free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Tesztelt kézkrémek

Borsa         Címkék: bőrápoló, kézkrém, púder, teszt 0 hozzászólás

Borsamunkatársak mostanában előszeretettel tesztelgetnek és mivel jön a hideg, kézkrémeket vásároltak. Kenegetettek, öt krémet teszteltek és konklúziót vontak.

Unjuk már, hogy mostanában a legtöbb púderes cikket azzal kezdjük, hogy jön a tél, vegyél meleg kabátot, figyelj magadra, óvd a bőrödet, de az a helyzet, hogy tényleg másképpen kell figyelni a téli időszakban ugye nem csak az öltözködésre, hanem például a bőrünk ápolására is. És nem mindegy, hogy hogyan. Mert ugye csak azért, mert beszereztünk egy meleg kesztyűt, még nem óvtuk meg kezünket attól, hogy a hideg szélben a kiszáradástól smirglivé váljon. A téli szezonra még azoknak is muszáj lesz kézkrémet használni, akik alapvetően irtóznak attól, hogy mindenféle kencékkel vonják be a kezüket. Ugyanis a szél, a hideg és a kemény víz, na meg persze a mosogatás esküdt ellenségei a kezünknek, és ha egyszer kiszáradt, azt bizony orvosolni kell. Borsamunkatársak és szintén elszánt segítői leteszteltek az 5 kézkrémet. 

 


Kézkrém képek!

 

Kipróbáltunk egy gyógyszertárban kapható hagyományos krémet, három ismert márka termékét : Dove, Nivea, és a norvég halászok kedvencét a Neutrogénát, valamint megpróbálkoztunk egy lengyel termékkel is – Eveline -, aminek a tubusára titokzatosan csak az volt írva, hogy láthatatlan kesztyű.

Külcsín

 

A házi szépségversenyünk utolsó helyezettje minden kétséget kizáróan a gyógyszertári készítmény teljesen antidizájnos doboza lett, a többi négy között nem találtunk nagy külalaki eltérést. Mivel egyik sem nagy, így tökéletes elférnek a táskánkban, és a tubusok elég jól záródnak ahhoz, hogy ne kelljen attól tartanunk, hogy kezünk helyett a határidőnaplónk bőrbevonata lesz tökéletesen hidratált. A gyógyszertári kézkrémet viszont egyáltalán nem praktikus magunkkal hordani, ugyanis a műanyag doboz egyáltalán nem zár tökéletesen, ráadásul a többi nyomós megoldáshoz képest itt az ujjunkkal kell kikanalazni a kellő mennyiséget.

 

 

A Neutrogenát korábban letekerhető kupakkal árulták, ami nem igazán volt praktikus megoldás, bár a hagyományos fajta még mindig az eredeti csomagolásban kapható, az újabb változatnál már pattintós a kupak, ami megkönnyíti a használatát. Főleg akkor, ha úton útfélen kenjünk a kiszáradt kezeinket.

 

Ha kijön a tubusból

 

Ötből négy kézkrém kukac alakban jött ki a tubusból és annyira sűrű volt, hogy még a tenyerünkben sem folyt szét egyik sem. A különböző krémek összetevőinek sora olya hosszú és annyi ismeretlen szóból áll, hogy nem tudtuk megállapítani, hogy milyen állományjavító van bennük, de az biztos, hogy raktak bele rendesen. Ezzel szemben a gyógyszertári kézkrém inkább folyós volt, annyira, hogy egy tubusból egyszerűen kifolyna, cserébe viszont arra következtettünk, hogy nincsenek benne állományjavító szerek, persze ezt csak sejtjük, ugyanis a dobozon még csak utalás sincs az összetételre. A legfurcsább összetevőt a lengyel termékünk rejtette, azt nem tudjuk, hogy milyen elmélet alapján, de van benne kecsketej. A magyar címke csupán természetes összetevőket sorol fel, de az angolul írt összetétel sokkal bizarrabb.

 


 

A többi esetében sem jobb a helyzet, a gyártók már rájöttek, hogy valamilyen természetes alapanyag kell ahhoz, hogy a növényi adalékokat favorizáló vásárlóknak is el lehessen adni a terméket, de a tartósítószereket egyikből sem spórolták ki, csakúgy, mint az illatanyagokat, mert nem elég hogy puhítja a bőrünket, az sem árt, ha nem sajtszagot áraszt. 

 


Illat szempontjából - nem meglepően - a gyógyszertári kézkrém végzett a legutolsó helyen, úgyhogy, aki nem drogériában vásárol, és ezt kívánja meg, annak fel kell készülnie arra, hogy a keze nem lesz bazsarózsa illatú, ha ezt használja. A kecsketejes verzió illata kicsit savanykás, amit csak nehezen vagy egyáltalán nem lehetett megszokni, cserébe viszont nem kellett belőle sok, így nem is éreztük órákig. A többi háromnál csak jó tapasztalataink voltak, az illata egyiknek sem volt hivalkodó, sőt inkább kellemes, nem éreztünk rajtuk sem kellemetlen gyógynövény szagot, sem pedig erőszakos parfümszagot.

1. Tesztelt kézkrémek
2. Jön a lényeg és a győztesLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés