free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Szokatlan fasírtok

Borsa         Címkék: fasírt, hús, receptek, tekercs, zöldségek 0 hozzászólás

Ízbolygó konyhatechnikai bravúrt nem igénylő fasírtjai kedveznek a konyhában eltöltött idő lecsökkentésére. Többfunkciós darált húsok könnyű vacsorának.

Utánaszámoltam, lassan 6 éve gyűjtöm a cikkeket, veszem a szakácskönyveket, külföldi magazinokat bújok újabb és újabb receptek után kutatva. Vannak azonban olyan receptek, amik mára klasszikussá váltak. Sőt! Az idők folyamán tökéletesedtek. Így volt ez a darált húsos tekercs esetében is. Évről-éve jobb lett! Elkészítése tényleg nem egy gasztro-challenge, semmiféle komolyabb konyhatechnikai bravúrt nem igényel. Jól bevethető sör/borkorcsolyaként, vendégváróként, de remekül domborít kevés salátával, a könnyű vacsora szerepében.

By the way a fasírtféléket vétek megdögleszteni sok tojással és zsemlemorzsával! Klasszul lazítják a párolt zöldségek (cukkini, gomba, sárgarépa stb.). Sőt! Bő zsiradékban sem sütöm. Nálunk a legújabb sláger, ha mini-muffinformában sütöm ki, így pont falatnyi fasírtgolyókat ehetünk.

Zöldséges fasírt feltekerve

1 nagy tasak (2 rúd) Tante Fanny leveles tészta
2 doboz zöldfűszeres Philadelphia sajtkrém
60 dkg darált hús
2 fej lilahagyma
1 zöld és egy piros kalifoniai paprika
3 dl vörösbor

frissen őrölt bors
3 gerezd fokhagyma
szárított bazsalikom
szárított oregano
szárított kakukkfű
2 doboz hámozott, darabolt paradicsom



A hagymákat megpucolom és vékonyra szelem, kevés olívaolajon megpárolom. A fokhagymát is apróra szelem, és a már majdnem üveges hagymához adom és megillatosítom. Mehet bele a darált hús, amit kifehérítek és morzsásra pirítok. Nyakon öntöm a borral, a paradicsommal, fűszerezem sóval, borssal és a szárított fűszerekkel. Közepes lángon rotyogtatom, míg  a massza besűrűsödik. Kihűtöm. A leveles tésztát kitekerem, megkenem a sajtkrémmel, aztán a paradicsomos-húsos massza felével és a hosszabbik oldalánál fogva, mint a rétest feltekerem. A másik rúddal ugyanígy járok el.  A tetejüket felvert tojás sárgájával megkenem és 200 fokon nagyjából 35 percig sütöm. Hidegen-melegen is isteni!

Fasírtmuffin


2 zsemle

1 fej hagyma

6 gerezd fokhagyma

1 csomag mini-mozzarella

12 szelet bacon megfelezve

60 dkg darált hús

2 evőkanál mustár

1 csomag petrezselyem
fél
evőkanál olasz fűszerkeverék (oregano, bazsalikom, majoranna, kakukkfű)

2 tojás

só

frissen őrölt bors



A zsemléket langyos vízbe áztatom, a hagymát apróra vágom és megfonnyasztom 1/2 evőkanál olajban, majd hagyom kihűlni. A bacon szeleteket hosszában félbevágom. A darált húshoz adom a kinyomkodott zsemléket, a párolt hagymát, az apróra vágott petrezselymet, a mustárt, a fűszereket, a tojásokat és jól összekeverem. A bacon szeletekkel kibélelem a muffin formákat, úgy hogy egymást metszve belefektetem a szalonna csíkokat. Egy fagyikanállal gombócnyi masszát kiveszek, belenyomok egy mozzarella golyót és belenyomom a muffinformába. Betakarom a kilógó baconnel. 180 fokon 40 percig sütöm. Amikor kész, várok pár percet, fogvájót szúrok bele, és annak segítségével kiemelem a gombócokat a formából.


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés