free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Norvégia az első

Borsa         Címkék: esélyegyenlőség, felmérés, lista, nők, norvégia 1 hozzászólás

Egy felmérés 130 országban vizsgálta a nemek közti egyenlőséget. A dobogóra kizárólag észak-európai államok kerültek. Magyarország a középmezőnyben van.

A Világgazdasági Fórum ez évi jelentése szerint Norvégia vezeti a nemek közti esélyegyenlőségi toplistát. A dobogó további két helyét szintén két észak-európai állam szerezte meg: a második Finnország, a harmadik pedig Svédország lett. Tavaly szintén ez  három állam végzett a lista élén, csak nem ebben a sorrendben, akkor ugyanis Svédország volt az első, Norvégia a második és Finnország a harmadik.

A Harvard, a Berkeley és a Kaliforniai Egyetem szakembereinek bevonásával készült kutatás a világ 130 államában vizsgálja a nők helyzetét, négy területen. Az első a gazdasági részvétel és felelősség, beleértve az elhelyezkedés, az előrébb jutás esélyeit és a fizetések nagyságát. A második az oktatásban való részvétel, míg a harmadik a politikai szerepvállalás lehetőségei. A negyedik terület az egészségügy, beleértve a túlélési rátákat és a várható élettartamot.A listán Magyarország is szerepel, konkrétan az előkelőnek egyáltalán nem mondható 60. helyen, közvetlenül Venezuela után és Azerbajdzsán előtt. A sereghajtók pedig Szaúd-Arábia, Csád és végül Jemen. (Ha érdekel benneteket a teljes lista, innen letölthetitek.)


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés