free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Átalakítás kompromisszumokkal

Borsa         Címkék: átalakítás, csizma, csőfarmer, magasság, szoknya 13 hozzászólás

Magasnak vagy alacsonynak lenni nem áldás vagy hátrány, hanem állapot, de valamiért a divatházak nem így látják. Borsastylist átalakított és dühöngött közben.

Ha az olvasók írnak mi segítünk, és nem csak 3000 karakter erejéig, Borsastylist mindenkit szépen lassan átalakít, csak legyenek bátor és vállalkozó szellemű Borsaolvasók, akik veszik a fáradtságot, magukhoz ragadják a klaviatúrát, összeszedik a kérdéseiket és írnak. Ezen a héten Ildikót alakítottuk át, aki a kezdetek óta lelkes olvasója a Borsának, mi ennek örülönk, Ő pedig annak, hogy megmutattuk neki, hogyan legyen egy háromgyerekes anyuka a mindennapokban is, erőlködés nélkül csinos és divatos.

Borsastylist bátor és kitartó csaj, de a mostani átalakítással igencsak meggyűlt a baja, és bár osztja az észt arról, hogy alacsony testalkathoz milyen fazonok passzolnak a legjobban, a boltokat járva rájött arra, hogy 158 centis magassághoz ruhákat találni embert és idegrendszert próbáló feladat, ráadásul a szerencse mellett még a kompromisszum készségünkre is szükségünk lesz.
Még több kép Ildikóról, itt!

A gondot nem Ildikó testalkata, hanem a boltok kínálata jelentette, ugyanis amíg olvasónk mell és csípő méretéhez elsősorban az M-es és L-es ruhák passzolnak addig magasságához és a derékméretéhez bőven elég nagyon lennének az S-es darabok is. Ha az időnk és pénztárcánk engedné akkor a boltokat egyszerűen lecserélnénk egy jól bevált varrónőre, aki a méretünknek megfelelő tökéletesen passzoló ruhákat készítene. Viszont, ha nincs ilyen szerencsénk, akkor marad a bolti kínálat, ami sokszor még köszönőviszonyban sincs a mi igényeinkkel. Borsastylist ezzel a problémával találkozott Ildikó esetében is. A kezdeti lelkesedése akkor múlt el végleg, amikor már a sokadik boltban is ugyanazokkal fazonokkal és megoldásokkal találkozott, és bár szerette volna, ha a kiválasztott szettekben Ildikó igazán jó nőnek érezte volna magát, az örömmámor helyett maradtak a kompromisszumok. Amelyeket kénytelen volt megkötni.

A nadrágok szára kivétel nélkül hosszú volt, bár a csipőrészen passzoltak, a deréknál rendre elálltak, a kabátok és a zakók ujját pedig kivétel nélkül minden esetben elméretezték. A kis lábra tervezett csizmák szára pedig annyira szűknek bizonyultak, hogy nemhogy csőfarmerrel de még harisnyával sem lehetett felvenni.
 
A szoknyáknál viszonylag könnyű olyan megoldást találni, ami nem megy sem a kényelem, sem pedig a fazon rovására. Ha az egyenes vagy A-vonalú szoknyáknál a saját méretünknél egy számmal kisebbet választunk, akkor az eredetileg csípőre szabott szoknyák pár centivel feljebb csúsznak, és így már nem rövidítik optikailag a lábunkat. A ruhák annyival nehezítik meg helyzetet, hogy esetükben már nem lehet különböző trükkökkel javítani a helyzetünkön, az egyetlen megoldás, ha a ruhát magas sarkú cipővel kombináljuk. Ez a megoldás ceruzaszoknyáknál és különlegesebb – például fodros – szabású szoknyáknál nem működik.

A nadrágoknál vagy marad a megvétel utáni azonnali szárfelhajtás vagy a 7/8-os fazonok, ez a szárhosszúság alacsony csajoknak pont elég hosszú lesz, ingeknél és kabátoknál pedig egyszerűen csak fel kell hajtani a kiválasztott ruhadarab ujját, ezt Ildikó már olyan rutinosan csinálta, hogy amíg Borsastylist visszaért a szetthez tartozó cipővel az aránytalanul hosszú ruhaujjak már precízen fel is voltak hajtva.
 
A legtöbb fejtörést a csizmák jelentették, mi megpróbáltunk tutira menni, ezért vagy belebújós vagy az ideális méretnél két számmal nagyobb darabot választottunk. A utóbbi megoldás egy fotózás erejéig tökéletesnek bizonyult, de állandó viselésre nem ajánljuk. Helyette meg lehet próbálkozni a szártágítással, ezzel maximum fél méretet tudunk javítani a helyzeten, a maradék egy méretnyi különbséget pedig úgy orvosolhatjuk, ha a lábunk méreténél egy számmal nagyobb lábbelit veszünk és vastag talpbetéttel hordjuk. Ez meg aztán ízlés kérdése...

Az igazat megvallva ezek sem igazán jó megoldások, örülnénk, ha a nagy divatcégek nemcsak 180 centi magas és 50 kilós vásárlókban gondolkodnának, hanem átlagos és csinos nők igényeit is - amilyen Ildikó - megpróbálnák kielégíteni, ameddig viszont így áll helyzet, nincs más választásunk mint kitartóan keresgélni a tökéletes darabokat és hajtogatni, átszabatni, nagyobbat/kisebbet venni.

Ildikó szenzációs volt, köszönjük, hogy velünk volt.
A WAM design centernek pedig a helyszínt.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés