free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Winehouse halott

Borsa         Címkék: kiállítás, művészet, perego, viaszbábú, winehouse 0 hozzászólás

Egy olasz képzőművész a művészet nevében kinyírta Amy Winehouse-t. Pontosabban a viaszfiguráját. A Take That pedig dalt írt róla, mármint Amyről.

Akik azért kattintottak erre a cikkre, mert a cím alapján azt hitték, hogy korunk elsőszámú, nőnemű bulvárdzsánkija eltávozott az élők sorából, azokat megnyugtathatjuk / ki kell ábrándítanunk: Amy Winehouse - legalábbis fizikai értelemben - egyelőre még életben van. Marco Perego olasz képzőművészt azonban éppen a hölgy sír szélén tántorgó életmódja inspirálta alkotásra. 

Az inspirációból pedig egy kiváló installáció született, amely a földön holtan elterült Winehouse kisasszonyt ábrázolja igen élet…, pontosabban: halálhűen. Ebben a verzióban azonban halálát nem közvetlenül drogtúladagolás okozta, hiszen koponyáján ott figyel egy golyó ütötte seb. A ravaszt pedig nem más húzta meg, mint a beat irodalom egyik legendás alakja, William S. Burroughs, akinek figurája szintén ott ücsörög az installációban, kezében a gyilkos fegyverrel. "A rocksztárok a társadalom áldozati bárányai" - jegyezte meg az alkotó a kiállítás-megnyitón, a Times újságírójának. A remekmű jelenleg a new yorki  Half Galériában látható, sőt, ugyanitt meg is vásárolható, potom 100 000 dollárért. 

www.artdaily.com, www.bbc.co.uk, www.buzzfeed.com

Nem Perego az egyetlen azonban, akit Amy Winehouse megihletett mostanában. Ugyanis a teljesen feleslegesen újraegyesült Take That december 1-én megjelenő új albumán, a Circus-ön szerepel majd a How Did It Come To This című dal, mely nem mást, mint Winehouse művésznő életútját énekli meg.


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés