free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Chanel érmék

Borsa         Címkék: chanel, euró, francia, lagerfeld, pénzérme 0 hozzászólás

A franciák limitált szériás pénzérmével emlékeznek Coco Chanelre, aki idén lenne 125 éves. Az érme nem véletlenül 5 eurós, és szintén nem véletlenül kerül többe.

A legendás, francia divattervezőnő, Coco Chanel idén 125 éve született. A francia Kulturális Minisztérium kezdeményezésére ez alkalomból limitált szériás 5 euróst adtak ki. Az érmét az egykor karikaturistának indult divatguru, Karl Lagerfeld tervezte. A  pénzérme "fej" oldalán Coco Chanel kalapos profilképe és Karl Lagerfeld aláírása látható, míg az "íráson" az ikonikus, steppelt Chanel mintával a háttérben, az érme névértéke, vagyis az 5-ös, amely természetesen a Chanel No.5 parfümre utalva éppen ennyi.

http://themoment.blogs.nytimes.com, http://bagbunch.com, http://blog.thefashiontime.com

Valójában ez a pénzérme azonban sokkal többet kóstál 5 eurónál, hiszen az aranyból készült változatából összesen kilencvenkilenc darab készült, amelyeket 5900 eurós (azaz körülbelül másfélmillió forintos) áron vásárolhatnak meg a gyűjtők. Azért azonban, hogy a bérből és fizetésből élő Chanel-tisztelők se maradjanak ki a jóból, a pénzérmét ezüst változatban is legyártották, 11 900 példányban. Az ezüst érmék ára az aranyhoz képest meglehetősen baráti, mindössze 45 euró és december eleje óta lehet megvásárolni.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés