free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Harminc felett is pattanás

Borsa         Címkék: arctisztítás, bőr, gyógyítani, pattanás, sminkelés 2 hozzászólás

Hiába minden erőfeszítés, a pattanásoktól nem tudunk megszabadulni. Mégis adunk pár hasznos tippet a pattanások eltakarására, hogy közben gyógyuljanak is.

Senkinek nem ismeretlen a szituáció: pattanás az arcon, kézzel nekiesés, nyomkodás, majd vad korrektorral és alapozóval történő alapozás, aztán siralmas végeredmény. Búskomoran ugyan, de végül felfogjuk, hogy nem tudunk mit csinálni, ezért kenünk még egy réteg korrektort a kelésre, és délutánra időpontot kérünk a kozmetikusunkhoz. Ha megfogadjuk Borsasminkes tanácsait,  megtanuljuk egyszerre gyógyítani és sminkelni is az idegesítő kelést;  mert ugye hiába a sok márkás és drága smink, ha nem tudjuk ragyás bőrre megfelelően alkalmazni.

Na, akkor az első és legfontosabb, a sosem elég elmondani kategória abszolút győztese a: sminkben nem fekszünk le aludni "mantra" gyakorlatbani megvalósítása. Pattanásos arccal aztán pláne. Ha ezt megpróbáljuk minden nap teljesíteni, már tettünk egy lépést a ragyák ellen. Egyelőre azonban még egy helyben állunk, induljunk meg. Az első lépés az arctisztítás, amit gyógytonikkal végezzünk, mert ez nem csak ápolja bőrünket, hanem normalizálja a faggyúműködést, csökkenti a gyulladást és egyúttal fertőtlenít is. Reggel-este kötelező használni, hiszen minden szennyeződést alaposan eltüntet, így a pórusoknak esélyük sincs eltömődni, akinek viszont átlagon feletti a faggyútermelődése, járjon rendszeresen kozmetikushoz.


További képek a pattanástalanításról

Általánosságban elmondható, hogy nem tesz jót az arcnak, ha szappannal vagy tusfürdővel tisztítjuk. Jobb, ha gyógyszappant használunk, pláne, ha ragyával a fejünkön ébredtünk. A "nem nyomkodni" szabály betartását hangsúlyozzuk, de magunkból kiindulva, tudjuk, hogy megy ez ilyenkor. Mintha kötelező lenne… Meg az is, hogy ilyenkor egyértelmű lépésnek tűnik az alapozó több rétegben való felvitele, de ismét egy tiltólistához érkeztünk, hiszen ez szintén tömíti a pórusokat, és a vastag vakolat nem túl esztétikus látvány.

Borsasminkes elmondta, hogy igen, lehet találni a problémás bőrre is hatékony sminktermékeket, húzós áron, de ha pénztárcánk mégis konkrét keretek közé szorít minket, otthoni, saját készítésű arcpakolásokkal is simán helyettesíthetőek a méregdrága termékek. Azt viszont senki ne higgye, hogy ezektől a maszkoktól egyik pillanatról a másikra eltűnnek a bőrhibák, mégis érdemes használni, hiszen javítja a bőr állapotát.Na szóval, a lényeg a lényeg, akinek pattanás virít a fején, minden egyes sminkelés előtt használjon pakolást. Lehetőleg olyan pakolást készítsünk, vagy vásároljunk, ami nyugtató, gyulladáscsökkentő, pórusösszehúzó, enyhén szárító hatású hatóanyagokat tartalmaz, például ként, ichtiolt vagy teafa-olajat. Akik rendszeresen ringbe szállnak a pattanásokkal, azok ha tehetik, heti kétszer használjanak pakolást, hogy a miteszer és aknaképződése lecsökkenjen.

Ha túl vagyunk a tisztításon és ápoláson is, jöhet a gyógykorrektor, aminek a feltalálójához először intézünk egy imát és leborulunk a tudása előtt. A gyógykorrektort, készítői ugyanis olyan jó tulajdonságokkal látták el, hogy amíg takar, addig szárítja is a pattanásokat. Ezt pedig az ichtiolnak vagy a teafának köszönhetjük, ami – Borsasminkes szerint - fontos összetevője azoknak a kozmetikumoknak, amelyek az aknés és pattanásos bőr kezelésére szolgálnak. Ez a két anyag ugyanis szárítja a pattanásokat, és visszaállítja a bőr rendes működését. Ennek örömére elhagyjuk régi alapozónkat és beszerzünk egy hidratáló alapozót, mert kevés benne a púderalapanyag, így nem tömíti el a pórusokat és a bőrünket sem folytja meg.A következő lépés előtt gondolkozzunk el azon, hogy a porszemcsés púder alkalmazásából hasznot tudunk-e húzni. Biztosan állíthatjuk, hogy nem, de sajnos ez elengedhetetlen, ha nem akarunk fényes homlokkal járni az utcán. Borsasminkes itt is elmondta: dolgozzunk ecsettel, így nem marad púderfoltos az arcunk. A túlzásba vitt vakolásnak következtében gyakran abba a hibába esünk, hogy eszetlenül pirosítózzuk magunkat. Ilyenkor sokunk arra gondol, hogy egy óra múlva már úgysem látszik az a pirosító, kenjünk még egy réteget föl. Tilosban járunk, ugyanis a pirosító lényege, hogy csak az orcákra kerüljön belőle, és megmaradjon a természetes hatás.Miután a hibákat eltüntettük, kiemelhetjük az előnyös részeket, azaz a szemeket, hiszen a sminkelés lényege az előnyös részek diszkrét hangsúlyozása. Borsasminkes a belső szemzugba fényes fehér színt vitt fel, a szemöldök alá pedig világos rózsaszínű festéket. A szemhéjat szintén világos, fehér színnel fedte be sminkesünk, a szemhéj csontos részét pedig ugyan azzal a színnel, mint amit a szemöldök alá vitt föl. A szemhéjra ezután fényes, fehér selyempor került. Ez a smink egy natúr smink, ezért Borsasminkes ajánlata szerint nyugodtan lehet hangsúlyozni a szempillákat. Ha mindez megvan, a szemöldököt egy régi, kiszáradt szempillaspirállal fésüljük át, a szánkra pedig szájbalzsam és színtelen szájfény kerüljön.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés