free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Kipróbált gyümölcs- és virágteák

Borsa         Címkék: alma, csipkebogyó, hibiszkusz, kardamom, tea 3 hozzászólás

Kakaó, kávé és fekete tea ivás helyett, mindenkinek ajánljuk, hogy a telet virágokból, gyümölcsökből készült főzetekkel vészelje át. Kipróbáltunk néhányat, hogy segítsünk.

Végérvényesen eljött a meleg italok ideje, vége a citromkarikás, jeges frissítőknek, míg odakint tombol az északi szél és havat kavar, másra sem vágyunk, mint egy bögre meleg lére, hátha nem dermedünk hozzá az irodai székhez. Azok számára, akik nem pörgetnék magukat folyamatosan zöld és fekete teákkal, tejeskávéval és hízni sem szeretnének a folyamatos kakaózástól, jó választás lehet a gyümölcsökből, gyógynövényekből készült forró ital. Ezért is hasonlítottunk össze néhányat, hogy könnyebb legyen eligazodni köztük. Mindegyik tesztalanyunk más és más, egyetlen közös van bennük, mégpedig az, hogy rohadt drágák. Négy-öt dekás kiszerelésben vásároltuk meg mindegyiket és igen kíváncsiak voltunk, hogy megérik-e az árukat. Figyeltünk az illatra, ízre és utóízre, hatásra és utóhatásra, valamint arra, hogy kapunk e tájékoztatást az elkészítésükhöz.


Szép teaképek, itt!

A rajtvonalnál felsorakozott a Demmers Teehaus gyömbér-narancs teája, a Sonnentor virágteája (almamenta, körömvirág, kamilla, búzavirág, levendula) a Krautertee - Flamingo- szálas tea (összetevői: rooibush, kardamom, hibiszkusz, csipkebogyó, citromfű),  Sonnentor málna-, eper- szederlevél keverék, egy Török almatea, egy szimplán Früchtetee néven futó termék és a Mennyei málna nevű tea. Mindenki dönthet, hogy melyiket választja.

A felbontás után a zacskóba szagoláskor már eldőlhet, hogy az adott teát szeretni fogjuk-e vagy sem. A legvágykeltőbb illata a Mennyei málnának volt, összefutott tesztelő kolléga nyála, de sokat ígért a Török almatea is. A gyömbéres-narancsos készítményt kollégánk szívesen használná szekrényillatosítóként. A málnalevél és a Sonnentor virágteája száraznövény és patikaillatú, hipochondereknek éppen jó. A Flamingó tea (bizarr egy kép ez) erősen pikáns aromát áraszt, kicsit mentolosat, valószínűleg a citromfű aromáját érezni. A Früchtetee teljesen jellegtelen, még a citrom és narancshéj illatát sem találta kollégánk.Az első kóstolás után ihatatlanul savanyúnak bizonyult a Török almatea és a Früchtetee, ezeket édesítés nélkül képtelenség elfogyasztani, a szájban maradó utóíz is dominánsan savanyú, mézet kell nyalni utána… A Flamingó teát teszter kolléga csak rutinosaknak ajánlja, kifejezetten pikáns, erős kardamom aromájú készítmény. Szintén savanykásság a jellemzője a gyömbér-narancs teának, de itt sokkal nagyobb baj, hogy .parfümös ízt is érzett kollégánk, ami annyira a szájában maradt, hogy elnyomott minden más aromát. Tökéletesnek találtuk a Mennyei málna ízét, bűn lenne bármivel tovább ízesíteni.

A virágtea vezető íze az almamentának köszönhetően pikáns-mentolos, egyéb íz nem is kerül elő a fogyasztás után sem. Mindegyik termék fogyasztható hidegen, bár a früchtetee-t kóstoló kolléga panaszkodott egy kis kesernyés mellékízről kihűlés után. A szájban zavaró utóíze a gyömbér-narancs teának volt, már már a füstőlőnyaláshoz hasonlította kollégánk. A málnalevél tea bármilyen csábítóan hangzik is a neve, pusztán gyógynövényízt áraszt, de aki az ilyesmit szereti, annak kellemesen üdítő lehet.A nem filteres teák egyik kellemetlen tulajdonsága szokott lenni, hogy poros réteget képeznek az ital felszínén, illetve, hogy zaccos, sáros üledék képződik a készítés során. Akit ez zavar, az ne válassza a Török almateát, mert elképesztően szemetel és kerülje a Flamingó teát is, ahhoz sem találtunk elég kislyukú szűrőt. A többivel nem volt gond, de a virágtea és a früchtetee az, ami semmilyen iszapot nem hagy maga után.  Sokan szeretik megenni a bögre aljáról a kiáztatott gyümölcs és növény darabokat, ezért vizsgáltuk, hogy melyik ehető. A virágtea gyönyörű sárga, lila maradványai ehetetlenek, pedig a látványuk nagyon csábító. A hiperfinom Mennyei málna tea alján megmaradó félmálnák ehetetlenül keserűnek bizonyultak, tesztelőnk el is bizonytalanodott, hogy nem mesterséges aromával érték-e el a falrengető málna ízt. A Flamingó tea és a gyömbér-narancs tea megmaradó darabkáit nem kóstolták kollégáink, egészen egyszerűen nem találták elég bizalomgerjesztőnek. A früchtetee almadarabkái finomak és savanyúak.Mivel a szervezet számára semleges növényi főzet gyakorlatilag nem létezik, nagyon nagy hibának tartjuk, hogy egyik terméken sem volt magyar nyelven feltüntetve, milyen hatással bír. Ez azért elég nagy kockázatokat rejthet magában, főleg akkor, ha valaki az íze miatt rácsavarodik egy termékre,amelyről nem tudja, hogy hogyan hathat a szervezetére. Hiányos a tájékoztatás az elkészítés módjáról is, pontos leírás az arányokról, áztatási időről magyarul csak a  virágteán,  a málnalevélteán és a Flamingóteán található. Ez nagyon nagy hiba, mert lehet, hogy a mi tapasztalataink is mások lettek volna, ha tisztában vagyunk az elkészítés pontos módjával.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés