free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Cucckereső: flitteres felsőrész

Borsa         Címkék: cucc, felsőrész, flitteres, mellény, top 0 hozzászólás

Sorozatunkban hétről-hétre egy konkrét ruhadarabot célzunk be, és addig járjuk a boltokat, míg rá nem találunk a legjobbra. Ezúttal flitteres felsőrészeket kerestünk.

Egyszer csak képzeletünkben felrémlik egy bizonyos ruhadarab, kiegészítő vagy éppen egy cipő. Menthetetlenül rákívánunk és aztán nincs mese, nekiindulunk és boltról-boltra járva próbáljuk meglelni fizikai valójában. Erre a szituációra épül ez a sorozatunk.

A világ legkülönbözőbb kultúráiban már évszázadok óta használatosak voltak a fényes érmék a ruhák, cipők, övek, ékszerek, illetve a haj, sőt az arc díszítésére is, amivel eredetileg a viselő és családja gazdagságát fejezték ki. Ezek az érmés díszítések tekinthetők tulajdonképpen a flitterek ősének. A maihoz hasonló flitterek a huszadik század első évtizedeiben jelentek meg az öltözékeken. A hetvenes években aztán a glam rock, illetve a disco stílussal jött újból divatba ez a díszítés. Magyarországon főleg a nyolcvanas évek disco-korszakához szokták kötni, és sokan éppen emiatt tartják cikinek.Pedig - legalábbis a divat körforgásának jelenlegi állása szerint - a flitterekkel kivarrt holmik bizony menők. Tehát, ha úgy alapvetően tetszik nektek ez a díszítés és szívesen viselnétek, és csupán csak a kapcsolódó beidegződések miatt kerültétek eddig, akkor ezúton szólunk, hogy ne zavartassátok magatokat! Közelednek az ünnepek, így ha máskor nem, ebből az alkalomból tessék nyugodtan bevállalni valami flittereset! Fontos megjegyezni persze, hogy egy ilyen cucc akkor néz ki rajtatok ízlésesen, ha az uralja az öltözéket. Tehát minden más, amit viseltek - a kevesebb több jegyében - legyen egyszerű, lehetőleg egyszínű és a flitteres darabhoz képest semleges, annak úgymond aládolgozó holmi. Most pedig mutatunk néhány alternatívát flitteres felsőrészre.

Akár a teljes mai Cucckeresőt össze tudtuk volna állítani a Bershkában fellelhető flitteres kínálatból, de végül is visszafogtuk magunkat és csak két felsőrészt választottunk innen. A lila, pánt nélküli modell a kicsi illetve a közepes mellmérettel rendelkező csajoknak előnyös, szilikon(gyanús) keblekkel kibélelve azonban már inkább közönséges. A húzott-ejtett megoldás kiválóan elrejti a vastagabb derekat, kisebbfajta pocakot és persze az úszógumit is. Ez a felső egyenes szárú vagy cica fazonú nadrággal mutat a legjobban, amely lehet akár farmer, de akár sima szürke vagy fekete is.Másik itteni választottunk ez a flitteres, fekete mellény, amely gyakorlatilag bármilyen egyszerű garbóval vagy inggel, illetve hozzá passzoló szoknyával vagy nadrággal kombinálva ünnepi öltözéket ad ki. Ráadásul, mivel fekete, így színbeli megkötés sincs igazából, így legfeljebb csak tanácsolhatunk: a magunk részéről ebben a szezonban lilával, pirossal esetleg pinkkel párosítanánk, de elegánsan rafinálttá tehet akár egy tiszta fekete szerelést is.
Árak: lila: 7990 forint, fekete: 5990 forint,

Ez a Pimkie-ben kapható rövid ujjú, flitteres boleró kiválóan megy egy megfelelő fazonú "kis feketéhez", de felvehetitek gyakorlatilag bármilyen nem túldíszített, a vállakat szabadon hagyó ruhához is. Nem tilos kombinálni alkalmi jellegű nadrág-top szerelésekkel sem. Sőt, érdekes összhatást ad, ha vékony anyagból készült - nem kötött! - garbóra veszitek rá.
Ára: 2990 forintÓvatosaknak ajánlhatjuk ezt  Promodban kapható topot, amin valóban nagyon visszafogottan vannak jelen a flitterek, ahhoz viszont éppen eléggé, hogy összhatásában megkíméljék az unalomtól. Ízlésesen egyszerű darab, amely farmerral, de akár kosztümmel párosítva is megállja a helyét. Amennyiben adottságaitok megengedik - és itt most nem a méretre, hanem az "állásra" célzunk - viselhetitek melltartó nélkül, ha viszont melltartóval veszitek fel, akkor nyomatékosan kötelező a pánt nélküli vagy a háromszögpántos változat. Kellemesen ejtett, alul húzott szabásvonala jótékonyan finomít a derék-has-úszógumi tájék látványán.
Ára: 5495 forint

A fentebb említett Bershka mellett a Mango volt a másik olyan bolt, ahol erősen elkapott minket a bőség zavara flitter-fronton. Végül alapos szelektálás után két modell mellett döntöttünk. A lila, csíkos felsőt azoknak ajánljuk, akik úgy gondolják, ha már retró, legyen egészen az, hiszen ez a darab szabásával is masszívan a nyolcvanas éveket idézi. Lazább, bulis szettekhez passzol, elegánsakhoz viszont egyáltalán nem. A slamposságot elkerülendő, ceruzanadrágot - vagy ha az nem áll jól, akkor egyenes szárút - vegyetek fel hozzá!Mai utolsó kiszemeltünk a legjobb bizonyíték arra, hogy a flitter és az arany szín, sőt, a kettő egyben sem feltétlenül ízléstelen. Ennek a darabnak a legnagyobb előnye és hátránya is egyben, hogy kizárólag fekete cuccokkal kombinálva mutat jól, ezen belül viszont jöhet hozzá szűk-, trapéz- vagy bő szárú nadrág, szoknya, zakó, kardigán, boleró, könnyű vállkendő… Mivel meglehetősen mély kivágású, ezért vagy készüljetek fel lelkiekben a dekoltázsotokra csatlakozott tekintetekre, vagy vegyetek fel alá egy vékony, fekete csőtopot. Mivel viszonylag vastag anyagból készült, ezért nem csupán mint top, hanem mint mellény is hordható.
Árak: lila: 10 995 forint, fekete-arany: 10 995 forint


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés