free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Chanel érmék

Borsa         Címkék: chanel, euró, francia, lagerfeld, pénzérme 0 hozzászólás

A franciák limitált szériás pénzérmével emlékeznek Coco Chanelre, aki idén lenne 125 éves. Az érme nem véletlenül 5 eurós, és szintén nem véletlenül kerül többe.

A legendás, francia divattervezőnő, Coco Chanel idén 125 éve született. A francia Kulturális Minisztérium kezdeményezésére ez alkalomból limitált szériás 5 euróst adtak ki. Az érmét az egykor karikaturistának indult divatguru, Karl Lagerfeld tervezte. A  pénzérme "fej" oldalán Coco Chanel kalapos profilképe és Karl Lagerfeld aláírása látható, míg az "íráson" az ikonikus, steppelt Chanel mintával a háttérben, az érme névértéke, vagyis az 5-ös, amely természetesen a Chanel No.5 parfümre utalva éppen ennyi.

http://themoment.blogs.nytimes.com, http://bagbunch.com, http://blog.thefashiontime.com

Valójában ez a pénzérme azonban sokkal többet kóstál 5 eurónál, hiszen az aranyból készült változatából összesen kilencvenkilenc darab készült, amelyeket 5900 eurós (azaz körülbelül másfélmillió forintos) áron vásárolhatnak meg a gyűjtők. Azért azonban, hogy a bérből és fizetésből élő Chanel-tisztelők se maradjanak ki a jóból, a pénzérmét ezüst változatban is legyártották, 11 900 példányban. Az ezüst érmék ára az aranyhoz képest meglehetősen baráti, mindössze 45 euró és december eleje óta lehet megvásárolni.


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés