free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ismerd meg: Christian Lacroix

Borsa         Címkék: extrém, kollekcióban, lacroix, meghökkentő, színpadias 0 hozzászólás

Ismerd meg azt a tervezőt, akinek extrém ruhái nemcsak a színházakban állják meg a helyüket. Christian Lacroix, aki valaha múzeumi kurátorként melózott.

A színpadias ruháiról ismert Christian Marie Marc Lacroix 1956. május 16-án született a provance-i –Arles-ban, 1971-ben megunta a kisvárosi életformát és Párizsba költözött, ahol a Sorbonne és az Ecole du Louvre hallgatója lett. Eleinte múzeumi kurátornak készült, de a főiskola után nem Párizs valamelyik múzeumában, hanem, az egyik legnagyobb divatházban az Hermes-ben kezdte el a karrierjét, pár évvel később már Guy Paulinnek és Patounak dolgozott. 1987-ben debütált első haute couture kollekciójával, amelynek túldíszített darabjai akkora hatással voltak a szakmára, hogy Bernard Aranault az LVMH-tól átadta neki saját divatháza kulcsait. Egy évvel a nagysikerű bemutató után, 1988-ban bemutatta az első ready-to-wear kollekcióját, amellyel az volt, a célja, hogy az általa képviselt stílust szélesebb körben is megismerjék, és bár a közönség jól fogadta a meghökkentő és sokszor hordhatatlan ruhákat, mégsem érte el a várt hatást. 1994-ben ezért elindította a Bazar diffiusion line-t, amelynek az alapját a hordható, utcai ruhák képezték.

www.kitmeout.com, www.timeinc.net, www.christian-lacroix.fr
Itt találsz még több Lacroix alkotást

Kollekcióira a szélsőséges megoldások és színpadias ruhák jellemzőek, sokszor merít ihletet Toulouse-Lautrec festményeiből és a provene-i cigányok népi viseletéből. Sokak szerint Lacroix a gyöngyökkel kivarrt fűzőivel és színes ruháival visszahozta a rokokót a divatvilágba. A tervezőhöz mindig is közel állt a színház, az opera és a balett világa, ezért senki sem lepődött meg azon, hogy több híres színdarabhoz – mint például a Nyomorultak – is ő tervezett jelmezeket, de Madonna a 2004-es Reinvention Tour koncertjén is egy Lacroix által megálmodott, ékszerekkel kirakott fűzőt viselt. Ruháit olyan sztárok hordják, mint Uma Thurman, vagy Helen Mirren, de Christina Aguilera esküvői ruháját is ő tervezte.

http://z.about.com, www.teamsugar.com, http://content.coutorture.com


2009-es tavaszi kollekciójára a tőle megszokott harsány színek és extrém megoldások jellemzőek, a ruhák most is túldíszítettek, színpadi jelmezt idézőek. Lacroix itt is könnyedén párosítja a nehezebb brokátokat a lágyabb esésű selymekkel, de tőle szokatlan módon egy-két visszafogott ruha is helyet kapott a tavaszi-nyári kollekcióban. Ruháit elsősorban olyan nőknek ajánlja, akik nem riadnak vissza a feltűnő daraboktól és a harsány színektől, és stílusuk elég harsány ahhoz, hogy a ruha ne "nyomja össze" őket.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés