free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Karácsonyi terítékek

Borsa         Címkék: díszített, evőeszköz, karácsony, tányér, terítő 1 hozzászólás

Senki nem mondta, hogy karácsonykor csak a piros-arany terítő jöhet számításba. Kalauzunk a legmenőbb karácsonyi designterítékekről árakkal, helyekkel, infókkal.

Előre figyelmeztetünk mindenkit: karácsony alapvetően a giccs zabolátlan ünnepe a tárgykultúrában. Gondoljunk csak bele: az ünnep legfontosabb kelléke egy lábazatra állított halott fenyőfa, amit mindenféle üveggömbökkel, hóemberekkel és jégcsapot formázó műanyagrudakkal aggatunk tele, a tetejébe fémcsillagot tűzünk, ráadásnak pedig körbevonjuk csillogó fóliafüzérekkel a legelképesztőbb színekben. Igen, a karácsony nem a kifinomult ízlés, hanem a színek, fények, a csillogás és a pompa ünnepe is a dísztárgyak világában. Ilyenkor mindent szabad, nem illik megbotránkozni a legelképesztőbb díszeken sem, kivéve persze, ha valaki a fára függeszti Zámbó Jimmy üvegfejét, ami gombnyomásra a Szentséges Éjt énekli Csonka Pici hangján. Szerencsére persze ilyesmivel még nem találkoztunk, ha Tte igen, küldj linket nekünk azonnal.


Még sok terítéket láthatsz a galériában

A karácsonyi terítékek rengetegében azonban legalább olyan sokféle megoldás létezik, mint ahány karácsonyfa villódzik 24-én este az otthonokban. Az ünnep második legfontosabb kelléke ugyanis a terített asztal, ahol a család apraja-nagyja remélhetőleg békében és az ünnepi hangulattól kipirosodott arccal elfogyasztja a többfogásos karácsonyi vacsorát. Még azokban a családokban is megterítenek ilyenkor, ahol év közben gyakrabban kerül mirelit pizza és dobozos kínai az asztalra, mint ahányszor házi főtt étel. Nézzük, mit kínálnak a belvárosi designboltok Szentestére alátétből, szalvétából, terítőből, no és persze tányérból, evőeszközből és pohárból. Cikkünkben igyekeztünk többféle stílust bemutatni. A modern urbánus, a keleties luxus és a hagyományos motívumok éppúgy megjelennek összeállításunkban, mint a klasszikus angol porcelán, vagy a téli ünnephez kapcsolódó sztereotípiákkal szakító olasz elegancia.

Fekete, fehér és némi lila adja meg az alaphangulatot a DHome király utcai boltjában megterített asztalon. A letisztult, modern városi stílusban megálmodott terítékhez futóabrosz dukál, selyemszalvéta, különleges, formatervezett evőeszközök és tündöklő orchideafejek teszik az összhatást ellenállhatatlanná. Remekül harmonizál az asztal és a terítő sötétjével a bársonymintás székcsalád, a szögletes mécsestartók pedig hangsúlyozzák a modern, díszes minimalizmus stílusjegyeit. Egyszerű vonalak és gazdag ornamentika – ahogy a designkönyvekben megírták, no meg mi is korábbi cikkünkben, ahol rámutattunk: a minimalizmus némi barokkos pompával kiegészülve meghatározó az olasz enteriőrök hangulatában.Az asztalon látható virágok igaziak, a DHome azonban művirágokat is árul, mégpedig egészen különleges anyagból: a szirmok és a szár gumiszerű textilből készül, senki se gondoljon az Oktogoni virágos néninél látható csúnya műszekfűre, ezek tényleg az első tapintásig eredetinek hatnak. A terítékek között lazán szétszórt drágakövek természetesen műanyagból készültek, de mint említettük, karácsonykor még az ilyen nyilvánvaló szemfényvesztés is megengedett. Az ünnep után pedig eltehetjük a köveket az "Ezüst tó kincse" című társasjáték dobozába gyémántrögnek.
Tányér (lapos+leveses): 4900.-Ft.
Pohár/db: 690.-Ft.
Kiskanál/db: 490.-Ft.
Virágtartó: 790.- Ft.
Mécsestartó: 2300.-Ft.
Asztal: 259000.-Ft.
Székek: 49000.-Ft.

Hogy a karácsony akkor is lehet ünnepélyes, ha nem teszünk minden szabad felületre télapót, vagy angyalkát, arra jó példa a DHome másik asztala, amely az ünnepi halvacsora ihletésére tengeri motívumokkal, kagylókkal, csigákkal, fehér és elegáns bronz színekkel vett le bennünket a lábunkról. Külön érdekesség, hogy a poharak mindegyike más színű, noha egy készletből valók.Ez feldobja az asztalt és játékosságot kölcsönöz a terítésnek – tudtuk meg a stúdió brand managerétől, Nicolette Giuliani-tól. Ha nem idegenkedsz a neobarokktól, kombinálhatod az összképet a képen is látható fekete lámpával is. A Király utca 28-ban található üzletben átlátszó változatban is kapható.
Tányér (lapos+leveses): 5900.-Ft.
Tányéralátét (selyem): 1900.-Ft.
Lámpa: 45000.-Ft.
Tál: 19900.-Ft.
Fehér szék: 49000.-Ft.

Csalóka terített asztalt találtunk a Goa Home üzletben a Király utca másik oldalán. Itt köztudottan ázsiai antik, modern teakfa és minimál stílusú fonott bútorok, marokkói mozaikasztalok, lávakő Buddha-szobrok, lámpák, lakástextíliák, japán étkészletek és kiegészítők kaphatók, a szépen terített asztalon azonban olasz kézzel festet tányérokra bukkantunk. Gyönyörűek és stílusukban is jól illeszkednek a keleti luxus hangulathoz.A meleget sugárzó barna, a krémszín és a fehér keveredik egymással ebben a kompozícióban, az angyalka gyertya pedig igazi karácsonyi meglepetés a családtagoknak. Külön említést érdemelnek a csodás hímzett terítők, érdemes eljönni ide, ha a tavalyi ünnepi abroszban kimoshatatlan vörösborfoltokat hagyott a pityókás nagynéni.
Tányér (lapos+leveses): 5990.-Ft.
Evőeszköz szett (24 db.): 29900.-Ft.
Tányér alátét: 1990.-Ft.
Tál: 5990.-Ft.
Asztali futó: 4990.-Ft.
Angyalka: 3990.-Ft.

1. Karácsonyi terítékek
2. Királyi lakomákhozLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés