free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 botrányos szerelem

Borsa         Címkék: botrányos, lista, öt, szerelem, történelem 0 hozzászólás

A botrányos szerelmek nem mai kiváltságok, régen ugyanúgy szerettek, csaltak, és szenvedtek, mint manapság. Listánkban előkaptunk egy kis történelmi bulvárt.

A szerelem fiziológiája mit sem változott az évszázadok folyamán, ugyanúgy szenvedtek tőle a történelem nagy alakjai, mint a szimpla közemberek - akkor és most is -, de mivel életük reflektorfényben zajlott, botrányaik is nagyobb port vertek, mint az átlag. Aktuális listánk választottjai mind-mind heroikus küzdelmet folytattak az imádott személy miatt, jöjjenek hát a történelem szenvedélyes és pusztító szerelmei!

http://en.wikimedia.orgClaudius császár és Valéria Messalina

Claudius nem volt túlságosan szerencsés a szerelemben, ötszöri, mind balul elsült próbálkozás után talált rá - Caligula közbenjárásával - Valéria Messalinára, aki egyrészt jóval fiatalabb, másrészt jóval hevesebb vérmérsékletű volt az akkoriban már öregedőfélben levő Claudiusnál. A császár azonban szenvedélyes szerelemre lobbant a csinos nő iránt - akit feleségül is vett, majd közös gyermekük született -, de pont ez az odaadó szerelem tette önteltté és vakmerővé Messalinát, aki passzióból fűvel-fával összefeküdt a császár háta mögött. Hivatásos prostituáltakkal mérte össze férfifaló erejét, és egy alkalommal éppen aktuális kedveltjéhez nyilvános nászünnepély keretein belül feleségül is ment. Persze eljutottak a császár fülébe is a dolgok, de a szerelem "öl, butít és nyomorba dönt" alapon először csak a szeretőket irtotta, később Messalinára is halálos ítéletet mondott, azonban mielőtt visszavonhatta volna hirtelen felindulásból elkövetett kijelentését, alattvalói már végre is hajtották a császárné kivégzését. Messalina ekkor huszonhárom éves volt.

http://timesonline.typepad.comEdward windsori herceg és Mrs. Simpson

Egy mesébe illő történet a XX. század első feléből; egy jóképű arisztokrata és egy korosodó, valaha talán szép dáma között szövődő szerelem, amely miatt az angol uralkodó lemondott a trónról. A sztori igaz, Edward windsori herceg egy fogadáson pillantotta meg Ernest Simpson katonatiszt nejét, született Wallis Warfieldet. A herceg azonnal szerelembe esett, ami igencsak meglepő - látva a hölgy fotóit -, mert bár fiatalon állítólag nagyon szép nő volt, a 40 körül tébláboló asszony ezidőtájt már eléggé megcsúnyult. A hercegek mindig megkapják, amit akarnak, a nőnek meg persze imponált a hódítóhadjárat, így beadta a derekát, Edward szeretője lett. Később vált csak el férjétől, de a viszony mindenki előtt nyíltan folyt. A gondok ott kezdődtek, amikor György király váratlanul meghalt, így Edward került trónra, azonban az anglikán egyház feje – aki maga a király - nem vehet feleségül kétszer is elvált nőt, ebbe bizony beleszólhat a parlament. Erre Edward bejelentette, hogy ő inkább a szerelmet választja, és lemond a trónról, mint a példa mutatja, ilyen nem csak a mesében van.

www.epa.oszk.hu, www.mek.oszk.huKárolyi Mihály és Andrássy Katinka

Nagykárolyi gróf Károlyi Mihályt politikusként ismerjük – volt miniszterelnök és az első köztársasági elnök - , és mint ilyen, illett volna vigyáznia szerelmi élete tisztaságára is, de ugye ezt sosem az érintett fél dönti el. Károlyi magánéletében is elég heves volt, szeretett kártyázni és persze a nőket sem vetette meg. A tékozló aranyifjú aztán politikusnak áll, és ekkor figyel fel rá egy elkényeztetett csitri, bizonyos Gróf Andrássy Katinka. Egy összejövetelen a Stefánia palotában a lány tánc közben adta a gróf tudtára szándékait, még azon az estén lebuktak egy heves erkélyjelenetben. A bibi csak az volt, hogy Károlyi 40, az ifjú hölgy pedig mindössze 18 éves ekkor. Bár hihetetlen mennyiségű pletyka keringett a párról, mind közül az ő szerelmük a legirigylésreméltóbb, több mint 40 évig, a gróf haláláig dúl köztük a szenvedélyes szerelem, az időközben megkomolyodott nő még a frontra is elkísérte férjét, és szült neki 3 gyermeket.

www.salvador-dali.orgSalvador Dalí és Gala Gradiva

Dalí 1929-ben találkozott először Gala Gradivával, a nő nála 10 évvel volt idősebb, ráadásul ekkoriban Paul Éluard francia költő felesége és Max Ernst "hivatalos szeretője" volt. Dalí azonban rögtön beleszeretett a magabiztos üzletasszonyba, életében csak Gala létezett ezután; minden percét vele akarta tölteni, ezer becéző szót alkotott számára franciául, amelyek azelőtt nem léteztek, még a festményeit is úgy szignálta, hogy saját nevébe az asszony nevének betűit rakta. Gala azonban nem akart leragadni Dalínál, nem hazudtolta meg magát, rengeteg szeretőt tartott továbbra is, akik többnyire mind a művészvilágból kerültek ki. Ők ketten sokat veszekedtek, Gala agresszív volt és kritikus, de szenvedélyesen szerették is egymást, Dalí csak őt, Gala többeket is egyszerre és egymás után... Még 80 éves korában is képes volt ágyba csábítani nála 60 évvel fiatalabbakat, halála után Dalí összeomlott, és csupán 7 évvel élte túl az imádott asszonyt.

www.photobucket.comSpencer Tracy és Katharine Hepburn

Ránézésre is fura szerelem, a gyönyörű és irigyelt színésznő és a nős, mogorva, nem különösebben sármos színész története. Ebben a románcban a nő volt az alárendeltségi viszony elszenvedője, "kedvese" sosem hagyott ki egy alkalmat se, hogy meg ne alázza őt. Ráadásul Spencer 26 évnyi szerelmük alatt mindvégig nős volt, Katharine pedig csak tűrt, és minden megaláztatás és mellékutcás viszonya ellenére imádta a férfit. Viszonyuk már a kezdetektől nyilvánvaló volt, az MGM stúdió azonban ragaszkodott ahhoz az ábrándképhez, amit egykor kialakított Spencer Tracyről; így továbbra is ő maradt a hűséges férj, a jó családapa, a megbízható, megnyerő férfi példaképe. Akkoriban még a bulvármédia is tiszteletben tartotta ezt, és nem cikkeztek a tiltott románcról. Kilenc nagy sikerű filmben szerepeltek együtt, a vásznon tökéletes pár voltak, nem úgy az életben. És ugyan Katharine életében is voltak más férfiak, de soha senkit nem szeretett úgy, mint az őt állandóan gúnyoló, goromba és súlyosan alkoholista színészt.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés