free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Winehouse halott

Borsa         Címkék: kiállítás, művészet, perego, viaszbábú, winehouse 0 hozzászólás

Egy olasz képzőművész a művészet nevében kinyírta Amy Winehouse-t. Pontosabban a viaszfiguráját. A Take That pedig dalt írt róla, mármint Amyről.

Akik azért kattintottak erre a cikkre, mert a cím alapján azt hitték, hogy korunk elsőszámú, nőnemű bulvárdzsánkija eltávozott az élők sorából, azokat megnyugtathatjuk / ki kell ábrándítanunk: Amy Winehouse - legalábbis fizikai értelemben - egyelőre még életben van. Marco Perego olasz képzőművészt azonban éppen a hölgy sír szélén tántorgó életmódja inspirálta alkotásra. 

Az inspirációból pedig egy kiváló installáció született, amely a földön holtan elterült Winehouse kisasszonyt ábrázolja igen élet…, pontosabban: halálhűen. Ebben a verzióban azonban halálát nem közvetlenül drogtúladagolás okozta, hiszen koponyáján ott figyel egy golyó ütötte seb. A ravaszt pedig nem más húzta meg, mint a beat irodalom egyik legendás alakja, William S. Burroughs, akinek figurája szintén ott ücsörög az installációban, kezében a gyilkos fegyverrel. "A rocksztárok a társadalom áldozati bárányai" - jegyezte meg az alkotó a kiállítás-megnyitón, a Times újságírójának. A remekmű jelenleg a new yorki  Half Galériában látható, sőt, ugyanitt meg is vásárolható, potom 100 000 dollárért. 

www.artdaily.com, www.bbc.co.uk, www.buzzfeed.com

Nem Perego az egyetlen azonban, akit Amy Winehouse megihletett mostanában. Ugyanis a teljesen feleslegesen újraegyesült Take That december 1-én megjelenő új albumán, a Circus-ön szerepel majd a How Did It Come To This című dal, mely nem mást, mint Winehouse művésznő életútját énekli meg.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés