free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ajándékozz kultúrát! - Színház

Borsa         Címkék: ajándék, ajánló, kultúra, színház, tipp 0 hozzászólás

Alternatívát kívánunk nyújtani azoknak, akik az idei ajándékozás alkalmával nem szeretnének közhelyekbe fulladni. Néhány tipp a fa alá a teljesség igénye nélkül.

Karácsonykor mindenki a legnagyobb volumenű ajándékkal szeretné a másikat lenyűgözni, és talán csipetnyi fáradságot sem vesz arra, hogy kitalálja, az ajándékozott fél minek is örülne igazán. Legtöbben az ár értékével mérjük az ajándék súlyát, pedig a lényeg a tartalomban van, a manapság oly divatos modern kütyük vagy dizájn bóvlik - bármennyibe is kerültek - nem mindenkinek csalnak mosolyt az arcára. Aki maradandó és valóban értékes ajándékot szeretne, az válassza a kultúrát! Háromrészes sorozatunkban a bizonytalanoknak is adunk pár tippet, hogy idén ne a jól bevált nyakkendőtű vagy sapka-sál szettel kergessék őrületbe szeretteiket.

Az első részben a könyvek frontján néztünk körbe, aztán jöttek a dvd-k és cd-k, most pedig a színházi programok között válogattunk ajándéknakvalót.

Örkény-bérlet

Az Örkény színház - volt Madách Kamara - igencsak megkönnyíti azok dolgát, akik különleges színházi estékkel szeretnék meglepni szeretteiket, ugyanis az ajándékozási szezonra piacra dobtak egy bérletet, mely a jövő év elejére időzített programokat tartogat. Januárban a Finitot, februárban a Jógyerekek Képeskönyve című sokk-operát(!), márciusban pedig az Apátlanul című darabot tekinthetik meg azok, akiket ezt a színházi csomag vár a fa alatt. Nagyon szép ajándék, ráadásul garantálja, hogy a megajándékozott hónapok múlva is örülni fog annak, amit kapott. A részletekről a színház szervezési részlegén lehet érdeklődni, ennek elérhetőségei pedig a honlapon fellelhetőek.

www.orkenyszinhaz.hu

Kinek ajánljuk: komikus, sokkoló és elgondolkoztató darabok ezek, így elsősorban az erre fogékonyakat érdemes benevezni rá

Örkény-bérlet:
Finito, január 20. kedd este 7
Jógyerekek Képeskönyve, február 15. vasárnap este 7
Apátlanul, március 8. vasárnap délután 17 óra

Rendező: Mácsai Pál, Ascher Tamás, Jurij Kordonszkij
Szereplők: Kerekes Éva, Debreczeny Csaba, Für Anikó, Csuja Imre, Pogány Judit, Gálffi László, Máthé Zsolt, Széles László
Örkény István Színház

Vörös és Fekete

December elején mutatta be a Vígszínház Stendhal klasszikus regényéből készült színházi adaptációját, a darab érdekessége, hogy egészen élethűen idézi az 1954-es legendás francia filmet, melyben Gérard Philipe és Danielle Darrieux játszották a főszerepet. Az újszerűen és látványosan színpadra állított, megannyi álomszerű jelenettel kiegészített mű egy becstelen világban becstelen eszközökkel élő, karrierista fiatalember összeomlásán keresztül mutatja be, hogy a hőn áhított siker önmagában kevés a boldogsághoz. Tehát igencsak aktuális és mai tanulságot közvetítő műről van szó, dús teatralitással körítve, szóval nemcsak okos, de látványos is.

www.pestiszinhaz.hu

Kinek ajánljuk: szülőknek, nagyszülőknek, és természetesen az említett alapmű rajongóinak, nem fognak csalódni!

Vörös és Fekete
dráma egy szünettel
Stendhal regényéből írta: Illés Endre

Rendező: Szikora János
Szereplők: Varju Kálmán, Borbiczki Ferenc, Igó Éva, Lukács Sándor, Tornyi Ildikó, Avar István, Tahi Tóth László, Mécs Károly, Horesnyi László, Németh László, Józan László, Vallai Péter, Csőre Gábor
Vígszínház

Bohémélet

Operába egyszer az életben muszáj elmenni, ott úgyis eldől minden. Az ember vagy halálosan beleszeret a dologba, vagy inkább hűvös távolságtartással viszonyul hozzá a későbbiekben, de aki még csak tévében látott operaelőadást, az nem tudja, hogy miről is van szó. A nagy klasszikusokat pedig mindig érdemes előkapni, akár szűz, akár gyakorlott operalátogatók vagyunk. Puccini Bohémélet című műve könnyed, ugyanakkor megrázó és megható is, teli rengeteg híres áriával és az átlagfüleknek is ismerős dallammal. Az Operaházban tett látogatás pedig már magában is egy élmény.

http://hu.wikipedia.org

Kinek ajánljuk: kezdőknek, klasszikus zenei műfajok kedvelőinek és Puccini-fanoknak

Giacomo Puccini: Bohémélet / La Boheme
Opera négy felvonásban, három részben, olasz nyelven

Zeneszerző: Giacomo Puccini
Szövegíró: Giuseppe Giacosa, Luigi Illica
Rendező: Nádasdy Kálmán
Magyar Állami Operaház

Trafó bérlet

Mint minden évben, a Trafó bérlet idén is jó választás, hiszen a helyszín neve igazi fogalomnak számít már modern művészeti körökben, bérletes akciója pedig meghagyja az ajándékozottnak azt a szabadságot, hogy ő maga dönthesse el, mire is szeretne elmenni. Így biztosan nem lövünk mellé azoknál sem, akiknek finnyásabb az ízlésük. Lehet választani kortárs tánc, színház, valamint koncertprogramok közül is, ráadásul a Trafó a bérletesek között év végén sorsolást is tart, tehát akár grátisz könyvet, cd-t vagy pólót is kaphat az, aki már amúgy is gazdagabb egy egész évre szóló kultúr-csomaggal. Itt érdemes körbenézni a részletekért!

www.trafo.hu

Kinek ajánljuk: szabadon választható ajándék, így mindenkinek bátran ajánlható, kivéve azoknak, akik eleve hülyét kapnak a kortárs művészettől...

Diótörő

A Diótörő kötelező karácsonyi darab, de míg a nagyobbaknak szóló verzióban harisnyás alakok ugrálnak össze-vissza a színen, addig a most ajánlott darabban a kisebbek is örömüket lelhetik, mert ez igazán az ő nyelvükre íródott. Csajkovszkij klasszikus művéhez E.T.A. Hoffmann meséje nyomán Szilágyi Dezső írta a szöveget, a szereplők pedig bábok. A történetben egy kislány él át csodás kalandokat egy diótörő-baba segítségével, és mindeközben Csajkovszkij csodálatos muzsikája szól. Ilyen darabok segítségével könnyű megszerettetni a kicsikkel a klasszikus zenét, tehát nemcsak mesés, de fejlesztő jellegű ajándék is.

www.szinhaz.hu

Kinek ajánljuk: A legkisebbeknek - a darab már 5 éves kortól látogatható - és a kicsit nagyobbacskáknak is, továbbá akár egész családoknak, szülőstül, nagyszülőstül, úgyis olyan keveset vannak érdemben együtt a családok, és ugyan mi lehet szebb ajándék az együtt töltött perceknél?

Diótörő
Zenés pantomim- és bábjáték két részben, E.T.A. Hoffmann meséje nyomán

Rendező: Meczner János
Zenei vezető: Miklósi Gabriella
Előadják: Csajághy Béla, Teszárek Csaba, Blasek Gyöngyi, Bánky Eszter, Kenyeres Zsuzsa, Sz. Nagy Mária, Bánky Eszter, Kovács Marianna, Simándi Anna, Papp Orsolya
Budapest Bábszínház


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés