free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Karácsonyi vásárlás három órában

Borsa         Címkék: ajándékok, idő, karácsony, lista, szabály 10 hozzászólás

Nyolc nappal karácsony előtt, egy egész családnak ajándékot venni három óra alatt lehetetlennek tűnő vállalkozás. Borsastylist bevállalta a lehetetlent, és bevásárolt.

Nyakunkon a Karácsony, egyre nő a tömeg az üzletekben, a pénztárcánkban egyre inkább eluralkodik a hóvége hangulat, az ajándékok viszont még sehol. Borsastylist megpróbálkozott a lehetetlennel, expressz vásárlásra vállalkozott, szigorú költségvetéssel és még szigorúbb időbeli korlátozással. Csodára nem volt képes, de teljesítette a lehetetlennek látszódó feladatot.

Kicsivel több, mint egy hét van Karácsonyig, úgyhogy arról már régen lecsúsztunk, hogy kézzel készített, igazi home-made csomagokkal lepjük meg a szeretteinket, jobb híján maradnak a bolti ajándékok. A karácsonyi vásárokon ugyan fel lehet lelni egy-két igényes és tényleg ötletes ajándékot, azonban a vásárlásnak ez a módja nemcsak az időnk, de a pénztárcánk szempontjából is igen nagy luxus lenne, a városban való rohangálás pedig ilyenkor már csak azoknak ajánlott, akik egy teljes napot rá tudnak szánni az ajándékbeszerzésre. Mindenki másnak maradnak a plázák, amelyeket ugyan nem preferálunk, de a kényszer nagy úr, és nekünk 8 nappal az ünnep előtt sem időnk, sem energiánk nem maradt arra, hogy hosszú órákon keresztül válogassunk az ajándéknak való tárgyak között.Borsastylistnak a karácsonyi ajándékbevásárlásra 42.000 forint állt a rendelkezésére és mindössze három óra hossza, a szabályok értelmében 6 főre kellett ajándékot vásárolni (elméletben), 6 éves fiának, a szüleinek, a férje szüleinek és a férjének. Azt már tavaly megtapasztalta, hogy lista nélkül nem szabad elindulni vásárolni, ugyanis a véletlenszerű "ezt is, azt is bepakolom a kosárba" beszerzőkörútnak semmi értelme, egyrészt a kínálat annyira bőséges, hogy viszonylag rövid idő alatt belezavarodunk a vásárlásba, másrészt egy idő után már képtelenség lesz követni, hogy mire mennyit költöttünk. A listára lehetőleg egy név mellé többféle ajándék is kerüljön fel, ami nagyban megkönnyíti a helyzetünket, ha hirtelen koncepció váltásra kényszerülünk.

Borsastylist listáján a következő dolgok szerepeltek:

Anyu – hidratáló szájfény, szakácskönyv, DVD

Apu – mp3 lejátszó beépített rádióval, könyv

Anyós – lábmasszás gép, DVD
Após – szódagép, könyv

Férj – DVD, pulóver, ing

Gyerek – mesekönyv, fejlesztő játékok

A lista nagyjából behatárolja, hogy melyik boltokba menjünk be, és itt el is érkeztünk az első szabályhoz: nem nézelődünk. Ahhoz, hogy tartani tudjuk a szűk időkeretet, nem állhatunk meg parfümöt szagolgatni, krémeket és cipőket próbálgatni, ugyanis az ilyen expressz vásárlás nem sétagalopp, és jó, ha erre mindenki előre felkészül. Az idővel olyannyira takarékosan kell bánni, hogy hiába találkozunk rég nem látott ismerőssel, nem állhatunk meg barátkozni, evésre még csak álmunkban sem gondolhatunk, és ha versenyt kell futnunk az óránkkal, akkor sajnos a mellékhelység gyakori látogatásáról is jobb lesz lemondani, tehát félre a napi két liter kötelező folyadékfogyasztással.A második szabály a pénztárcára vonatkozik, jobb lesz, ha csak annyi pénzt viszünk magunkkal amennyit a vásárlásra szánunk, nem keverjük össze a számlákra és a karácsonyi kaja bevásárlásra félrerakott pénzzel, ugyanis ha nem így teszünk, már a második óra elején mínuszban leszünk. Ennek elkerülése érdekében a listánkról minden egyes esetben húzzuk ki a megvásárolt ajándékokat, ez abban is segít, hogy a második órára teljesen belezavarodjunk a csomagokba és fogalmunk se legyen arról, hogy mit kinek szánunk. Amennyiben szeretnénk elkerülni az anyagi csődöt érdemes tisztában lenni az árakkal, nagyjából tudni kell, hogy a listán szereplő ajándékoknak mennyi a körülbelüli ára.

A harmadik és talán legfontosabb szabály, hogy nem szabad felhúzni magunkat, még akkor sem, ha már a negyedik boltban néznek minket levegőnek az eladók, annak ellenére, hogy most tényleg segítségre lenne szükségünk, és azon se lepődjön meg senki, hogy a Boldog Karácsonyt köszönés szinte minden esetben süket fülekre talál. Ajándékbeszerző robotokká kell válnunk, akik minden egyes helyzetben tudják, hogy mit és hol akarnak megkapni, és a küldetésüktől semmi sem térítheti el őket, ugyanis az az igazság, hogy az őrült tempóban esélyünk sem lesz arra, hogy átszellemült karácsonyi hangulatba kerüljünk.Nem elég, ha gyorsak vagyunk, rugalmasnak is kell lennünk egyszerre, ugyanis sok esetben a kitalált ajándékok nem férnek bele a szűkös költségvetésbe, olyan is előfordulhat, hogy a bőséges kínálat ellenére egyszerűen elfogyott a keresett termék, és nekünk nincs időnk megvárni az utánpótlást. Így fordulhatott elő, hogy Borsastylist anyósa és apósa lábmasszírozó és szódagép helyett be kell, hogy érjék egy kávéfőző géppel, valamint egy DVD-vel és egy könyvvel.A szabályokat szigorúan betartva sikerült megoldani a feladatot, de ebbe nem számoltuk bele sem az oda-, sem pedig a hazautat. A legjobb, ha nyitáskor vagy pedig a zárás előtti három órában, és szigorúan hétköznap intézzük el az ajándékbeszerzést, ugyanis kettő óra körül elkezd beáramlani a tömeg a boltokba, és a káosz egészen este hétig tartja magát.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés