free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ismerd meg: Narciso Rodriguez

Borsa         Címkék: divat, ismerdmeg, kirakat, narcisorodriguez, tervező 0 hozzászólás

Keveri a latin származásából eredő túfűtött erotikát a Párizsban tanult finom, de szigorúbb szabásvonalakkal. Narciso Rodriguez nem csak sztárokat öltözet.

A vörös szőnyegen vonuló sztárok egyik kedvenc tervezője, Narciso Rodriguez 1961-ben, New Jersey-ben kubai származású szülők gyermekeként született. Már egészen fiatalon divattervezőnek készült, ezért nem volt kérdés, hogy a középiskola befejezése után hol folytatja a tanulmányait. A Parsons School of Design elvégzése után 3 évig szabadúszóként dolgozott, de a várt siker elkerülte, ezért 1985-ben az ekkor már sikeres Donna Karan mellé került segédtervezőként; az elkövetkezendő években az iskolában megszerzett elméleti tudását a gyakorlatban is megtanulta használni, és hat év közös munka után már profi tervezőként került Calvin Klein-hoz, ahol nőiruha-tervezőként tevékenykedett.

 

1995-ben otthagyta Amerikát és átköltözött Párizsba, és a Cerrutinál dolgozott. Eleinte női ruhákkal foglalkozott, majd belekóstólt a férfiruha-tervezésbe is, később a nőiruha részleg kreatív igazgatója lett. Első saját kollekcióját 1997-ben mutatta be Milánóban, és még ugyanebben az évben kinevezték a Loewe bőráru női részlegének kreatív igazgatójának, ezt a posztot 2001-ig töltötte be. Kevés olyan divattervező van, aki mind az amerikai mindpedig a párizsi és a milánói "divatkövetelmények" meg tud felelni, sokrétű tudását és egyedi látásmódját a 2003-ban az év nőiruha tervezője díjjal (Designer of the Year Award) jutalmazták, 2004-ben pedig nekiitélték a Hispanic Heritage "Vision Award"-ot. 2001 óta leginkább a saját nevével fémjelzett divatcégére összpontosít, ruháit minden szezonban a New York-i divathéten mutaja be korábbi mestereivel együtt.

 

http://timeinc.net, http://obsessed-hoopla.blogspot.com, http://blog.nj.com

 

Kollekcióiban Rodriguez könnyedén keveri a latin származásából eredő túfűtött erotikát a Párizsban tanult finom, de szigorúbb szabásvonalakkal. Azon kevés tervező közé tartozik, akinek a különböző díjátadó gálákon mindig biztos helye van, és sokakkal ellentétben nem ő versenyzik a színésznők kegyeiért, hanem pont fordítva. Többek között Jessica Alba, Charlize Theron és a Dramgirls-ből ismert Jennifer Hudson is az általa tervezett estélyikben szokott megjelenni a hivatalos rendezvényeken, de kapták már lencsevégre Clair Danes-t is egy-egy Rodriguez ruhában. Új kedvence pedig Amerika legújabb first lady-je Michelle Obama, aki a múlt keddi választási éjszakán Rodriguez 2009-es tavaszi kollekciójának egy darabját viselte. A piros fekete ruha pedig igencsak felborzolta a kedélyeket, mégpedig annyira, hogy több amerikai internetes oldal is élénken foglakozott az akkor még firs lady jelölt meglepő választásával.

 

www.daylife.com, www.style.com

 

Az idei kollekciójára is játékos stílus és a nőies formák a jellemzőek, messziről elkerüli a harsány színeket és hivalkodó mintákat. A több tervezővel ellentétben nem virágmintát, hanem csillagokat tervezett a 2009-es tavaszi-nyári ruháira. A tavalyi visszafogott anyagválasztás után ismét visszatért a tőle megszokott muszlinokhoz és selymekhez, amelyek jobban kiemelik a nőies vonalakat, mint a merevebb vásznak vagy pamutok.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés