free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Felkészülés a náthaszezonra

Borsa         Címkék: allergia, sírás, takony, teszt, zsebkendő 1 hozzászólás

Ezt is megtettük a Borsaolvasók kedvéért. Kipróbáltuk a takony és a papírzsebkendők kölcsönhatását, nehogy véletlenül ugyanazt használják síráshoz, mint allergiához.

Nem kiáltanánk járványt, nincs is még, de azért egyre többen fújják az orrukat, törülgetik a pillafestéket a szemük alól és próbálnak az orruk helyett máshol levegőhöz jutni. Annak idején a háromtenyérnyi férfizsebkendőkbe és a csipkés szélű, monogramos textildarabkákba törölték az orrukat, akiket elkapott a nátha, vagy nem úszták meg könnyek nélkül a szakítást. Ezt még a retro divatja sem tudta visszahozni, és hiába a környezetvédelem és a fák óvása, manapság papírzsebkendőt használunk. Borsaorvos szerint ez így van rendjén, nem kellene visszatérni a zsebben hordott takony szokásához, olyannyira, hogy szerinte minden fújáshoz új zsebkendőt kellene használnunk és azt fújás után azonnal a szemétbe dobnunk. Egyrészt önmagunk újrafertőzése, másrészt a hurcolászott bacilusok másokat fertőző hatása miatt.

 

 
Nézegess szép zsebkendő képeket!

 

Éppen ezért összehasonlítottunk öt különböző papírzsebkendőt, hogy mindenki megtalálja a neki legkedvesebbet, a leginkább orrához passzolót. Négy változat tízes csomagolású, az ötödik csak százasával kapható, mivel azonban az ára igen baráti, gondoltuk megpróbáljuk. Vizsgáltuk a csomagolás esztétikusságát és praktikusságát, a zsebkendők puhaságát, szakítószilárdságukat és átázási képességüket. Van, amelyik mozi utáni decens könnyezéshez jó, de allergiához nem ajánljuk és olyan is akadt, ami mindent kibír, csak az orrunk is bírja ki.

 

A rajtnál a CBA százas csomagolású sajátmárkás darabja, a Zewa deluxe illatosítatlan kivitelű példánya, a szlovák Harmony prima, a Lambi ökológiailag okézott példánya, valamint az Aro rózsaszín csomagolású zsebkendői.

 


 

Csomagolás tekintetében a legcsúnyábbnak a CBA tűnt, gyenge, szakadékony zacskó, a közértlánc jellegzetes piros színében pompázik, messziről látszik, hogy alsó kategóriás. A négy tízes kiszerelésű csomag mindegyike visszazárható típusú, tíz nyitás után mindegyiknek visszaragadt a zárófüle, kivéve a Harmony márkájút, aminél már az első nyitás sem sikerült, ugyanis a fülecske leszakadt a tasakról, ezért azt körömmel kellett feltépni, így aztán visszazárni sem lehetett. A legtakarosabb csomagolás a Lambi világoskék-fehér bárány motívumos zacskója, valamint a Zewa halványlila pihe mintás borítása.

 

Felbontás után érdekes élmény tud lenni, amikor képtelenség egy darab zsebkendőt kihúzni a zacskóból, türemkedik az összes a húzott példánnyal együtt. Ez a százdarabos CBA terméknél nem gond, bár, amint említettük a csomagolás kevéssé tartja össze a tartalmat, így egy idő után, ha rosszul sikerül feltépni a zacskót, ömlenek a türelmetlen példányok. A másik négy tesztalany jól vizsgázott, remekül kihúzható, nem kell rángatni a kiválasztottat, sem pedig visszatömködni a túlbuzgókat. Ezen a téren holtverseny alakult ki.

 

 

A nagyságát tekintve mindegyik megfelel a papírzsebkendő-sztenderdnek, területileg mindegyik egyforma, kivéve a CBA termékét, ami lényegesen kisebb a többinél. És bár ez is a klasszikus nagyságú téglalappá van hajtogatva, a kiterítés után derül ki, hogy rendesen spóroltak a szabásnál. Önmagában ez nem probléma, feltéve, ha Borsaorvos tanácsát vesszük figyelembe, és egy fújás után ki is hajítjuk a zsebkendőt. A többibe két, vagy akár három fújás terméke is elfér.

 

Vastagságban első a Lambi, ami négy rétegből áll, és ez a tapintásos vizsgálatnál előnynek tűnik, de a gyűrésnél kiderül, hogy ez talán már sok, a termék kissé rigid, nehezen hajlik. Kissé kemény, de nem a vastagsága okán a Harmony zsebkendője is, szúrós, éles élek jönnek létre, már-már látjuk, ahogyan a náthától kikezdett orr alatti területet vágja, dörzsöli. Kellemesen puha, gyűrhető az Aro és a Zewa cég papírzsebkendője. A CBA határeset.

 

 

Már csak az a kérdés, hogy melyik szívja be jobban a matériát, azaz melyikkel lehet a legkevesebb mozdulattal szárazra törölni orrtövünket. Ez azért fontos ugye, mert minél jobban kell törölni, annál nagyobb az esélye a kipirosodásnak. Magasan győzött ebben a kategóriában a CBA aprócska terméke, de sajnos épp az átázás küszöbén van egy fújás után, ezért is kidobásra kerül egy használat után. Ebben a kategóriában nagyon jó még a Zewa produktuma, nem ázik át, de remekül töröl. Szóba jöhet még az Aro, az sem rossz, de sajnos a Harmony és a LAmbi ebben a kategóriában buknak. Érdekes módon egyébként nem azért, mert átáznának, vagy szakadnának, hanem mert nagyon kevéssé szívják be a nedvességet, ezáltal maszatolnak, kennek, ami elég kellemetlen érzés. Az esetleges későbbi látványról nem is beszélve. Ezeket inkább a könnyek törlésére ajánljuk.

 

 

Végeredményben alsó árkategóriásként remekül helyt állt a CBA papírzsebkendője, azzal a feltétellel, hogy minden példány egyszeri használatra készült és elhúzódó nátha esetén másikat választunk. Remek, bár nem tartozik az olcsóbbak közé a Zewa deluxe terméke, ám megéri az árát egy hosszabb influenza esetén. Következő helyen az Aro végzett, napi használatra ajánljuk, betegség esetén fennáll az orrkisebesedés veszélye. A Lambi szép, fehér, remekül használható egy romantikus film végén, vagy otthon, ha van aki szól, hogy: khm, valami maradt az orrod alatt. A Harmony termékének használatakor biztos, hogy a harmadik-negyedik fújás után használatba kell venni az orrkenőcsöt. Nem mondjuk, hogy rossz, csak egy kicsit más, mint a többi. Bár ha végeztünk volna mosógépes tesztet, biztos teljes holtverseny alakult volna ki. LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés