free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 fantáziadús lámpa

Borsa         Címkék: fény, hangulat, lakberendezés, lámpa, tél 1 hozzászólás

Télen a pocsék fényviszonyok is könnyen tönkrevághatják hangulatunkat, ezért nem árt némi világítótesttel felszerelni a lakást. Összegyűjtöttük a legszebbeket. Lista.

Utáljuk, hogy reggelente sötétben kell kelnünk, és mire hazaérünk a munkahelyünkről, megint csak olyan az otthonunk, mint egy vakondlyuk. Nekivágtunk, hogy felderítsük a budapesti boltok kínálatának legszebb lámpáit, amelyekkel sokat segíthetünk a kiábrándító helyzeten. Egy jól megválasztott, hangulatos világítótest ugyanis könnyen feledteti velünk, ha megint hetek óta nem láttuk a napot.

Lámpanézőben a budaörsi Max Cityben jártunk, ahol legalább egy tucatnyi, egymástól teljesen különböző stílust kínáló lakberendezési bolt működik. A bútorpláza kínálatában megtalálhatóak a leghíresebb tervezők által megálmodott darabok, de a giccs is erős csapattal képviselteti magát. Lámpanéző körutunk során gyönyörű lámpákra akadtunk, most pedig győzteseket hirdetünk.

Fénylő baktérium - BoConcept

Hangszer, baktérium modell, tapadókorongos játéklabda. Minden ismerősünk másra gondolt, amikor megmutattuk nekik listánk kedvenc darabját, ami ugye - mondanunk sem kell - mennyezeti lámpaként funkcionál. Ha szereted azokat a tárgyakat, amelyek igazán megosztják az embereket, akkor ezt a lámpát ajánljuk. Biztos lehetsz abban, hogy mindenki erős érzelmekkel közelít majd a lakás új ékességéhez: gyűlölni fogják, vagy imádni. Mi az utóbbi csoportba tartozunk, bár kicsit sajnáljuk, hogy a lámpa nem zenél, vagy, hogy nem lehet az ablakhoz vágni, hogy azután cuppogva guruljon le a függőleges felületen, cserébe viszont könnyen hangfalnak, vagy valami bonyolult rádióantennának nézhetik látogatóink. Vagy a jövőből érkezett mini űrhajónak...vagy... na jó, a többi lehetőséget meghagyjuk neked.

Gigantikus hópihe - BoConcept

A Dandelion csillár inkább hasonlít egy óriási hópihére, mint közönséges lámpára. A különleges alakú lámpaburától azt várnánk, hogy az egyik pillanatban, mondjuk egy erősebb szélfuvallat hatására, egyszer csak felröppen és elegánsan szállingózni kezd a nappaliban. Légies külseje természetesen csak látszat, fémből készült, repülni pedig nem tud, mindenesetre miket azonnal meghódított.Kortárs pingpongfüzér - IDdesign

Verner Panton a huszadik századi dán formatervezés egyik legnagyobb alakja. Legendás munkája, a Panton szék ihlette a plasztikból készült futurisztikus bútorok új generációját. A széket az egész világon másolják, a mai napig számtalan variációban és formában készült. Nem csalódunk nagyot, ha elképzeljük a skandináv mester lámpáit és ismét a műanyagra gondolunk. A Ball csodálatosan csillogó, pingponglabda méretű golyócskákból készült lámpa olyan, mintha a Jetson család című rajzfilm valóságban is elkészített kelléke lenne. Az új trendek szerint ráadásul mindenféle bútorral kombinálhatod, nem kell ragaszkodnod a műanyaghoz és a sci-fi hangulathoz, ha egy ilyen meghatározó darabot választasz otthonra. A nagyvárosi eklektika jegyében nyugodtan kombinálhatod klasszikus darabokkal is a sztárdizájner lámpáját.

Elegáns fényrózsák  - IDdesign

Elegancia és varázslat. Ez a két szó jutott eszünkbe, amikor megláttuk a Peony lámpacsalád tagjait. A függő és állólámpa formában is kapható különlegesség azoknak készült, akiket nem taszít a fekete szín, ha világításról van szó.  A lámpa míves virágmintáin átszűrődő fény egészen különleges hangulatot ad a szobának. A fekete itt nem jelent egyet a sötétséggel, hanem éppen ellenkezőleg: hozzájárul ahhoz, hogy minél jobban érvénysüljenek a lámpából vetített rózsaforma fénysugarak. Általános használatra talán túl alkalmi ez a világítótest, ha azonban rafináltan elhelyezel egyet a nappaliban, garantált, hogy hamar megfeledkezel a zord külvilágról.

Keleti meselámpa - Manna

Keletről jött bútorból, kiegészítőből kétféle létezik a magyar piacon: bóvli és minőségi. Nehezen lehet őket első látásra megkülönböztetni egymástól, hiszen mindegyik az Ezeregyéjszaka legcsodásabb tárgyainak ígéretével kecsegtet. Csak persze ahogy a keleti mesékben, itt is könnyen előfordulhat, hogy amit látunk nem több, mint ravasz szemfényvesztés, olcsó és rossz anyagokból tömeggyártott utánzat. Meglepő érzés egy olyan boltba lépni, ahol eredeti, minőségi keleti bútorokat találunk, rájövünk például, hogy egy bútor nem attól lesz egzotikus, hogy a fiókok nem illeszkednek pontosan, a fa pedig repedezett és füstölőszagú. A képen látható függőlámpa, rézből készült igazi mestermunka, tényleg olyan, mintha az Ezeregyéjszaka egyik meséjéből lépett volna ki. Felülete olyan aprólékosan kidolgozott, hogy úgy tűnik, mintha nem is fémből, hanem aranyra festett csipkéből készült volna. Igazi egzotikus darab, meleg hangulatot áraszt és vonzza a tekintetet.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés