free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Csináld magad Chanel

Borsa         Címkék: chanel, divattervező, dolce&gabbana, renta, ruha 2 hozzászólás

Sokan álmodnak Chanel, Dolce&Gabbana vagy Oscar de la Renta ruhákról, de egyelőre őrületesen drágák. Borsastylist megmutatja, hogy hogyan "másoljuk le" őket.

A neves divattervezők nemcsak az aktuális trendeket mutatják be a kifutón, mindegyikük egy meghatározott irányvonalat is képvisel, amelynek a stílusjegyeit az adott szezonban magával hordozza a kollekció minden egyes darabja. Borsastylist három olyan divatházat és a tervezőik által képviselt stílust mutat be, amely meghatározó szerepet játszott - és a mai napig is játszik - a divatvilágban és a hétköznapi nők ruhatárának kialakításában.

Sorra vesszük a divat három nagy fővárosának három legmeghatározóbb divatházát, és a hozzájuk tartozó tervezőt vagy tervezőpárost. Oscar de la Renta az amerikai vonalat képviseli New Yorkból, Karl Lagerfeld a Chanel ház hagyományait nyomatja Párizsból, és bemutatjuk az olaszok híres tervezőpárosának Dominico Dolce és Stefano Gabbana legmeghatározóbb stílusjegyeit is. Na, de ez nem minden. Ezen túl bemutatjuk azt is, hogyan lehetséges ezeket a stílusokat lemásolni.
 
http://fashionbride.wordpress.com, www.style.com, http://content.coutorture.com
Csináld magad képek

Nemcsak a fenti tervezőknek, hanem az általuk képviselt országok divatjának is három élesen elkülöníthető stílusa van, a franciák elsősorban a könnyed szabásvonalakról és az elegáns anyagokról híresek, betartják a szigorú szabályokat, és a kulcsszó náluk az elegancia. A hagyományos értelemben vett francia divatban megengedhetetlenek a kihívó ruhák vagy a túlságosan mély dekoltázsok. Az olaszoknál egyértelműen a szexualitásé a főszerep, a nőies vonalak kiemelése az elsődleges cél, előszeretettel használnak csipkét és áttetsző anyagokat, muszlint és selymet. Az amerikai kontinens legjelentősebb tervezői mind dél-amerikai vagy spanyol ősökkel rendelkeznek, ezért -  mivel leginkább onnan merítenek ihletet a kollekcióikhoz - ruháikra a nőies és egyben konzervatív vonalak a jellemzőek, valamint az élénk színek, a hagyományos már megszokott szabásvonalakhoz pedig minden szezonban ragaszkodnak.

Hiába diktálják a divatot Milánóban vagy Párizsban, a tervezők által kreált boltokba kerülő ready-to-wear kollekciók darabjai megfizethetetlenül drágák, olcsó utánzatokkal meg egyszerűen nem érdemes próbálkozni. Nincs más megoldás, ha valaki egy-egy neves tervezőt vagy irányzatot szeretne követni meg kell tanulnia, hogy hogyan lehet a drága holmikat olcsóbb, mégis stílusos és jó minőségű ruhákra cserélni. Borsastylist megmutatja, hogyan "másoljuk le" a nekünk tetsző és a stílusunkhoz leginkább illő irányzatokat.

Coco Chanel nyomában, Karl Lagerfeld

A Coco Chanel nevével fémjelzett divatház - és maga a tervezőnő is - a divattörténelem egyik kulcsfontosságú szereplője; Coco Chanelnek köszönhetjük az első kosztümöket és a kis fekete elterjedését, de a nadrágok bevezetése a női ruhatárakba is az ő munkásságának az eredménye. A tervezőnő halála után Karl Lagerfeld került a divatház trónjára, és ígéretéhez híven átértelmezve ugyan, de folytatta a Chanel ház hagyományait. A Chanel féle vonal egyik legmeghatározóbb jellemzője az elegancia és a fekete-fehér színek gyakori használata. Egy hamisíthatatlan Chanel vagy Lagerfeld szett kötelező kelléke a gyöngysor, ami a tervezőnő idejében apró gyöngyökből állt, Lagefeldnél viszont már jóval markánsabbak a gyöngyszemek, és már inkább műanyag vagy porcelán utánzatok mint igazgyöngyök.

Fekete ruhás szett Chanel módra

Ruha, cipő – Zara

Táska - Springfield

Kabát – Patrizia Pepe

Gyöngysor – Furla

Műszőrme stóla - MEXX

 
Chanel ruha: www.style.com

A hagyományos fazonú női kosztümöket felváltották Lagerfeld masculin szabású női öltönyei és szmokingjai, amelyek estélyi ruha helyett is simán megállják a helyüket. Megmaradt a szintén védjegyként ismert fekete-fehér masnis cipő is, viszont a Chanel által tervezett apró táskákat felváltották a nagyobb darabok, amelyekbe már nemcsak a rúzsunk és púderünk fér bele. A Lagerfeld féle irányzatba nem fér bele a csak felkapok valamit és már megyek is elvű öltözködés, egy "Lagerfeld-csajon" mindig minden darab makulátlanul áll, és még hírből sem ismeri az eklektikus stílust.

 
Csokornyakkendős szett Chanel módra

Ing, táska, kosztüm – MEXX

Cipő – Gianfranco Lorenzi

Kabát – NEXT


Chanel ruha: www.style.com

A ruhatár kötelező darabja egy térd felettig érő fekete szövetkabát, az idén legyen dublasoros gombolású, és egy fekete masculin szabású nadrágkosztüm, amit bátran lehet kombinálni inggel vagy garbóval egyaránt, aki pedig igazán bevállalós, az kössön fel hozzá hagyományos vagy csokornyakkenőt. Szükség lesz még egy "kisfeketére" is, ami egyébként nemcsak a Lagerfeld fun-klub tagjainak jöhet jól, itt a szabály, hogy semmi felesleges applikáció vagy strassz, egy egyszerű szabású ruha tökéletesen megfelel. A kiegészítőkben elsősorban a fekete-fehér cipőké és táskáké a főszerep, és persze a gyöngyöké.

Lüktető olasz stílus Dolce-tól és Gabbana-tól

A két olasz tervező stílusát elsősorban a dél-olaszországi térségre jellemző túlfűtött erotika és a hagyományos szicíliai nők által képviselt autentikus stílus jellemzi. Náluk bármi szóba jöhet, ami áttetsző vagy ocelot mintás, sőt az sem baj, ha stílusok keverednek egymással. Ellentétben Lagerfeld szigorú szabályaival, náluk mindent szabad, nincsenek tiltólistás kombinációk vagy divatjamúlt kellékek. Bátran lehet kombinálni a nyári tunikákat téli kabáttal, vagy a szigorú szabású ingeket csipkemellénnyel és színben hozzá passzoló csipkeszoknyával. Úgy tartják, hogy amit egyszer megterveztek, az mindig hordható; ezt bizonyítva tavalyi kollekciójukban főszerepet kaptak a trapéznadrágok fittyet hányva a csőnadrágok aktuális, visszatérő uralmára. A lapos sarkú balerinákat még hírből sem ismerik, szerintük egy nő tűsarkakon mutat igazán jól.

Barna csizmás szett a lá Dolce&Gabbana

Ruha – NEXT

Nyaklánc – Tatuum

Táska – Springfield

Csizma – Loriblu

Táska – MEXX

 
Dolce and Gabbana ruha: www.style.com

A kiegészítők sokkal kisebb szerepet kapnak, mint maga a ruha, a hosszú gyöngysoroknál és látványos kiegészítőknél sokkal fontosabbak a nagy táskák és hangsúlyos cipők. Ha valaki Dolce és Gabbana szerelést akar imitálni, akkor mindenképpen szüksége lesz néhány etno ruhára, amit akár tunikaként is használhat, de az sem baj, ha földig ér. Az idei szezonban az orosz népviselet ihlette ruhák mennek leginkább.

Csipkeszoknyás szett, mint Dolce&Gabbana szett

Kabát – Springfield 

Blúz – GAS

Mellény – New York

Nyaklánc – Thomas Sabo

Cipő – Giuseppe Zanotti

Táska – Loriblu


Dolce and Gabbana ruha: www.style.com

Annak, aki D&G mintájára öltözködne, érdemes lesz beszerezni néhány áttetsző blúzt vagy inget, amit nappalra érdemes mellénnyel kombinálni, valamint elengedhetetlen lesz beszerezni valami ocelotmintás cuccot is - a legjobb a táska és/vagy cipő. A Dolce stílus követőinek elsősorban nem az eleganciára, hanem az eredetiségre kell figyelniük, ebben az esetben egyáltalán nem baj a szettjük darabjai nem passzolnak tökéletesen egymáshoz, sőt.

Oscar de la Renta a nagy öreg Amerikából

A Dominikai Köztársaságban született tervező, 1965 óta tervez ruhákat, ahogy ő mondja: vérbeli, elegáns nők számára. Ruháira a nőies szabásvonalak és a hagyományos fazonok a jellemzőek, sokakkal ellentétben nem dőlt be az elmúlt években hódító A-vonal őrületnek, az általa tervezett ruhák megmaradtak a régi jól bevált szabásvonalaknál. Nem tervez sem kihívó, sem pedig közönséges ruhadarabokat, combközépnél rövidebb szoknyák egyszerűen nem jöhetnek nála szóba. Kör- és egyenes vonalú ceruzaszoknyák és ruhák alkotják az Oscar de la Renta által képviselt irányvonal követőinek a ruhatárát. A színes könnyű anyagból készült blúzok és kötött garbók is a gardrób szerves részét képezik azoknál, akiknek a szívéhez közel áll a de la Renta által megálmodott stílus.

Piros szoknyás szett Oscar de la Renta módra

Szoknya – Jackpot and Cottonfield

Kabát, garbó – Chantal

Nyaklánc, táska – Furla

Csizma – BuffaloOscar de la Renta ruha: www.style.com

Nem fiatal csitriknek, hanem olyan nőknek tervez, akik tudják viselni a ruháikat, 25 év alatt nem érdemes próbálkozni vele, ugyanis az ilyen a ruhákban nem lehet hátizsákkal loholni a busz után. Az Ő ruháiban nem lehet slamposan vagy csapzottan mutatkozni, ezért hiába a déli országokból merített ihlet, a kollekciói sokkal közelebb állnak a Lagerfeld-féle vonalhoz, mint a Dolce and Gabban által diktált stílushoz.


Sárga kabátos szett, mint Oscar de la Renta szett

Kabát – GAS

Ing – Tatuum

Ruha – Mango

Csima – Alberto Zago

Zakó – New Yorker


Oscar de la Renta ruha: www.style.com

Akinek bejön Oscar de la Renta stílusa, azoknak jöhetnek a lakkcipők és maxibagek. Egy kis nyakláncon kívül más kiegészítőre nem is lesz szükség, ugyanis az egyik legfontosabb jellemzője a mértékletesség, sem a színeket, sem pedig a kiegészítőket nem szabad túlzásba vinni. Inkább egy élénk színű kabát vagy egy vérpiros szoknya, mint egy nagy kiegészítő.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés