free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Variációk kötött ruhára

Borsa         Címkék: ajánló, kiegészítő, kötött, ruha, variációk 3 hozzászólás

A mostani szezonban a kötött ruhák kötelező darabnak számítanak, viszont ezeket kár lenne kizárólag sportos kiegészítőkkel kombinálni. Variációk kötött ruhára.

Idén télen nemcsak a sálak és a pulóverek kötöttek, de visszatértek a hatvanas-hetvenes évekből jól ismert kötött ruhák is. Ezen a héten Borsastylist megmutatja, hogy mivel kombináljuk a kötött ruháinkat, ha kosztüm helyett vagy esti rendezvényre koktélruha helyett szeretnénk hordani, ugyanis ezeket a darabokat nemcsak vastag pamutharisnyával és lapostalpú csizmával érdemes kombinálni.

Mielőtt nekikezdenénk, egyvalamit érdemes tisztázni, bár a kötött ruhák több szempontból is nagyon praktikus viseletnek számítanak, nagyon könnyű velük mellélőni, ugyanis a szűkebb szabású darabok még a legkisebb hasat is kiemelik, ezért akinek fenék és pocak tájékon hiányosságai vannak, alaposan gondolja végig, hogy milyen fazont és anyagot választ. A kötött ruhákat alapvetően két csoportra tudjuk bontani, az egyik a hagyományos technikával, gépi kötéssel készül, ennek a lényege, hogy egy előre beprogramozott gép, amolyan robotnagyi, közvetlenül fonalból köti meg a ruhát(kép 1), a másik megoldás, amikor a felhasznált anyag maga kötött, és a ruhát más hagyományos ruhákhoz hasonlóan szabásminta alapján készítik el, ezek a darabok, mindig jóval vékonyabbak lesznek(kép 2).


Kötött ruha variációkat a galériában találsz

Mindkét fajta sajátossága, hogy a gyártási technika és az anyaghasználat miatt nem nagyon lehet szűkítő varrást varrni beléjük, és utólag sem alakíthatóak, ezért ezeknél a ruháknál különösen fontos, hogy az alkatunknak megfelelő darabot válasszunk. Ebben az esetben a vékonyabb anyagból készült testhez simuló, vagy csak éppen a test vonalát követő ruhák teltebb és pocakos csajoknak nem állnak jól, és igazán jól csak tökéletesen kerek popsival mutat, ugyanis itt nem lehet mindenféle fenékformáló varrásokkal és szűkítésekkel trükközni. Tehát, akiknek kisebb-nagyobb hiányosságai vannak, azok próbálkozzanak a deréktól kicsit kibővülő vastagabb fonalból kötött ruhákkal. Ezeket a szempontokat nemcsak akkor kell figyelembe venni, ha a ruhát vastag harisnyán kívül mással is szeretnénk hordani, ugyanis az esetleges úszógumit még a legsportosabb vékony anyagú kötött ruha is ki fogja emelni.

Kosztüm helyett

Nem vagyunk a jól szabott kosztümök ellenségei, de ha van helyettük valamilyen alternatív megoldás, ami legalább annyira jól mutat és még a szigorúbb munkahelyeken is megállja a helyét, ráadásul még kényelmes is, akkor amellett mindig örömmel tesszük le voksunkat, és a kötött ruha pont ilyen. A rövidujjas fazonokat nyugodtan lehet színes inggel és zakó helyett stólával kombinálni, de vékony garbóval, vagy nagy masnis blúzzal is tökéletes lesz az összhatás. A kosztümökkel ellentétben itt tényleg nem fontos arra törekedni, hogy a táska és a csizma színe megegyezzen, az egyetlen szabály, hogy ne használjunk túl sok színt(kép 3).

Kötött ruha színes inggel

Ruha – Tally Weijl
Ing – New Yorker

Kötött stóla – Liu Jo – Heaven Store

Nyaklánc – Thomas Sabo

Csizma – Buffalo
Táska – Furla
A másik variáció, ha a kosztümünket csak félig-meddig iktatjuk ki az aznapi szettünkből, a szoknyát és az inget gond nélkül lecserélhetjük vékonyabb anyagból készült ruhára, amit nyugodtan kombinálhatunk szűkített szabású zakóval(kép 4). Hastájékon problémás csajok vegyenek fel hozzá vastag övet, vagy kössenek a csípőjükre sálat vagy kendőt, de csak olyan jöhet szóba, ami nem leheletvékony anyagból készül.

Szett szűkített szabású zakóval

Ruha – MEXX

Zakó, sál, nyaklánc – Tatuum

Táska – Furla

Csizma – Alberto Zago

Kötött ruha, hosszú kötött kardigánnal

Ruha, nyaklánc – Next

Kardigán – New Yorker

Csizma, táska – Loriblu – Bizanc Boutique
Kiegészítőnek mindig hosszú nyakláncot válasszunk, ugyanis a rövidebb fazonok egyszerűen nem mutatnak jól a kötött ruhákon. 
Azok, akik még a zakót is megpróbálják elkerülni, nyugodtan kombinálhatják a ruhájukat hosszú kötött kardigánnal, amire figyelni kell, hogy ha a ruha vastag fonalból készült, akkor a kardigán legyen vékony, ugyan a vastag vastaggal kombinálva még akkor is túl sportos hatást fog kelteni, ha a kiegészítők egyébként elegánsak. Körte vagy duci csajok pedig még véletlenül se gombolják be a kardigánt, egyszerűen csak kössék meg a csípőjüknél, ugyanis így leplezni tudják kisebb testi hibákat(kép 5). Ezeket a szetteket nem szabad vastag pamutharisnyával kombinálni, 50 denesnél vastagabbak nem jöhetnek szóba, ha valaki fázós, inkább vegyen fel két harisnyát, de akkor se próbálkozzon sportos pamuttal.

Tűsarkúval estére

A vékony koktélruhákat és egyéb olyan darabjainkat, amelyeket direkt esti rendezvényekre, céges bulikra, színházba járásra tartogatunk, a tél beálltával a pokolba kívánjuk, ugyanis kocsi ide, taxi oda, már akkor is vacogunk bennük, amikor kilépünk a lakásunk ajtaján. Alternatív megoldásként a vékony selyem vagy szatén darabokat a téli szezonban lecserélhetjük kötött ruhára, ha a kiegészítők elegánsak, akkor nem kell attól tartani, hogy bármilyen rendezvényen is alulöltözöttek leszünk. Kis feketének is választhatunk kötött anyagból készült ruhát, kombináljuk színes kiegészítőkkel, lehetőleg olyanokkal, amelyek csillognak, ugyanis a matt, kötött darabok szinte bármennyi strasszt vagy kristályt elbírnak és vegyünk fel hozzá selyemcipőt vagy bármilyen feltűnő tűsarkút(kép 6).

Kis fekete kötött ruha

Fekete ruha – New Yorker

Cipő, táska – Vicini – Bizanc Boutique

Nyaklánc – Thomas Sabo

Kötött ruhás szett blézerrel

Ruha, sál, boleró – MEXX

Nyaklánc – Next

Táska – Tally Weijl

Csizma – Buffalo

 Fázósak az estére szánt ruhájukhoz nyugodtan vegyenek fel pashmina kendőt vagy zakót. Ha munkából indulnak színházba vagy vacsorázni, akkor reggel vigyék magukkal az estére szánt blézerüket, és munka után a gyapjú zakót egyszerűen csak cseréljék le erre. A blézerből lehetőleg válasszunk fényes anyagból készültet – selyem, taft, szatén, santung – ugyanis ezek, csakúgy, mint a csillogó ékszerek nagyon jól működnek kötött ruhával(kép 7).

Ezek után sem kell fejvesztve rohannunk a boltba kötött ruhát venni, a meglévő, eddig vastag harisnyával hordott darabjainkat is nyugodtan hordhatjuk elegánsabb rendezvényekre vagy kosztüm helyett – feltéve, hogy nincs kibolyhosodva, ugyanis ezeknél a szetteknél mindig ugyanarra az alapra építkeztünk, és csak a kiegészítőket variáltuk az alkalomnak megfelelően.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés