free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ismerd meg: Hubert de Givenchy

Borsa         Címkék: dior, divattervező, elle, givenchy, kollekció 0 hozzászólás

Christian Dior emelte ki, de a tehetség hamar továbbállt. Végül az Elle és a Harpers Bazar főszerkesztői karolták fel, ám az igazi sikert Audrey Hepburn hozta el neki.

Hubert de Givenchy 1927-ben született a franciaországi Beauvaisban. Már gyerekkorában rajongott a szép és különleges kelmékért, épphogy elmúlt 10 éves, amikor édesanyja 1937-ben elvitte a párizsi világkiállításra, és az ott látottak  - állítólag - akkora hatással voltak a fiúra, hogy eldöntötte, divattervező lesz. Tanulmányai végeztével beállt a kor egyik híres tervezőjéhez Jacques Fath-oz segédnek, majd Robert Piguet mellé került, pár hónapos gyakorlat után azonban felfigyelt rá Christian Dior, aki maga mellé hívta az ifjú tehetséget, azonban Givenchy mellette sem maradt sokáig. Végül Elda Schiaparelli szalonjába került, ahol megtervezte első kosztümjeit. Saját bevallása szerint olyan többrészes kosztümökben gondolkodott, amelyeket a nők a kedvük szerint tudnak variálni.

www.wmagazine.com, www.femalefirst.co.uk, www.photobucket.com, www.teamsugar.com
Nézegess még több Givenchyt!

1951-ben félve nyitotta meg első szalonját, az volt a meggyőződése, hogy a neve túl kimondhatatlan ahhoz, hogy világhírű márka váljon belőle. 1952-ben tartotta első bemutatóját, amelyet a barátai szerveztek a számára. Szerencséjére az Elle valamint a Harpers Bazar főszerkesztője is ott ült a nézőtéren, és felfigyeltek a fiatal és meglehetősen jóképű tervező tehetségére. A két főszerkesztő felkarolta Givenchyt, de az igazi sikert Hollywood hozta meg neki Audrey Hepburn személyében. Hepburn Párizsban keresett ruhákat a Sabrina című filmjéhez és az akkor már ismert Givenchy-hez is bejelentkezett. A közös munka annyira gyümölcsözőnek bizonyult, hogy Hepburn, amikor csak lehetett az ő ruháiban forgatott, kettejük ötletéből született meg az a ruha, amely a filmtörténet mindmáig leghíresebb jelmeze lett.

Ezek után egymásnak adták a kilincset a hírességek Givenchy szalonjában, az általa tervezett ruhákat hordta többek között Sophia Loren, Jackie Kennedy és Elizabeth Taylor. A tervező 1983-ban eladta, az akkor már világszerte híres márkát az LVMH-nak.( LVMH olyan márkákat tömörít, mint a Hennessy, a Dom Perignon, a Fendi vagy a Louis Vuitton.) Kollekcióira a klasszikus nőies vonalak, az egyszerű szabású kosztümök és a gazdagon díszített estélyik voltak a jellemzőek, utolsó önálló bemutatóját 1994-ben tartotta. A divatház kreatív igazgatója ezek után John Galliano lett, aki pár évvel később a Dior kedvéért ott hagyta a Hubert de Givenchy nevével fémjelzett márkát, őt követte az ugyancsak brit származású Alexander McQueen majd Julien McDonald.

www.harpersbazaar.com, http://content.coutorture.com

2005-től Riccardo Tisci a ház vezető tervezője és művészeti igazgatója. Az általa tervezett kollekciók már egyáltalán nem emlékeztetnek a Hubert de Givenchy ruháira, Tisci stílusa sokszor komor, gótikus, és gyakran tervez szinte hordhatatlan ruhákat, a merőben más stílus azonban jót tett az akkoriban igencsak rossz eredményeket felmutató cégnek. Ruháit olyan hírességek hordják, mint Christian Ricci, Cate Blanchett vagy Natalie Portman. 2009-es tavasz-nyári kollekciójára is a tőle megszokott gótikus, komor stílus mellett már lágyabb nőiesebb vonalakkal is találkozunk, az idei szezonban használt könnyed anyagok és a halvány színek már közelebb állnak az eredeti Givenchy stílushoz.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés