free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Budapest 5 legjobb fürdője

Borsa         Címkék: budapesti, fürdő, legjobb, lista, öt 0 hozzászólás

Jó ideje vége már a strandszezonnak, de ez nem azt jelenti, hogy ne pancsolhatnánk. Listánkban a szerintünk legjobb öt fővárosi lubickolós helyet szedtük össze.

Budapest a fürdők városa, így szoktuk emlegetni jól eleresztett vizesblokkjai miatt. Természetesen ennek csak örülni tudunk, hiszen hiába a rossz idő, szél, zimankó, akár szabadtéren is áztathatjuk az áztatni valót, ha éppen arra támad kedvünk. A főváros legjobb gyógy- és élményfürdőit szedtük össze a téli szezonra.

 

Dagály

A Dagály valószínűleg legtöbbünknek strandként él a fejében, azonban az 1948-ban alapított fürdő aktív gyógyvizes létesítmény is. 1970-től a Széchenyi Gyógyfürdő vizét használja, így igazán elsőrangú termálmedencékkel rendelkezik, egészen pontosan kettővel. A víz nátriumot is tartalmazó kálcium-magnézium-hidrogénkarbonátos és szulfátos-kloridos hévíz, melynek fluoridion-tartalma is jelentős, így nemcsak kellemes melegének (33-36°C) örülhetünk, de az ízületeinknek is jót tesz. Az egész évben látogatható fürdő számos gyógy- és wellness szolgáltatást is nyújt, úgymint termoterápia, balneoterápia vagy gyógy- és vízmasszázs.

Címe: 1138  Budapest,  Népfürdő u. 36.

Gellért

A Gellért Fürdőről már a XV. századból is találunk feljegyzéseket, csodahatású forrásnak tartották a vizét, és nagyon kedvelték hőfoka miatt is, mely jóval melegebb volt (41°C), mint a korabeli budai fürdők. A későbbiekben a törököknek is igen kedvelt helye volt, mostani formájában 1918-ban nyitotta meg kapuit, a szecessziós stílusban épült gyönyörű fürdő egyben szállodaként is funkcionált, akárcsak ma. 1927-ben hullám strandfürdővel, 1934-ben pedig pezsgőfürdővel bővült. A közelmúltban történt felújítását követően most ismét régi fényében pompázik, korszerű és elképesztően gyönyörű fürdővé vált. Természetesen itt is találunk minden igényt kielégítő gyógyrészleget is.

Címe: 1118  Budapest,  Kelenhegyi út 4.

Lukács


A mai Lukács Fürdő környékén a XII. században betegápolással foglalkozó Szent János lovagok telepedtek le, akik kolostoraik mellé a hely kitűnő jellege miatt fürdőt is építettek. A török korban is működött, de igazán csak 1884-ben fedezték fel újra. Egy gyógyszálló épült a hajdani kolostor helyén, mely modern vízgyógyászati osztályt létesített. A világ minden tájáról érkeztek ide a gyógyulni vágyók, akik a sikeres gyógykúrát követően márvány hálatáblákkal fedték be a fürdő udvarának falát. 1979-ben a Lukácsnak volt az első komplex gyógyfürdőellátást biztosító részlege, találunk benne gőzkabint és különféle szaunákat, szénsavas fürdőt és vízmasszázst, és akár elektroterápiás szolgáltatásokat is igénybe vehetünk, de a szimpla lábáztatós kikapcsolódás is garantált.

Címe: 1023  Budapest,  Frankel Leó u. 25-29.

Rudas

A Rudas a szívünk csücske, és nem csak azért, mert igazi, hamisítatlan keleti atmoszférával rendelkezik, hanem mert akár éjszaka is pancsolhatunk a súlyos, török korabeli falak között, vagy akár zenére is lazulhatunk. A Rudas a helyszíne ugyanis a szépemlékű Cinetrip partyknak, melyek újjáéledve a poraikból, ismét medencés bulizásra csábítanak. A Szokoli Musztafa, budai pasa által az 1560-as években épített fürdő másik extrája az éjszakai fürdőzési lehetőség, melynek keretein belül péntek-szombat-vasárnap 22.00 és hajnali 4.00 óra között áztathatjuk magunkat a 450 éves falak között, ezt mindenképpen érdemes kipróbálni, nem akármilyen élményt nyújt.

Címe: 1013  Budapest,  Döbrentei tér 9.

Széchenyi

Végezetül pedig a jó öreg "Szecska", mely nemcsak szépsége, de méretei miatt is egyedülálló. A Széchenyi Fürdőt Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexumaként szokás emlegetni, összesen 18 medencével rendelkezik, és ebből 14(!) termálmedence. Természetesen itt is van gyógy- és wellness központ, sőt konditerem is, az épület szépsége pedig szintén lenyűgöző. Létét Zsigmondy Vilmos bányamérnöknek köszönhetjük, aki az 1880-as években kezdeményezett mélyfúrásokat a Városligetben. A külcsín viszont már Czigler Győző szépérzékét dicséri, akinek tervei alapján 1913-ban felépült a Széchenyi Gyógyfürdő. Nézd meg a fürdőket jobban!

Címe: 1146  Budapest,  Állatkerti krt. 11.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés