free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ismerd meg: Fendi

Borsa         Címkék: adelefendi, divatház, fendi, kirakat, márka 4 hozzászólás

Szerintünk nem árt tisztában lenni azzal, hogy pontosan kik is állnak a híres divatmárkák nevei mögött. Sorozatunkban most a Fendi márkát mutatjuk be.

A Fendi divatházat 1925-ben alapította Adele Fendi. A Rómában található kis bőrdíszműves szalonban férjével, Eduardoval dolgoztak együtt, ekkoriban csak egyéni megrendelők megbízásaiból éltek. A családi vállalkozás 1946-ban kezdett el kibővülni, amikor a házaspár egy jóval nagyobb üzletet vásárolt, a cég mostani arculata viszont csak Edurardo halála után alakult ki, amikor  Adele öt lánya is elkezdett a cégnek dolgozni.

 

A legidősebb lány Paola a divatházra mai napig jellemző szőrmékkel kezdett el foglalkozni, Anna bőrárukat tervezet, Franca volt felelős a vevők és a divatház közötti kapocslatokért, a gyakorlatias Carla az üzletmenetet irányította, Alda pedig az eladásokkal foglalkozott. Az öt lány az addigihoz képest teljesen más irányvonalat hozott a cég életébe, a fiatalos lendületüknek köszönhetően hamarosan a Fendi  az egyik legsikeresebb olasz divatvállalattá nőtte ki magát. Az 1980-as évektől kezdve a Fendi a luxus megtestesítője lett, a drága szőrmék és tökéletes minőségű bőr alapanyagok felkették a leggazdagabbak érdeklődését.

 

www.style.com, http://kaboodle.com, http://designicons.harrods.com, www.italian-fashion-watch.comNézegess Fendi cuccokat!

 

A cég - a korábbiaktól eltérően - a tervezést egy külső szakértőre bízta Karl Lagerfeld személyében, aki 1965 óta dolgozik a cégnek, többek között ő alkotta meg a divatház jellegzetes lógóját az egymás felé forduló két F-betűt. A kilencvenes években ismét visszatértek a hagyományos fazonokhoz, ekkor született meg a Fendi Baguette ami napjainkba a világ egyik legtöbbet hamisított táskája. Másik legkeresetebb termékük a Spybag névere keresztelt táska, aminek limitált kiadású változataiért több ezer dollárt is képesek kifizetni az olyan fanatikus rajongók, mint például Ashley Simpson vagy Gwen Stefani. A céget  jelenleg Anna Fendi lánya, Maria Silvia vezeti, aki Karl Lagerfelddel együtt tervezi meg az aktuális szezon kollekcióit.

 

www.style.com, http://content.coutorture.com 

Az idei szezonban ismét a feketéjé és szőrméké a főszerep, és amíg jó néhány divatház már csak néhány kivételes esetben dolgozik igazi szőrmével, addig a Fendinél az  idei szezonban is főszereplő a szőrme. Mostani őszi-téli kollekciójukra az uniformis jellegű kabátok és a kötött pulóverek a legjellemzőbbek. A korábbi években divatos csípőöveket pedig felváltották a vastag derékövek, ami tényleg csak a legvékonyabbaknak áll jól. Hagyományosan nőies vonalakat csak nyomokban találunk az idei kollekcióban, helyette viszont van bőven Star Trek egyenruhára emlékeztető zakó és kutyakiképző tisztek egyenruhájára hajazó kabát és pulóver.  LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés