free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Hajléktalan szobrok

Borsa         Címkék: galschiot, hajléktalan, politikai, szobrászművész, unió 1 hozzászólás

Egy dán szobrászművész hajléktalanokról készült bronzszobrokat készül felállítani az EU kiválasztott fővárosaiban. Lehet, hogy Budapestre is eljut az egyik.

A hajléktalanok megsegítésére létrejött UDENFOR kezdeményezéshez csatlakozva Jens Galschiot dán szobrászművész és politikai aktivista létrehozta a Welcome Homeless projektet, amelynek keretén belül, figyelemfelkeltő célzattal hajléktalan-szobrokat szándékozik felállítani az Európai Unió fővárosaiban. Hogy pontosan mely fővárosok ezek, azt egyelőre nem hozták nyilvánosságra, ám elképzelhető, hogy Budapest sem marad ki a szórásból.

A rongyos ruhákban, kezeit az ölébe ejtve üldögélő hajléktalant ábrázoló bronzszoborból a művész összesen harminc darabot tervez készíteni. Az első már el is készült és repülőgéppel - méghozzá első osztályon - utaztatták el a novemberben, a Cardiffban megrendezett, a hajléktalanok ügyével foglalkozó konferenciára.  

www.woostercollective.com, www.daylife.com

Galschiot-nak egyébként nem a Welcome Homeless projekt az első hasonló kezdeményezése, hiszen több humanitárius célokat szolgáló, provokatív művészeti akció fűződik már a nevéhez. Így például ő alkotta meg Survival of the Fattest című szoborcsoportot, amely azt ábrázolja, amint egy harmadik világbeli éhező nyakában kövér Justitia-alakot cipel. Szintúgy ő alkotta meg az amerikai Szabadságszobor fáklyájából füstöt eregető kicsinyített mását is.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés