free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legszebb dizájnradiátor

Borsa         Címkék: design, dizájn, lista, radiátor, tárgy 1 hozzászólás

A fűtőtest nemcsak funkciója miatt fontos, akarva akaratlan kiemelt méretű berendezési tárgy a lakásban. Utánanéztünk, lehet-e kapni fantáziadúsabb darabokat.

Ha eljön a fűtésszezon, egyszeriben fontos tárgy lesz a lakásban a nyáron elfelejtett radiátor. Gyakran eszünkbe jut, hogy vajon miért néz ki minden fűtőtest ugyanúgy, miért nem szentelnek a dizájnerek nagyobb figyelmet ennek a területnek. Utánanéztünk hát, lehet-e kapni fantáziadúsabb darabokat. Jelentjük: igen, sőt azt is, hogy a dizájnradiátorok világa végtelen. A tervezők ugyanis egyáltalán nem hanyagolják el ezt a területet, hanem épp ellenkezőleg: sok esetben a funkció határait feszegető alkotásokat készítenek.

 

Mindegy, hogy irodaházban, lakásban, kastélyszállóban, vagy a Parlamentben járunk a fűtőtestek mindenütt egyformák. Ahol melegvizes cirkófűtést használnak, ott általános a fehér lapradiátor, melynek persze létezik olcsóbb és kicsit drágább változata is, az ára pedig általában pár tízezer forint. El lehet rejteni faragott, fából készült szekrénykében az ablak alatt, vannak, akik a kanapé, vagy a fotel mögé bújtatják el, mindegy: összességében a lapradiátor bennünk mindig előhozza a "magyar vállalkozó" karakter képét. A fűtőtest ugyanis nemcsak funkciója miatt fontos, akarva akaratlan kiemelt és nagy méretű berendezési tárgy a lakásban és valljuk be: a mindenütt megtalálható olcsó, otromba fémvacakba a legkisebb fantázia, vagy játékosság sem szorult. Persze, hogy nem csak ilyet lehet vásárolni, ha valaki többre-szebbre, egyedire vágyik. Ha pénz van, minden van – mondja a bennünk lakó kisördög, fűtőtest ügyben pedig nem is trafálunk nagyon mellé az anyagias gondolkodással. Listánk a legtrendibb, és legszebb dizájnradiátorokról.

 

www.antrax.itAntrax – Sole


Úgy tűnik, az olasz tervezők gondolnak a részletekre, az Antrax ugyanis a nemrég még kellemesen melengető napocska mintájára készítette el Sole, azaz Nap fantázianevű fűtőtestét.  A napsugarakat mintázó, sárgára festett csövek garantáltan felmelegítik a lelket is, ha pedig változatosságra vágysz, választhatsz a radiátor továbi 199 színárnyalata közül. Magyarországon például itt veheted meg a fémcsövekbe rejtett napot. 

 


www.jorislaarman.comHeatwave


Joris Laarman holland tervező designradiátor már Budapesten is megfordult, írtunk is arról a kiállításról, ahol bemutatták. A fűtőtest ma is lenyűgöz bennünket, ráadásul a minimalista téglalap forma helyett a bútortervezésben divatos organikus formavilágot követi. Mintha valami csodás növény tekeregne a falon, a sarkon befordulva, melyből meleg árad, és csak nagyon közelről lehet észrevenni, hogy valójában nem domborműről, hanem radiátorról van szó.

 

www.hellos.itHellos – ONE

 

Az hogy hangzik, hogy radiátor, piperetükör, hangulatvilágítás és digitális óra egyben? Forradalmian, nem igaz? Az olasz Hellos cég dizájnfűtőteste mindezen funkciókat egyesíti. Falra akaszthatod a fürdőszobában, sminkelhetsz a tükrében, miközben látod, mennyit késel majd az irodából, és még kellemes meleg is árad belőle. Imádnivaló, találó a neve is: egy, azaz egyetlen!

 

 

 

www.sprinz.euSprinz üvegradiátor 


Oké, eddig az összes bemutatott radiátort stoppolnánk, most jöjjön egy kakukktojás. Legfeljebb Győzikénél tudnánk elképzelni a német Sprinz üveg fűtőtestet, festett tűzzel, lángnyelvekkel, izzó fahasábokkal az oldalán. Ilyen az, amikor egy német viccel – mondanánk cinikusan, ha nem lenne még mindig tátva a szánk ekkora giccs láttán. Vajon van olyan lány, aki egy ilyen fűtőtest közelében romantikus hangulatba kerül? 

 

 

www.vasco.beVasco – Niva

 

A belga Vasco radiátorgyár a hagyományok megőrzése mellett kínál letisztult és gyönyörű formákat. Az általa forgalmazott fűtőtestek közül kedvencünk ez a hatalmas, falat beborító lap, ami a környezetbe simul, és csak a belőle áradó kellemes meleg hívja fel a figyelmünket arra, hogy nem valamiféle fali dekoráció, hanem meleg vízzel teli csövek lapulnak a belsejében.


 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés