű és a nőnemű őseinknek eltérő szerepek jutottak a mindenapi életükben, és ez megérződött a kiválasztódásukon is. És, hogy nem véletlenül az őspasik vadásztak, meg barkácsoltak. És, hogy például az sem véletlen, hogy a nők empatikusabbak a férfiaknál, és a fenyegetőzés tipikus pasi szokás. A férfi tudta azt is, hogy a pasik nem sokban különböznek a gorilláktól abban a tekintetben, hogy amikor például több férfi verődik egy társaságba, akkor nagyon gyorsan kialakul közöttük egyfajta függőségi rend, tekintélyelvű viszony. Vagy, hogy számos háború és milliárdnyi emberélet igazolja azt az általánosítást, hogy a pasik dominanciafüggők. Meg, hogy már az óvodában is, önös érdekeiknek megfelelően, inkább tolják magukat az előtérbe a kissrácok, mint a kiscsajok. És a férfiak mindig versenyeznek kimondva, kimondatlanul, mint a gorillák, amikor vetélkednek a banánért. Csak nem éppen mellüket düllesztgetik, vagy fel-alá  járkálnak, méregetve a másikat, esetleg nyíltan összecsapva, hanem rendszerint a törvény szabta lehetőségek szerint alfahímkednek, és kultúrált körülmények között nem alakul ki a szertartásos vetélkedés közöttük. Például egy háromfős férfitársaságban elég csak két illetőnek így vagy úgy rivalizálnia ahhoz, hogy a harmadik megtudja, hogy mi a leosztás.

 

JÁTÉK!

Nyerj személyre szabott alakformáló bérletet!

Itt lehet játszani, hajrá!

A férfi tudta, hogy a nő nem volt katona, ahol megtanulhatta volna  a tekintélyelv szigorát, és az most nem fontos, hogy a férfiaknak meg miért volt kötelező valaha, és most meg miért nem. Azt is tudta, hogy a nőt jobban izgatja az igazságosság, mint a férfit, és, hogy a Vidámparkban statisztikailag több férfi karambolozik a dodzsemezés közben, mint nő. A férfi azzal is tisztában volt, hogy azért kevesebb csaj indul neki tönkreverni egy illetőt, mint pasi, mert a csajok inkább aggodalmaskodnak azon, hogy hogyan érzi magát a megrakott illető a ruha után. A férfi mindezek tudatában sem bánta meg, hogy megtréfálta, egyben próbára tette a nőt, mert véleménye szerint a profizmusban a hozzáértés a lényeg, és nem az érzelmek.

 Ráadásul még jóval a divatbemutatós konfliktushelyzet kialakulása előtt, amikor a nő és a férfi csak úgy összefutott egy helyen valahol, valamikor, és véletlenül egy társaságba keveredtek, és szóba elegyedtek, és többek között beszéltek néhány percet egymásnak a munkáikról, akkor a nő felajánlkozott segítőtársnak és/vagy asszisztensnek az egyik melóra, amiről a férfi beszélt, mondván, hogy a pasi azt úgysem fogja egyedül bírni, és hogy ahhoz a melóhoz, éppen őrá van szükség. Ehhez képest az első adandó alkalommal, amikor igazolhatta volna az állítását, arról győzi meg a férfit, hogy egyelőre nem tudja felelősséggel ellátni a feladatait.

 

A férfi mégsem bánta meg, hogy érzelmeiben megsértett egy nőt, mert melóról volt szó, és a férfi tudta, hogy nem akkor követett el hibát, amikor a nőt megviccelte, hanem akkor, amikor pontos munkaköri leírás és egy mindenre kiterjedő, hogy például a másik egyenrangú alvállalkozó egyik munkatársa számonkérheti őt típusú,  szerződés hiányában vállalta be a munkát. Mindenesetre a konfliktusnak legalább annyi értelme volt, hogy kiderült a férfi számára, hogy a nő nem véletlenül tölt be egyelőre asszisztensi posztot a rendezvényszervezésben.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés