free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ismerd meg: Roberto Cavalli

Borsa         Címkék: cavalli, divat, kollekció, ruha, tervezés 0 hozzászólás

Cavalli kollekcióira tavasszal a virágminta, télen a szőrme jellemző, azt azonban kevesen tudják, hogy a pályafutását egy ping-pong asztal mellett kezdte. Bemutatjuk.

A milánói divathéten minden szezonban óriási érdeklődés előzi meg Roberto Cavalli aktuális kollekciójának bemutatóját, mivel nincs még egy olyan olasz divattervező, aki ennyire törekedne az innovatív megoldásokra és a különleges anyagmegmunkálási technikák felfedezésére.

Cavalli 1940-ben született Firenzében, egy igazi művészcsaládba, nagyapja Giuseppe Rossi munkái napjainkban is megtekinthetőek a firenzei Uffizi Képtárban. A tervező a helyi művészeti iskolában kezdte el a tanulmányait, textilfestő szakon. Ezekben az években készítette el első virágmotívum-sorozatát kötött anyagokra, amelyre egy olasz kötöttárugyár azonnal felfigyelt.
 
http://content.coutorture.com
Itt találsz még több Cavallit.

A hetvenes évek elején kifejlesztett egy forradalmian új nyomástechnikát bőralapanyagokra, valamint ekkortájt kezdett el foglalkozni a védjegyeként ismert patchwork technikával is. Tervezőasztal és saját műterem hiányában egy ping-pong asztalon kísérletezte ki a legújabb technikákat. Pár évvel később már olyan nagy párizsi divatházak is felfigyeltek a tehetségére, mint az Hermes vagy a Pierre Cardin, de Cavalli saját márkára vágyott ezért az összes ajánlatra nemet mondott.

Első nagy és meghatározó kollekcióját 1970-ben mutatta be, először Párizsban, majd a firenzei Pitti Palotában. Az ekkor kreált darabokra a nyomtatott bőrrátétek, a párducminták és a díszített farmerek voltak a jellemzőek. A bemutató sikere után egyenes út vezetett egy saját szalon megnyitásához, 1972-ben nyitotta meg első saját üzletét a tengerparti luxus fővárosában, Saint Tropez-ban. 1980-ban feleségül vette Eva Duringert, aki nem csak a magán, de az üzleti életben is társa a mai napig.

Az 1990-es években visszavonult a tervezéstől és elsősorban versenylótenyésztéssel foglalkozott. 1994-ben tért vissza a kifutókra, ahol kőmosott farmerjaival átütő sikert aratott, még ugyanebben az évben három új szalon megnyitásával ünnepelte meg a nagy visszatérést. A héten pedig megnyitotta első Budapesti üzletét is, amely számszerint a 47. a világon.
 
www.corbis.com, http://victoriadavidbeckham.blogspot.com

Saját bevallása szerint a ruhái nemcsak öltözködési, de életstílust is diktálnak, amelynek legmeghatározóbb szava a luxus. Kollekcióinak a vezérfonalát elsősorban a természetből meríti, ruháit állati, festett és hímzett virágmotívumok díszítik, és idáig még egyetlen téli szezonban sem tudott nemet mondani az állati szőrmék használatára.

Ruháit olyan hírességek hordják, nemcsak a kifutón, mint Sharon Stone, Heidi Klum, Kelly Preston, vagy a szinte már Cavalli fanatikus Victoria Beckham. Legújabb tavaszi-nyári kollekciójában elsősorban a virágmintáké és az élénk színű, festett selymeké a főszerep.

A vásznakat és a nehéz anyagokat messziről elkerüli, helyette áttetsző selymeket és vékony muszlinanyagokat használ, amelyek teljes egészében láttatni engedik a testet, ezért Cavalli idén nemcsak ruhákat, de stílusában és mintájában a darabokhoz illő fehérneműket is tervezett. Ami pedig külön jó hír, hogy ehhez a kollekcióhoz nem használt fel semmilyen állati eredetű alapanyagot.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés