free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Budapest Fashion Freak

Borsa         Címkék: divat, fashion, kifutó, kollekció, wam 5 hozzászólás

A múlt hétvégén a Budapest Fashion Weeken jártunk, mert hisszük, hogy a pályakezdő tervezőknek kell a segítség. Bár, ettől nem biztos, hogy jobb lesz nekik.

A múlt hétvégén ismét a divaté volt a főszerep a VAM Designban, ugyanis november utolsó hétvégéjén ismét megrendezték a Budapest Fashion Weeket. A Mayer Balázs alias Kenguru nevével fémjelzett rendezvénynek az a célja, hogy a feltörekvő, vagy már sikeres magyar tervezőket egy csokorba gyűjtse, és így az aktuális kollekciójuk egy viszonylag szélesebb körben is ismerté válhat, ugyanis sokszor a pályakezdő tervezőknek nincsen lehetőségük saját bemutatóra, sem eszközeik sem pedig anyagi hátterük nincs hozzá. A Borsa csakúgy, mint tavasszal, most is ellátogatott a háromnapos  rendezvényre.


Már az első napon kiderült, hogy túl sok jót sajnos most sem várhatunk, a kicsivel több mint egy órás késés sem profi szervezésre vall, és az est háziasszonya is többször belegabalyodott a mondandójába. A rendezvényt a Cotiere Stúdió őszi-téli kollekciójának bemutatója nyitotta, amely utcai viselésre teljesen alkalmatlan ruhákból állt. Majd ezt követték a Madream fehérneműi, amelyek igencsak elrettentően mutattak az olykor csontsovány, olykor viszont igencsak húsos modelleken.  Szakos Kriszta kötött ruháiból összeállított kollekciója, már egészen kellemes meglepetést jelentett, mivel az este folyamán itt láttunk először hordható darabokat.


Az első nap képei

Rögtön utána Mixchel reneszánsz bemutatójával folytatták a sort, ami inkább emlékeztetett egy jelmezkölcsönző kínálatának bemutatójára, mint egy tervező divatshow-jára. A Mantra bemutatón találtunk egy-két ötletes darabot, de a hasra applikált magzat díszítéses ruhánál teljesen elvesztettük a fonalat. A sort Kenguru bemutatója zárta, és itt már tényleg nem lepődtünk meg a teljesen hordhatatlan ruhák láttán, Ő hozta a formáját, a ruhák ötletesek voltak ugyan, de utcai használatra teljesen alkalmatlanok.Vasárnap az unalomé volt a főszerep, ugyanis az aznapi bemutatók, mindegyike olyan hosszúra és vontatottra sikerült, hogy még a legelvetemültebb divatrajongók is bele-bele ásítottak. Az EXP bemutatóján póknak és boszorkánynak öltözött modellek vonultak végig a kifutón, egy végtelenül unalmas színpadi show keretében. Ezek után Iványi Kriszta pamutruháit láthattuk, ami az azt megelőző bemutatóhoz képest igazi felüdülést jelentett, és ahogy az arcokat elnéztük, nemcsak nekünk, hanem az egész publikumnak. Orosz Réka bemutatóján olyan mély álomba szenderültünk, hogy még az antik csipkék felhasználásával készült ruhák sem tudtak minket kirántani a mély delíriumból.


Vasárnapi galéria

Glotz Erika estélyi ruhákból álló kollekciója erősen emlékeztetett minket az Otto áruház idei alkalmi ruha katalógusához, amivel alapjába véve semmi baj sincs, csak az emberlánya eredetileg azért jár divatbemutatókra, hogy valami újat lásson, vagy legalábbis valami egyedit. Váradi Csaba kollekciójával alapjaiban nem volt bajunk, de a nagyjából hat ruhából álló kollekciót még a legnagyobb jóindulattal, sem tudjuk nagybetűs kollekciónak hívni.Magdolna Veronika csak az anyagok használatánál tért el a tavaszi ruháitól, nála trend ide trend oda a szabásvonalak mindig a régiek, azért lássuk be így elég nehéz diktálni a divatot, főleg ha a fazonokat divatmagazinokból ollózza össze az ember. Király Mónika bemutatója zárta a rendezvényt, amiről nekünk elsősorban egy használtruha bolt kínálata jutott eszünkbe, bár a záró darabként bemutatott fehér ruhával egészen meg voltunk elégedve. A rendezvény végére megállapítottuk, hogy a Fashion Week névre keresztelt rendezvény csak a kifutó méretében hasonlított a hagyományos értelemben vett Fashion Weekekre. A továbbiakban beszéljenek helyettünk a képek.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés