free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 saját készítésű ajándék

Borsa         Címkék: ajándék, készítésű, lista, öt, saját 5 hozzászólás

Idén karácsonyra készítsük mi el a fa alá valót, a handmade ajándékoknak mindig sikerük van. Ráadásul nem kell hozzájuk különösebb kézügyesség, csak pár jó ötlet.

Ha nem fenyegetne a gazdasági világválság, mi a Borsánál akkor is támogatnánk a saját készítésű ajándékot. Mert azon túl, hogy egészen költségkímélő megoldást kínál, még egy nagyon szép gesztus is. Aki veszi a fáradságot, hogy maga üssön össze valami kis apró meglepetést a másiknak, az nem csupán letudni szeretné az ünnepeket, hanem igazán átélni, hogy mit jelent örömet szerezni, és az egészben az a szép, hogy nem kell sem grafikusnak, sem iparművésznek lenni ahhoz, hogy igazán tetszetős is legyen az a szívből jövő ajándék.

Van, aki szerint ciki felnőtt fejjel nekiállni üveget pingálni, vagy gyöngyöt fűzni, de mi most megmutatjuk, hogy ez badarság, a saját készítésű ajándéknak igenis van létjogosultsága! Az alábbiakban ezekhez adunk tippeket!  

http://gyongytyuktanya.shp.huÉkszerek

Egy igazi nőnek soha nem lehet elég ékszere, tehát ha ilyesmivel igyekszünk meglepni nőismerőseinket, biztos sikerre számíthatunk. Ez a siker azonban még nagyobb lehet, ha kiderül, hogy a gyönyörű tárgy a mi kezünk munkáját dicséri, ráadásul teljesen a megajándékozott fél ízlésére van szabva. Ránézésre bonyolultnak tűnik a dolog, de utánajártunk, akár pár óra alatt elsajátítható az a technika, amivel ilyen szépségeket lehet összehozni. Persze a gyakorlás nem árt, de ha ellátogatunk a gyöngytyúktanya oldalára a villámtanfolyamok mellett hasznos trükköket és ötleteket is meríthetünk - gyöngy, drót és üvegékszer témákban - a szép és testre szabott ajándékokhoz.  

www.ajandekpolc.huFestett textilek

Ebbe a témakörbe sok minden belefér, a batikolt pólóktól a festett párnahuzaton át a különleges selyemsálakig. Batikolás esetében akár negatívban is dolgozhatunk, azaz egy színes anyagot színfosztva - kifakítva -; nincs más dolgunk, mint egy spárgával tetszőlegesen összekötözni a textilt, a végeredmény mindig meglepetés, de sosem csúnya. Festés esetén alkalmazhatunk sablonokat is, ha nem merünk szabad kézzel nekiugrani egy terítőnek, vagy selyemanyagnak. Érdemes papíron előre megtervezni a koncepciónkat, akkor is ha sablonokkal dolgozunk - ilyenekből bármely hobbyboltban lehet válogatni -, de ne féljünk a saját mintáktól sem, egy egyszerű formavilág is lehet szép és izgalmas, ráadásul sokkal személyesebb is. És merjünk kérdezni, a hobbyboltok eladói szívesen segítenek mind a festék, mind az anyagok kiválasztásánál is.

www.hobbymuvesz.huFestett üvegek

A festett üveg lehet váza, pohár, lámpabúra, kistányér vagy hamutál. Ezekhez natúr állapotukban bárhol hozzá lehet jutni egészen olcsón, nem kell más, csak egy kis festék - esetleg ragasztó meg gyöngyök - és egészen különleges dizájntárgyakat is készíthetünk ajándékba. Vegyünk például egy mezei asztali lámpát, amelynek áttetsző üvegére stilizált virágokat festünk, minden virág közepét egy szép gyöngy díszíti, vagy esetleg a szirmokat foszforeszkáló festékkel húzzuk át, amelyek a lámpa eloltása után is kedvesen világlanak még egy ideig. Az sem szégyen, ha neves tervezőktől koppintunk, maga a tárgy akkor is a mi munkánk lesz, nem kell elsőre a Mona Lisát felskiccelni egy borospohárra, legtöbb esetben pont a legegyszerűbb minták a legszebbek. De ha bizonytalanok vagyunk, használjunk itt is felragasztható sablont, amit szintén hobbyboltban kaphatunk a temérdek üvegfesték mellett. Választhatunk mattot, fényeset, metálos színeket, ha nem szeretnénk, hogy a festékek összefolyjanak, akkor használjunk kontúrt, ami egyébként magában is jól tud kinézni.

Fonalállatkák

Itt most elsősorban a legkisebbekre gondoltunk, de mivel a technika a horgolás illetve kötés, aki profi egy egész kollekciónyi fonalholmit hozhat össze. Ezekhez a kis állatkákhoz viszont sem sok anyag, sem sok idő nem kell, sőt még minimális kézügyesség se. A képen látható kis oktopusz nettó egy óránkba került, töméssel és vigyorfakasztással együtt. A töltőanyag lehet vatta vagy speciális, mosható anyag, amit szintén hobbyboltból szereztünk, ahogyan a szemeket is, de azok helyett természetesen a sima gombok is megfelelnek. Bármilyen állatot vagy mesehőst készíthetünk, ami éppen a gyerek kedvence, ezekben az a jó, hogy - mivel mi csináltuk - tudjuk, hogy nincs benne egészségre káros anyag, abszolút egyediek - ilyen biztosan nem fog szembejönni az oviban -, és láb- vagy kézleszakadás esetén könnyen meg tudjuk "gyógyítani" őket. Ne aggódjunk, ha idétlen lesz a végeredmény, ezek a handmade figurák pont ettől ilyen édesek.

Gyurmatárgyak

Természetesen ne az iskolában használatos ragacsos és büdös szürke cuccra gondoljunk, ez a gyurma csak nekifutás előtti állagában hasonlít névadó elődjére. Ez bizony teljesen kemény lesz, ha megfelelően bánunk vele, ebből következően bármit készíthetünk belőle. Játéktárgyakat, vicces sakkfigurákat, kis tálkákat, ékszereket, képkeretet, asztali mobiltartót, poháralátétet, díszes kaspót, de be is vonhatunk vele dolgokat, így egy szimpla kis dobozból exkluzív asztali tárolót nyerhetünk, ennek igazán csak a kézügyességünk szab határt. Miután kedvünk szerint megformáztuk a tárgyakat, nincs más dolgunk, mint bedugni a sütőbe, ahol aztán végképp megkeményednek. Ilyenkor - használattól függően, de - érdemes még egy réteg lakkal bevonni őket, hogy szebbek és tartósabbak legyenek. Ha valaki nem szeretne a sütővel vacakolni, vagy azt már lefoglalja a vagonnyi mézeskalács, akkor választhatunk levegőn száradó masszákat is, ezeket utána festhetjük, fúrhatjuk, faraghatjuk, ki-ki kedve szerint. Ha már megvan, hogy mit szeretnénk elkészíteni, akkor ebben az esetben is érdemes kifaggatni az eladókat a különféle fajtákról, segíteni fognak!


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés