free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Karácsony úszógumival

Borsa         Címkék: blúz, has, ing, ruha, szoknya 4 hozzászólás

A hastájékon felhalmozott téli tartalék háj igencsak megnehezítik a dolgunkat, ha elegáns ruhákban kell gondolkodni. Karácsony úszógumival, Borsa módra.

Karácsonykor nemcsak azoknak érdemes hasbarát szerelésekben virítani, akik egyébként is erre a tájékra gyűjtik a felesleges kilókat. Kevésbé gyomros társaiknak is igencsak meggyűlik a baja a levegővétellel a nagy családi vacsorák és ebédek végére, ha szorít a nadrág. A karácsonyi szetteket bemutató kétrészes sorozatunk második részében Borsastylist olyan összeállításokban gondolkodott, amelyek nemcsak elrejtik az esetleges pocakot, de elég elegánsak ahhoz, hogy az ünnepek alatt vendégségben, vagy akár vendéglátóként is viseljük őket, a cél: lapos has, torna és fogyókúra nélkül.

A tévhittel ellentétben sem a pocakot, sem pedig a nagy mellett nem lehet szabatlan zsákruhákkal elrejteni, ugyanis ezek a darabok minden esetben kiemelik a kisebb hibákat, arról nem is beszélve, hogy az ilyen fazonok azokat a testrészeket is gondosan tönkreteszik optikailag, amivel alapvetően semmi bajunk. Akinek szép a lába – ezalatt nem a papírvékony lábakat értjük –, annak kár lenne takargatnia, nyugodtan hordhat térd felett érő darabokat is, de nagyon minit még karácsonykor sem illik hordani. Ha valaki a mellére büszke, és azt szeretné inkább kiemelni, az gondolkodjon mélyebben dekoltált, de nem köldökvillantó felsőrészekben, vagy ruhákban.

Bővülő és fodros felsőrész

Akinek kicsi a melle, de van pocakja – ez általában a körte lányokra jellemző –, válasszon olyan felsőrészt, ami a melltől lefelé bővül. Fontos, hogy ne nehéz anyagból készült felső legyen, ugyanis amíg a könnyű kelmék, mint például a selyem vagy a muszlin, elrejthetik az apróbb hibákat, addig a kartonnak vagy a vászonnak már éppen ellenkező a hatása. Azoknak, akiknek fenék és comb tájékon is van rejtegetnivalójuk, jobb, ha A-vonalú szoknyával kombinálják a felsőrészt; hosszú lábú asszonyok pedig vegyenek hozzá ceruzaszoknyát. (kép 1)

Kék blúzos szett

Blúz, szoknya – MEXX
Nyaklánc – Next
Szandál – Ferré – Bizanc Boutique


Nézd meg a többi képet is!

A másik megoldás a fodros felsőrész lehet, ami - a tévhittel ellentétben - nem jelent optikailag plusz egy-két kilót, persze csak akkor, ha a megfelelő darabot választjátok ki. A hosszában fodros és a túlságosan szűk felsőrészek tabunak számítanak, még akkor is, ha egyébként az anyagukat tekintve nem lenne velük gond. Ezen kívül kerülni kell a nagyon apró mintákat és a harsány színeket, ugyanis ezek szintén ki fogják emelni a hasat. A képen látható blúz azért ideális megoldás, mert az alapanyaga – selyem – elég könnyű és a fodrok mérete is pont ideális álca lehet a hasnak.

Fodros blúzos szett

Blúz – Next
Szoknya – Chantall
Szandál – BuffaloNa, persze az sem elhanyagolható, hogy pont fenék felett végződik, ezért nem kell attól tartani, hogy hasról optikailag ellopott centik a popsin visszaköszönnek. A szett másik trükkje a szoknya, amit egyébként lapos hasra és betűrt inghez terveztek, de pocakosoknak tökéletes megoldás lesz kényelmetlen fűző helyett. A szorosan szőtt sztreccs anyag lenyomja a hasat, de csak annyira, hogy még jóllakottan is kapjon benne a viselője levegőt. (kép 2)
   
Mell alatt szabott ruhák

Úszógumival rendelkező nőtársainknál minden szóba jöhet, ami mell alatt szabott, alapvetően csak azt kell eldönteni, hogy az alkatunk megengedi-e a rövidebb szoknyát és a nehezebb anyagot, vagy inkább a könnyű esésű selymet és a térdig érő fazont. Bár a hivatalos meghatározás szerint nem létezik pókhasú alkat, mi azonban több ilyen egyén létezéséről is tudunk, az ő ismertetőjelük, vékony láb, vékony kar, arányosan nagy mell és pocak. Egy hagyma - alulszűkített – szabású, mell vonaltól bővülő ruha ideális megoldás lehet nekik, de fontos, hogy a mellrésznél mindenképpen szűkített legyen, ugyanis a teljesen A-vonalú ruha túlságosan kiemeli a felsőtestet. Aki térd feletti fazont választ, az gond nélkül kombinálhatja lapos talpú balerinával is, ami főleg akkor jöhet jól, ha felszolgáló személyzet hiányában a karácsonyi pulykával és a süteményes tálakkal is nekünk kell rohangálni. (kép 3)

Fekete taft ruha

Ruha – Patrizia Pepe – Heaven Store
Cipő – Vagabond
Gyöngysor – NextAkinek comb és fenéktájékon is vannak hibái, az válasszon szintén mell alatt elvágott ruhát, de ne legyen hosszabb a térdénél és az anyaga is jobb, ha muszlin, vagy selyem, mintha tafttal vagy bármilyen nehezebb anyaggal próbálkozna. Az ilyen ruhákhoz viszont kötelező a magas sarok, nem kell 15 centis magasságban gondolkozni, de 6-7 centi mindenképpen szükséges a "boldogsághoz". (kép 4)

Blúzok nadrághoz

Aki nadrágot szeretne viselni, az mindenképpen olyan felsőrészt válasszon, ami legalább a hasa aljáig leér, nadrágból pedig próbáljon hasat eltakaró darabot találni, ezek kombinációjával lehet csalni.

Fekete áttetsző blúzos szett

Blúz – Chantall
Nadrág – GAS
Cipő – Buffalo
Nyaklánc - MEXXAkinek elegáns blúzon kattog az agya (kép 5), az nyugodtan válasszon áttetsző darabot, mivel az anyaga könnyű és áttetsző, nem fogja erősíteni a hasat. Kizárólag arra kell figyelni, hogy elasztikus anyagból készült trikó kerüljön a blúz alá, ami, ha elég szoros, optikailag vékonyítani fog.
 
Virágos blúzos szett

Blúz, garbó – Jackpot and Cottonfield
Nadrág – GAS
Cipő – Bronx
Nyakánc - Next

Aki nem tud szabadulni a szabatlan, zsákszerű ingektől (kép 6), az mindenképpen kombinálja valamilyen a blúztól elütő, de hozzá színben passzoló szűk garbóval. Aki pedig nem akarja túlzásba vinni a karácsonyi szettelést, válasszon farmert, de a jó ég áldja meg, sötétet, ha kérhetnénk.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés