free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Dizájner matrioskák

Borsa         Címkék: dizájner, matrioska, matróna, orosz, vogue 0 hozzászólás

Az orosz Vogue legújabb számában a matrioska baba szado-mazo úrnőként született újjá. A világ legnevesebb tervezőit kérték meg, hogy öltöztessék át a matrónát.

Az orosz népművészet egyik legjellegzetesebb terméke a matrioska baba. Az első matrioskákat 1890-ben készítették Savva Mamontov műhelyében, az elnevezése pedig az orosz "Matryona" szóból ered, ami a robosztus, orosz matrónákra utal.

 

Az orosz Vogue a világ legnevesebb tervezőit és divatházait kérte fel, hogy "öltöztessék át" a matrioskákat. A végeredmény a lap legújabb számában volt először látható. Nos, a babák alakja - ami egységesen adott volt minden tervező számára - szemmel láthatólag alkalmazkodni igyekszik a kifutói soványság-mániához, mintha csak az orosz matróna sikeresen abszolválta volna a kilencven napos diétát.

 

www.bryanboy.com
Dizájnolt matrónák, itt!

 

A dizájnerek munkáját viszont - kevés kivételtől eltekintve - valóban dicséret illeti. Az egyes tervezőkre jellemző stílusjegyek megjelennek a babákon, így például a Burberry tervén a kockák, a Pradáén a feketség, Versacénál a szürreália, Cavallinál pedig az elmaradhatatlan leopárdminta. Akadnak persze leszállósabb tervek is, így például Giles Deacon-é, aki szado-mazo jelmezbe öltöztette a babát. A mi, személyes kedvencünk a Gucci divatház matrioskája, mégpedig azért, mert úgy aktualizálta a babát, hogy meghagyta ugyanakkor etnós jellegét is.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés