free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Trend(kívüli) helyzetjelentés

Borsa         Címkék: helyzet, igénytelenség, pénz, trend, utcán 29 hozzászólás

Borsastylist sokáig hallgatott arról, hogy miket lát az utcán, türelmes és toleráns volt, de most betelt a pohár. Beolvas a népnek, mert igényesnek lenni, nem pénz kérdés.

A Borsánál tisztában voltunk vele, hogy nagy fába vágtuk a fejszénket, amikor nekiláttunk a trendmissziónknak, nem rombolni, hanem építeni szerettünk volna. Viszont ha a felújításra szánt háznak már a alapjai is betegek, akkor sajnos rombolni kell és nem finomkodva, hanem csákánnyal és egy nagy buldózerrel.Borsastylist felvállalta a buldózer szerepét, és ha tetszik ha nem, megmutatja, miben járunk kelünk és persze azt is, hogy a sokszor siralmas ruhákat mire kellene lecserélni. Körkép a világ nagyvárosaiból és persze hazánkból.  Nem leszünk kíméletesek, egyszerűen nincs értelme, hiába mondjuk szép szóval minden cikkben, hogy mit kellene, és mit nem kellene felvenni, egyszerűen süket fülekre találunk. Az igénytelenség nem pénz kérdése, az hogy szakadt-e a fehérneműnk vagy koszos-e a cipőnk nem függ attól, hogy mennyi pénz van a bankszámlánkon.

Sokan azzal próbálnak meg védekezni, hogy a sok munka mellett egyszerűen már nincs idejük megvarrni az elszakadt melltartót és kipucolni a novemberi esőtől saras cipőt, nem mentség, az időhiány sem. Lehet, hogy nem érünk rá a elmenni kozmetikushoz, de arra mindenképpen szakítsunk fél órát, hogy széttaposott cipőnket elvigyük egy sarokcserére a cipészhez. Ugyanis bármennyire is azt valljuk, hogy nem a külső, hanem a belső számít, egyszerűen nem igaz. Melyik cégigazgató veszi fel osztályvezetőnek azt a jelöltet, akinek rongyos a cipője, szakadt a melltartója és bolyhos a pulóvere, de mindemellett van hat diplomája?Sokan még a kényelmes otthoni ruháiktól sem tudnak megválni, sokszor csak felkapnak valamit és mennek. Tényleg praktikus megoldásnak tűnik, a játszó nadrágunkra felhúzni a télikabátunkat, de hólapátoláson kívül semmilyen más tevékenységhez nem hordható ez a kombináció, mint ahogyan a fürdéshez használt vastag hajgumi sem állja meg a helyét az utcán. A divathoz nem pénz kell, hanem érzék, és ha az nincs, akkor olyan források amelyekre könnyen támaszkodhatunk.

Sokan ott követik el az hibát, hogy ész nélkül felhalmoznak minden olyan darabot amilyenhez hasonlót valamelyik hírességen vagy divatmagazinban láttak. Roskadásig pakolják a szekrényünket csupa silány minőségű holmival, amit aztán rendszerint a lehető legrosszabb kombinációban hordanak. Például, ha csak egy csizmára van pénzünk, akkor vegyünk egy egyszerű feketét vagy barnát, szigorúan jó minőségűt, a cipőkön egyszerűen nem érdemes spórolni, mert az olcsóbb műbőr darabok még a tél felét sem fogják kihúzni. De ugyanez igaz a kabátokra és táskákra is, nem kell több tucatnyi filléres darab a szekrényünkbe, ráadásul a cipővásárlás kivételével nyugodtan gondolkodhatunk turkálókban is, ahol egy kis szerencsével potom pénzért kaphatunk jó minőségű szinte vadonatúj darabokat.Igényes divatmagazinokat lapozgatni dicséretes dolog, de az újságok divatmelléklete nem trendbiblia, a szettek nagy része nem az utca emberének szól, modelleket fotóznak egy pózban, akik nem rohannak a busz után, nem ülnek egész nap a kocsiban és nem 160 centisek. Hiába látunk most minden újságban olyan kabátokat, amelyeknek a derekára vastag övet tesznek. Ha nem áll jól, nem szabad felvenni, még akkor sem, ha idén menő. Az aktuális trend nem antibiotikum, amit mindig be kell venni, kiválogatjuk a nekünk tetszőeket, és az alkatunkhoz leginkább illőeket, a többinek pedig tudomásul vesszük a létezését. Csak azért, mert egy négy évvel ezelőtti divatmagazinban az egyik divatszerkesztő rövidnadrágot csizmával álmodott meg a cérnavékony modellre, még nem valószínű, hogy nekünk is követni kellene a példáját, főleg akkor nem ha 2008-at írunk, pedig mi még mindig hordjuk mintha kötelező lenne.

Ezek a magazinok arra jók, hogy megtudjuk, hogy melyek az aktuális színek, milyen fazonok divatosak az adott szezonban, de korántsem olyanok, mint egy jól megszerkesztett szakácskönyv. A divatban nincsenek előre megírt pontos receptek, meg kell ugyan tanulni, hogy mit mivel szabad hordani és, milyen darabok vannak tiltólistán – reméljük, hogy mi ebben tudunk segíteni -, de senki se várja azt, hogy a zserbó receptjéhez hasonlóan leírják neki, hogy melyik garbóját melyik nadrágjával kell felvenni és ehhez milyen kiegészítőt válasszon ahhoz, hogy ne csak trendi legyen, de egyedi is. Ehhez nem recept kell, hanem egyéniség.

http://thesartorialist.blogspot.com, www.hel-looks.com

Magazinok helyett inkább külföldi street fashion oldalakat kellene nézegetni, amelyeken a ruhákat nem beállított porcelánbabák hordják, hanem húsvér emberek, és nem műteremben, hanem az utcákon. Ezzel nem azt mondjuk, hogy abból, hogy külföldiekről van szó egyértelműen következik, hogy a szettjeik kifogástalanok, mások is hibáznak nemcsak mi, de blogokban az is hasznos, hogy a hozzászólásoknál mindenki elmondhatja, hogy mit gondol az adott szettről, mi pedig könnyen egyedi ötleteket gyűjthetünk. A lényeg pedig az egyedin van, mi magyarok szeretünk csordában vonulni, a lányok egyszerre járnak a szórakozóhelyeken WC-re, együtt járnak vásárolni, aztán óriási leleksedéssel ugyanolyan ruhákat vesznek és hordanak, és mindezt megkoronázva, túláradó boldogsággal konstatálják, hogy már megint sikerült úgy öltözniük, mint a többiek.

A baj nemcsak azzal van, hogy mindenki ugyanúgy néz ki, a legnagyobb gondot az jelenti, hogy az emberek még örülnek is annak, hogy nem kell kilógniuk a tömegből. Pedig stílustalan, egyhangú unalmas szetteket legalább akkora hiba felvenni, mint a rövidnadrágot csizmával. Nemcsak a lakás négy fala között kell felvállalni magunkat, hanem az utcán is, és nem elég, ha a mondanivalónk tükrözi a személyiségünket, a ruháinknak is kell. Hidd el kedves olvasó, ez sem nehezebb, mint pörköltet főzni, ha valaki szereti a csípőset, tesz bele, ha nem, akkor kihagyja, vagy csak egyszerűen nem főz pörköltet. Ha Borsastylistnak sikerült megtanulnia paprikáskrumplit főzni, akkor az olvasónak is menni fog az öltözködés.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés