free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 trendi forgófotel

Borsa         Címkék: ajánljuk, dizájnerek, extravagáns, fotel, öt 0 hozzászólás

Legyen akár bőr vagy kárpitozott, fejtámaszos vagy karfa nélküli, a lényeg, hogy a fotel kényelmes legyen, és hogy jól illeszkedjen otthonunkba. Öt divatos fotel.

A fotel talán az egyik legszükségesebb bútordarab egy otthonban, hiszen nincs is annál fontosabb egy lakásban, mint egy igazán kényelmes hely, amin nem kell osztozkodni, ahol nyugodtan olvasgathatsz, teázhatsz vagy végigizgulhatod aktuális kedvenc sorozatod következő részét, hogy aztán elmélázz a látott életigazságokon, a butácska problémákon, és levond a tanulságot az okoskodó narrációból.

Nagyszüleink korában az öblös füles fotelek dívtak, fejrészükről és a karfáról sohasem hiányozhatott a csipketerítő. Persze ahogy változnak a korok, változnak a stílusok is, így ma inkább a puha pokróccal kombinált légies külső a nyerő. A legtrendibb fotelek leginkább a tudományos-fantasztikus filmek futurisztikus díszleteihez hasonlítanak, szerencsére azonban a manapság elterjedt letisztult és végletekig leegyszerűsödött forma nem megy a kényelem rovására. Hosszú évek gondos tervezőmunkája áll ugyanis egy-egy bútor megjelenésének hátterében, amit igazán csak akkor érzünk meg, ha belehuppanunk egy ránézésre kényelmetlennek tűnő fotelbe. Ekkor derül csak ki, hogy mennyire volt sikeres a formatervezés, hogy ezeket az ülőalkalmatosságokat valóban az ember köré, pontosabban a lustálkodó ember köré tervezték. Körutunk során számos tökéletes fotellel találkoztunk az üzletekben, íme az öt legszebb darab.

Schelly - BoConcept

A Schelly fotel tökéletesen egyesíti magában a klasszikus, a modern és az elegáns stílust. Meglehetősen hasonlít Arne Jacobsen híres Hattyú székére, amely méltán vívta ki a hatvanas években a szakma tiszteletét. Akárcsak a hattyú szék, a Schelly fotel is gömbölyded formáival hódít, egyetlen egyenes vonalat sem lehet rajta felfedezni, talán éppen ettől olyan kényelmes. Ideális lehet egy minimál, vagy egy extravagáns otthonba is, és mivel gyakorlatilag alig foglal helyet, kis lakásokba is bátran ajánljuk.
 
Xpo - BoConcept

Az űrkorszakból hozzánk teleportált Xpo fotelről első ránézésre nehéz elhinni, hogy a alkotóját,  Andreas Norgardot nem a filmekben látható űrhajók belseje ihlette meg. A formatervező saját bevallása szerint kedvenc énekesmadarairól mintázta az Xpo-t. A dizájnert mindig is lenyűgözte a madarak kecses szépsége, ezt próbálta meg visszaadni a fotel tervezésekor. A légies Xpo sziluettje karcsú és légies, akárcsak egy rigóé.  A törékeny külső megtévesztő, ez a fotel ugyanis üvegszálas műanyagból készült, így kifejezetten strapabíró. A formatervező szerencsére nem csak dizájnra figyelt oda, az Xpo a látszat ellenére az egyik legkényelmesebb darab, amit valaha kipróbáltunk.

Dixie - IDdesign

Vajon milyen fotel illik a leghíresebb angol kémhez? Erre a kérdésre keresték a választ az IDdesign formatervezői, miközben a dán bútorcég legexkluzívabb pihenőszékeit, a Bond sorozatot készítették. A válasz nem is olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik, James Bond az idők során ugyanis meglehetősen sokat változott. A különböző színészek által megformált karakter stílusa és ízlése csak a Martinit és a szép nőket illetően maradt a régi, éppen ezért lehetetlen számára csupán egyetlen fotelt készíteni. A IDdesign formatervezői így végül három különböző pihenőszéket készítettek 007-es karaktereknek, amelyek közel egyértelműen a Roger Moore féle kémfotel a kedvencünk. Elegáns, kifinomult és csábító akárcsak a gazdája.

Spencer - IDdesign

A Spencer fotel tervezésekor a dizájnerek a funkcionalitásra és a kényelemre helyezték a fő hangsúlyt, de nem felejtettek el egy kis játékosságot is belecsempészni a formatervbe. Háttámlája szögletes, karfája viszont lekerekített, ami tudjuk, kissé furcsán hangzik, de az a helyzet, hogy ebben az esetben a két ellentétes forma kifejezetten jól mutat egymás mellett. A szürke fényes felületű huzat még egy cseppnyi eleganciát is hozzáad az összképhez, mi más is kéne még egy tökéletes fotelhez.

Tirup - Ikea

Az Ikea Tirup forgófotele retrós és fiatalos egyszerre, kerekített formájának köszönhetően igazán kényelmes darab. Az extra széles ülés elég nagy ahhoz, hogy bekuckózva is elférj rajta, nyugodtan magad alá húzhatod a lábaid, sőt, akár még el is szundikálhatsz benne, nem fogsz összetörten ébredni. Kétféle színben, élénk zöldben és szürkében is kapható, egyszerű vonalvezetése miatt pedig biztosan jól harmonizál a nappali többi bútorával.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés