free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Jól működő párkapcsolat

Borsa         Címkék: elegáns, feketepiros, hivalkodó, szexuális, szín 6 hozzászólás

Bármennyire is szerettük tavaly a sárgát, idén a feketét pirossal illik hordani, még akkor is, ha az előítéleteink nem engedik be a gardróbba. Borsastylist kombinált.

A fekete, bár tényleg elegáns szín, túlságosan komor, főleg ha önmagában hordjuk, ezért a tervezők minden szezonban megálmodják, hogy milyen színnel kombináljuk. Mivel nincs új a nap alatt, ezért a különböző jól működő házasítások évről évre visszatérnek. Ilyen örök klasszikus a fekete-zöld, a fekete-fehér, idén pedig a fekete-piros párosításra mondják, hogy menő. Nem kell rögtön artikulációs gyakorlatokat végezni a piros-fekete hallatán, az első látásra egyszerű és kicsit unalmas kombinációnál rengeteget hibázhatunk, ha nem figyelünk oda.

Nézegess piros-fekete cuccokat!

Az első és az egyik legfontosabb szabály, hogy csak azonos árnyalatú pirosakat párosítsunk egymással, ugyanis ennek a színnek végtelenül sok típusa létezik a hideg meggy pirostól egészen a meleg cinóberig, és amíg a barnánál nem gond, ha a különböző árnyalatokat keverjük egymással, addig a vörösnél irritáló lehet az eredmény. Ha valaki nem tudja eldönteni, hogy a kiválasztott szín hideg vagy meleg, akkor próbálja meg belehelyezni egy tavaszi vagy egy téli tájképbe. Nem röhögni, ugyanis, ha inkább passzol a tavaszihoz, akkor meleg az árnyalat, ha télihez megy jobban, akkor hideg. Aki még ezek után is bizonytalan, az inkább ne kombinálgasson.

Bőrszín, meg a harmadik

A sárgás bőrszínhez az élénk, meleg árnyalatok passzolnak, mint például a vérvörös, rózsaszíneshez pedig a hidegebbek, mondjuk a meggypiros. Ha már a színek párosításánál tartunk, akkor mindenképpen beszélni kell arról, hogy lehet-e, és ha igen, akkor milyen harmadik színnel érdemes felturbózni szettünket. A válasz, hogy lehet, de csak ésszel és lehetőleg csak fehérrel vagy szürkével.
Például fehérrel

Aki igazán bátor és nem retten vissza a tükörben látottaktól, az a cinóber piroshoz hasonló meleg árnyalatokat kipróbálhatja magentával is, de ez már a 2.0-ás verzió. A piros színnel kapcsolatban egyébként nekünk, magyaroknak számos előítéletünk van, hiába vannak már a szoborparkban a vöröscsillagos szobrok, és hiába merültek feledésbe a május elseji vörös zászlós felvonulások(k), egyszerűen nem hordunk pirosat. Az évek során megfigyelhettük, hogy a magyar márkák egyszerűen nem gyártanak piros ruhákat, ugyanis attól félnek, hogy a sok harsány színű darab mind a nyakukon marad. A piros ilyen mértékű elutasítása teljesen értelmetlen, ugyanis, ha történész szemmel nézzük végig a színpalettát, akkor hamar rájöhetünk, hogy nagyjából két szín marad, amit nyugodt szívvel hordhatunk, a sárga és a zöld, ami igen lelombozó végeredmény.
Nem előítéleteskedni...

Nem csak ez az egyetlen előítélet a pirossal szemben, sokan csak azért nem hordják, sok más élénk színnel együtt, mert sziklaszilárd meggyőződésük, hogy vannak fiatalos színek és léteznek idősebbeknek való árnyalatok. Bár a piros tényleg hivalkodó szín, főleg a szexuális töltete miatt, mégis gond nélkül hordhatunk vérvörös vagy halványabb árnyalatú kabátot, a feketén kívül kombinálhatjuk farmerrel, kékkel és fehérrel is. Bár az iskolai rajzórákon azt tanultuk, hogy az igazi komplementer párja a zöld, mégsem bátorítanánk senkit arra, hogy a jelmezbálokon kívül pipacsnak öltözzön.
Elegánsan

Ha hagyományosan elegáns viseletekről beszélünk, akkor mindenkinek a fekete-fehér párosítás jut eszébe, pedig ha a már unalmas fekete kosztümünket piros inggel és kiegészítőkkel vesszük fel, még a legszigorúbb kritikusok sem találhatnak kivetnivalót a ruhánkban.
Spórolni, ha ilyet akartok

Ami pedig a lábbeliket illeti, az már bonyolultabb kérdés, ugyanis csak kevesen engedhetnek meg maguknak egy szezonban több csizmát vagy cipőt, és bármennyire is jól kombinálható szín a piros, akkor sem helyettesíti a jól bevált színeket (barna, fekete, szürke), arról nem beszélve, hogy a piros - a tévhittel ellentétben - egyáltalán nem kosztűrő szín. Amíg pedig összespóroljuk a pénzt egy tűzpiros csizmára maradnak a nem kevésbé feltűnő vörös láncok, övek és táskák.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés