free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 vastag karkötő

Borsa         Címkék: divat, hangsúlyos, karkötő, kombinálható, lista 0 hozzászólás

A vékony, visszafogott karkötők ideje lejárt, visszatértek a hatvanas évek hangsúlyosabb darabjai. A Borsa bemutatja a szezon öt legjobb vastag karkötőjét.

A vastag karkötőket Natalie Wood hozta divatba a 60-as években, azt azonban kevesen tudják, hogy az amerikai színésznő nem csupán kedvetelésből hordta a sokszor több centi vastag karpereceket, egy a csuklóján lévő gyermekkori sérülést próbált meg így eltüntetni, ehhez pedig kevés lett volna egy vékony ékszer. A hangsúlyos karkötők ismét reneszánszukat élik és idén még az is jól mutat, ha ráhúzzuk a kesztyűnkre vagy hosszú ujjú felsőnkre. Borsastylis szétnézett a piacon és kiválasztotta az 5 legjobban kombinálható vastag karkötőt.

Csipke műanyaggal – Furla

A csipke és a műanyag házasítása elsőre igen bizarr kombinációnak tűnhet, azonban elegáns és sportos szettekkel is egyaránt működik. Amire viszont figyelni kell, hogy ha ilyen hangsúlyos és különleges karkötőt választunk, akkor a nyakláncnak és a fülbevalónak visszafogottabbnak kell lennie. Akkor mutat igazán jól, hogy a felsőrésznek olyan darabot veszünk fel, amiben visszatér a karkötő csipkemintája. Hangsúlyos ékszer ugyan, de nyugodtan kombinálhatjuk fekete vagy ezüst ékszerekkel, de egy vékony nyaklánc és egy kis fülbevaló tökéletesen megteszi, ennél többre nincsen szükség.

Fa és sárga műanyag – New Yorker

Az afrikai törzsi ékszerekre emlékeztető karkötőt leginkább sportos szettekhez ajánljuk, és nyugodtan felturbózhatjuk színben és anyagában hozzáillő nyaklánccal. Ha valaki barna vagy sárga szűk ujjú felsőrészt választ, az nyugodtan hordja a ruhán kívül a karkötőt. Az ilyen sportos, színes darabokat kár lenne a pólón belül hordani. A fa és műanyag karkötőkből hordhatunk egyszerre többet is, de csak akkor, ha színben és stílusban passzolnak egymáshoz és arra is jó lesz figyelni, hogy lehetőleg csak annyi karkötőt vegyünk fel egyszerre, ami nem akadályoz minket a munkában.


Festett fa – New Yorker

Ha hagyományos karperecről beszélünk, akkor azon a képen látható fazonokat értjük. A hatvanas években fából és fémből készültek, a nyolcvanas években pedig a műanyag darabok voltak igazán divatosak. Manapság bármi szóba jöhet, sőt egyszerre többet is felvehetünk, de csak akkor, ha azok ugyanolyan anyagból készültek. Akinek viszont vastag a kézfeje, az jobb, ha kapcsos vagy oldalt nyitott fazont választ, ugyanis ha a nap végére kicsit megdagad a keze, akkor vagy csak szappannal, extrémebb esetekben pedig lángvágóval kell levágni a csuklójáról.

Zöld és fekete – New Yorker

Mostanában előszeretettel halmozzuk az élvezeteket, legalábbis, ami a karkötőket illeti, akiket nem zavar az állandó csörgés, az nyugodtan vegyen fel annyi vékony fém karperecet, amennyi a csuklójára elfér és még elbírja karja. Akiket viszont irritál az egymáshoz érő karkötők állandó csörömpölése, az válasszon gumis változatot, ezek ugyanis fixen maradnak a karunkon és nem kell attól tartani, hogy az ékszereink a könyökünknél kötnek ki. Sok márkánál játsszák el az, hogy ugyanabból a fazonból többféle színt is gyártanak, ez azért is jó, mert az azonos darabokat nyugodtan kombinálhatjuk egymással.

Fekete köves – Thomas Sabo

Ez a karkötő önmagában is elég hangsúlyos ahhoz, hogy bármilyen más, feltűnő ékszerrel kelljen kombinálni, sőt még a ruhaválasztásra is érdemes figyelni. Ha a ruhánk strasszokkal és flitterekkel van kivarrva, akkor jobb lesz visszafogottabb kiegészítőket választani,  ugyanis ha egyszerre két feltűnőbb darabot viselünk, fenn áll a veszélye, hogy nem elegánsak leszünk, hanem karácsonyfák. Viszont divat ide vagy oda, elegáns karkötőből egy csuklóra csak egy dukál, ennél többet még akkor sem érdemes feltenni, ha két darab stílusa passzol egymással.
Karkötők nagyban!LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés