free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Gyereknap novemberben

Borsa         Címkék: gödör, műgyűjtő, program, szenvedélyeknapja, wamp 0 hozzászólás

Teszünk róla, hogy akkor se unatkozzatok, ha éppen nem a Borsát olvassátok. Minden pénteken megmondjuk, hogy mikor, hol keressétek a szórakozást és a kultúrát.

Eheti ajánlónkban a gyermeklelkű felnőttek, a raszták, a műkedvelők és műgyűjtők, valamint az ázsiai filmek rajongói is találhatnak nekik való programot. Sőt, az is olvasson tovább, aki az eddig felsorolt csoportokba ugyan nem tartozik, azt viszont szeretné megtudni, hogy vajon honnan származhatnak az ősei.

 

Távol-Kelet, játékok

 

November 14. és 18. között a Cirko-Gejzir és a KINO mozikban Távol-Kelet filmfesztivál lesz. Kortárs ázsiai filmeket nézhettek meg, méghozzá olyanokat, melyeket magyar mozikban nem sűrűn vetítenek. Így például A pekingi gyermek című kínai mozit, ami két pár történetét dolgozza fel, akik közül az egyik akar gyereket, de nem lehet nekik, a másik nem akar, de a lány teherbe esik a másik férfitól. A biciklis szubkultúra szimpatizánsainak a Biciklitolvajok kínai-thai remakejét,. A pekingi biciklista című alkotást ajánlanánk. A sztori főszereplője egy pekingi biciklisfutár, akinek ellopják a méregdrága, részletre vásárolt bringáját, ő pedig mindenáron megpróbálja megkeresni, amikor viszont megtalálja, súlyos árat fizet érte. Aki az előzőeknél valami frivolabbra vágyik, az válassza a felhozatalból a Huncut felhőcske című francia-tajvani filmdrámát. A történetben Tajvant vízhiány sújtja, a két főhős a maga eszközeivel próbál vízhez jutni: Shiang-Chyi közmosdók vizét lopja, míg Hsiao-Kang háztetők vízgyűjtő csatornáiban bonyolítja éjféli fürdőzéseit. Aztán ahogy azt kell, egy napon találkoznak. A lány jól emlékszik, hogy vásárolt a fiútól egy órát, amikor az  még utcai árusként kereste a kenyerét. Azóta viszont szakmát váltott: immár pornószínészként dolgozik, erről azonban a lány nem tud és beleszeret a fiúba. A filmfesztivál részletes programját megtaláljátok itt.

 

www.tavolkeletifilmek.hu, www.wamp.hu

 

16-án tartják az ősz utolsó WAMP-ját, a megszokott őszi-téli helyszínen, azaz a Gödörben. A program ezen a vasárnapon a játék jegyében zajlik majd. Lesz best of játéktervező kiállítás, melyen a WAMP válogatását láthatjátok a legjobb dizájnerjátékokból, az amorf textilkütyüktől a retró bádogperselyig. A veletek tartó kicsinyeket kreatív gyereksarok várja. Titeket pedig a művészpiac, valamint koktélbár és dizájn könyvstand. A zenei aláfestést DJ Killbert dizájner-lemezlovas és a Tilos rádiós DJ Case biztosítja. Novemberi gyereknap, tíztől hatig.

 

DNS

 

A Millenáris B épületében látható a National Geographic és az IBM Genográfiai Program kiállítása. A három évvel ezelőtt útjára indult Genográfiai Program az emberi faj vándorlásának történetéről szóló új ismereteket igyekszik feltérképezni, a genetika módszereivel. A kiállítás multimédiás eszközökkel mutatja be az eddig feltárt eredményeket, vagyis a Föld különböző népeinek eredetével kapcsolatos legújabb információkat, melyek azért érdekesek, mert bizony nem egyeznek maradéktalanul azokkal, amiket annak idején az iskolában megtanultunk. Önálló blokkot kaptak a tárlaton a minket leginkább érintő terület, azaz a Kárpát-medence népeinek, azon belül is a magyar nép eredetével kapcsolatos legfrissebb kutatási eredmények.

 

www.millenaris.hu

 

Ami viszont az egészben a legizgalmasabb, hogy a kutatás még nem zárult le, olyannyira, hogy aki kedvet érez és van rá 99.95 dollárja, az maga is jelentkezhet a programba. Az interneten keresztül lehet, az említett összegért  megrendelni azt a készletet, amivel bárki - fájdalommentesen, a szájüregéből - leveheti a saját DNS-mintáját, amit aztán vissza kell küldeni elemzésre az amerikai kutatóközpontba. Ott kielemzik a mintát, a kapott eredmények pedig egyrészt bekerülnek a kutatásba, másrészt pedig a DNS tulajdonosa is megtudhatja, hogy ősei vajon honnan származnak, milyen népek vére csordogál az ereiben. A kiállítás jövő év március 22-ig látogatható.

 

Művészet és szenvedélyek

 

November 20-tól 23.-ig rendezik a Műcsarnokban az Art Fair antik és kortárs művészeti kiállítás és vásárt. A műgyűjtőket színvonalas aukciók várják, a bérből és fizetésből élo művészetkedvelők pedig a kiállításokon gyönyörködhetnek közel félszáz magyar és külföldi galéria ez alkalomra összeválogatott gyűjteményében, melybe Munkácsy Mihálytól Andy Warholig számos élvonalbeli alkotó művei bekerültek. Akik úgy érzik, érdeklődnének, ugyanakkor némi eligazításra szorulnak a tárlaton - amiben semmi szégyellnivaló nincs, sőt -, azok jelentkezzenek be tárlatvezetésre, amelyen művészettörténészek kalauzolják majd őket a műalkotások között, maximum nyolcfős csoportokban. A rendezvény eseményeként 20-án és 21-én a Műcsarnok Auditóriumában lesz látható az Életjáték. Tulajdonképpen egy improvizáción alapuló színházi előadásról van szó, amelyen minden alkalommal új színdarab születik, az éppen aktuális meghívott vendéghez igazodva. A vendégek ezúttal kortárs képzőművészek lesznek, első nap feLugossy László, míg a második napon Bukta Imre.

 

www.budapestartfair.com, www.vilagveleje.hu

 

21-én, pénteken a Gödörben kerül megrendezésre a Szenvedélyek napja. Nem véletlenül tűnhet ismerősnek a cím, hiszen néhány éve rendszerint nyár elején, a Corvin közben zajlott ez a rendezvény, ami most új időpontban, helyen és formában tér vissza, az apropója viszont maradt. A program délelőtt tízkor indul a megnyitóval. A Kávézó szekcióban innentől kezdve egészen estig előadásokat hallgathattok különböző pozitív és negatív szenvedélyekről. Az Akvárium teremben pszichológiai teszteken, vetélkedőkön vehettek részt. Lesznek workshopok is, többek között pszichodráma, szakrális körtánc, hahota jóga és élőszereplős társasjáték is. Egész nap rendelkezésetekre áll a Szigetről már ismert Élo Könyvtár, ahol ex-drogosokat, szociális munkásokat, ex-alkoholistákat, pszichológusokat, élsportolókat és művészeket "kölcsönözhettek ki" egy-egy beszélgetés erejéig. Fél tizenegytől este hatig a Sőrés Zsolt filmesztéta által a szenvedély témakörében válogatott - és viszonylag kevésbé ismert - filmeket is vetítik. Este kilenctől aztán - legfőképpen a rasztafrizurás fiatalság gyönyörűségére - koncertekben csúcsosodik ki a buli:  fellép a reggae-rapper CocyCon, a reggae-funkot játszó Irie Maffia és a reggae lemezlovas, DJ Áfonya.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés