free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 félkézzel ehető kaja

Borsa         Címkék: bevásárlás, churros, fánk, péksütemény, vércukor 0 hozzászólás

Az hagyján, hogy a Borsa segít a karácsonyi bevásárlásban, és ajándékötleteket ad, de arra is gondoltunk, hogy hogyan élhetjük túl az ajándékbeszerzés tortúráját.

Most már biztos, hogy mindenki derékig gázol a jövés-menésben, a szatyorcipelésben, a plázák és a tömegközlekedés/parkolóhelyek átkozásában, tényleg a nyakunkig érnek a karácsonyi előkészületek. Aki próbálta már néhány nap alatt abszolválni az összes ajándék, plusz az egyéb karácsonyi kellék beszerzését, pontosan ismeri azt az érzést, amikor egyszer csak kiveri a víz, hirtelen megszédül és émelyegni kezd. Ez az a pillanat, amikor számba vesszük, hogy mikor és mit ettünk utoljára és rájövünk, hogy bármi volt is, biztos, hogy édeskevés volt ahhoz a kalóriaigényes tevékenységhez, amit karácsonyi bevásárlásnak hívnak. Ilyenkor szédülünk az első szendvicses pulthoz, vagy illatos, pultos pékséghez, hogy magunkhoz vegyünk annyi szénhidrátot, amennyit csak szemünk, szánk megkíván. Egy reményünk van csak, hogy a szatyrok és zacskók tömege mellett lesz legalább egy szabad végtagunk, amivel a szánkhoz vihetjük a kiválasztott kalóriabombát. Ki törődik ilyenkor a leporcukrozott télikabáttal, lecsöpögtetett sállal. Azért mi összeszedtünk öt olyan tömény szénhidrátot, ami amellett, hogy helyrerántja a vércukorszintünket, egy kézzel elfogyasztható.

Arra azért figyeljünk, hogy míg az egyik kezünkkel a szánkat tömjük és a másikban csomagokat cipelünk, pompás céltáblájává válhatunk a zsebtolvajoknak. Pénzt mindig több helyre és lehetőleg ne a táskánkba tegyünk.

Churros

Végre nálunk is kapható már a spanyolok és portugálok fánkja, ami ellentétben a szalagos fánkkal nem kelt tésztából készül, viszont botrányos mennyiségű forró olajban sül. Eredetileg ugye cukorba/fahéjas cukorba hempergetik és  forró csokoládéba mártják, ennek egyszerűsített, fast food változata az, amikor a tésztakígyók közepébe töltik a csokoládé mártást. Igazából azért ehhez is elkél két kéz, az egyikben a tésztacsomag, a másikkal pedig pakoljuk a szánkba  a churrost, de azért megoldható úgy is, ha az ajkainkkal huzigáljuk elő a tasakból. A vércukrot nagyon gyorsan az egekig veri és valószínűleg a vacsorát sem kérjük már utána, csak annyit kell kibírni, amíg a elvonszoljuk magunkat a legközelebb lévő churros-os bódéig.

Fánk

Mármint a klasszikus szalagos. Hatását tekintve a churros mellé sorolható és sokkal több helyen kapható. Gyakorlatilag bármelyik közért pékárú pultjáról begyűjthetünk néhány darabot. A lekvárral, csokival, vagy vanília pudinggal töltött példányok remekül maszatolnak és csöpögnek, viszont valóban egy kézzel ehetők. Az éhségnek egy bizonyos fokán nem fogunk azon nyavalyogni, hogy nyilvánvalóan hosszú órák óta aszalódik a polcon, ennek megfelelően nyúlik és rágós, hálásak vagyunk, hogy rendezte a vércukor deficitünket.

Hot-dog

A nagy klasszikus, amit már eleve a fél kézzel evésre találtak fel. Már már a szendviccsel vetekszik az ötlet, hogy egy teljes fogást egy, ráadásul egy kézzel tartható étellé konvertálnak. Na, persze a régi Moszkva téri hot-dogokat nem lehetett egy kézzel enni, mert a félbevágott óriás kifli a hosszú cserkészkolbásszal embert próbáló feladat volt, de manapság, amikor a puha tésztájú péksüteményt lazán összeszorítjuk azon kis petyhüdt virslin, simán elboldogulhatunk akár a kevésbé ügyes kezünkkel is. Nem hagyjuk, hogy túlnyomják kecsappal, mustárral, mert akkor csöpög – bár legalább van némi íze – a probléma gyors megoldására mindenképpen ideális.

Töki pompos

No, persze nem a házi változat, hanem a mindenféle vásárokon árult kiadása a kenyérlángosnak. Ennek megfelelően ez a félkezes étel elsősorban a szabadtéri karácsonyi vásárokon fellelhető, és ha nincs kedvünk megállni egy falatra és egy kis forralt borra, nyugodtan magunkkal vihetjük a bódék közti sétálásra. Ha nincs rendesen megpakolva tejföllel és egyebekkel, akkor meglehetősen nyögvenyelős, ezért olyan változatát kérjük, amit rendesen feltuningoltak mindenféle finomsággal, hogy ne arra kelljen koncentrálnunk, honnan szerezzünk hozzá valami italt, hogy végre végighaladjon a nyelőcsövünkön a falat. Előnye, hogy a kinti hidegben tényleg laktat és ezáltal melegít is, hátránya az ára.

Túró rudi

A favorit, az életmentő. Csak az előnyeit tudjuk sorolni, hiszen cukortartalmánál fogva gyorsan elveri az éhet – bár nem hosszú időre -, egy kézzel kibontható, azonnal felfalható és a táskánkban is elfér néhány darab a gyors regenerálódás elősegítésére. A cukor-fehérje kombináció a legjobb, amikor ránk tör az éhség, mert a gyomor is elszórakozik egy darabig, amíg megemészti. Most az egyszer ne legyen lelkiismeret-furdalásunk, ne hivatkozzunk semmilyen diétára, hiszen mit ér a legjobb fogyókúra is, ha nem éljük túl a karácsonyi bevásárlást.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés