free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A kötelező bulinap menetrendje

Borsa         Címkék: ajánló, bulinap, kötelező, menetrend, szilveszter 0 hozzászólás

Szilveszterkor a többség kirúg a hámból, és zenés-táncos mulatságban vezeti le az egész évet. Összeállítottunk egy reprezentatív menetrendet erre a kötelező bulinapra.

Elsősorban azoknak szeretnénk ötleteket adni, akik úgy döntöttek - vagy nem döntöttek, csak így alakult -, hogy a városban töltik az év utolsó napját. A szerencsésebbek már minden bizonnyal valami alpesi kis falucska turistahívogató wellness központjában áztatják a feneküket és csilingelnek a pezsgőspoharakkal. Mi viszont talpunk alá kapjuk a várost és végiglátogatjuk a legbizalomgerjesztőbb helyeket, hogy összehozzunk egy igazi, "irigylésre méltó" bulis estét, ebből aztán mindenki kedve és kapacitása szerint válogathat szilveszter éjjelére és az újév első napjára is.

www.bakelitstudio.hu

Abban az esetben, ha semmilyen házibulira nem vagyunk hivatalosak, vagy meghívtak ugyan, de a hangulat már délután 5-kor kezd pangani - ez korán éledő szilveszterei homeprojekteknél sűrűn sanszos -, akkor kerekedjünk fel és nézzünk le a Bakelit Multi Art Centerbe, ami az egykori Hazai Fésűsfonó gyárterületén, egy elhagyott csarnokban létesült néhány éve azzal a céllal, hogy az ide látogatóknak széles választékban kínáljon színházi, táncszínházi, zenei és egyéb kulturális, művészeti programokat. A Retro Szilveszterre keresztelt rendezvényre már este 7-től mehetünk, nézhetünk latin táncokat és békebeli retró kajákkal – körözöttes, szalámis szendvics, libatepertő, és Martini cukros citrommal - tömhetjük a fejünk.

Ha ennél valamennyivel komolyabb programra vágyunk, akkor irány a Budapesti Szent István Bazilika, ahol a rezidens énekkar ad hangversenyt. Hallhatunk  karácsonyi motettákat, Palestrina Alma Redemptoris Materjét és Halmos László Te Deumját. A koncert 6 órakor kezdődik, Fehér László vezényel és Koloss István működik közre orgonán. Viszont ha eszünk ágában sincs komolykodni pont szilveszterkor, akkor a Millenáris nekünk találta ki a Beugró szilveszter 2008-at, melyben kacagtató perceket tölthetünk együtt a Beugró színészeivel; Rudolf Péterrel, Szabó Győzővel, Pokorny Liával, Kálloy Molnár Péterrel és Novák Péterrel.

www.nogradiest.hu

Este 9-kor kezdés, utána pedig lesz tombola, vacsora és élő zene is, de ha az előadás után valami más, pörgősebb programot kívánnánk, és már kellően bemelegítve is érezzük magunkat, akkor nézzünk el a Dürer-kert Tilos a Maffia! – Szilveszteri Rádiótámogató Mulatság című eseti megmozdulására. Itt aztán lesz minden az Irie Maffiától Palotaiig, a csocsótól a ping-pong-ig, csak arra vigyázzunk, hogy véletlenül se helyezzük túlzott kényelembe magunkat a süppedős kanapékon, mert hamar behalhatunk még a party elején.

Ha ezt is túléltük és még mindig mehetnékünk van, sőt a Dürer lepukkant bája után valami tágasabb placcra vágyunk, és az elektronikus tánczenét sem vetjük meg, akkor irány a PECSA, itt ugyanis az MTV Partyzone programján vakíttathatjuk meg magunkat az eszeveszett lézervillódzásban. Attól függően, hogy mikor érkezünk, elkaphatjuk Marco Bailey, Oliver Ho aka Raudive, Dominik Eulberg, Philipp Straub aka Felipe, Coyote vagy a Igor Do'urden szettjét is.

http://hu.wikipedia.org

Amennyiben még bírjuk szusszal, akkor átnézhetünk az A38-ra is, itt ugyanis különös szilveszteri party lesz Parov Stelarral, aki a bécsi elektronikuszenei hagyományokat követve izgató dzsessz-hangzásokat ötvöz füstös funkokkal és dubokkal, pörgős, valamint vérpezsdítő groove-okkal. Exkluzív vacsorát is választhatunk, ha futja rá, de dönthetünk úgy is, hogy azt kihagyjuk, mindkét opció játszik a jegyváltásnál.

Persze az éjszakai mászkálást senkinek sem ajánljuk jó szívvel - hacsak nem rendelkezik külön sofőrrel -, mert egyrészt ilyenkor mindig nagyon hideg van, másrészt iszonyú stressz kerülgetni az éppen robbanó petárdákat és az alkoholharcban alulmaradottakat.De ha még mindig képtelenek vagyunk föladni, akkor mi a Corvintetőt vagy a Kuplungot ajánljuk befejezésképpen, míg az elsőn Rewind New Years Eve lesz Palotaival, Cadikkel és MC Zeekkel, addig a Király utcai Kuplungban breakre szeletelhetünk kifulladásig. Ezek után már garantáltan megmozdulni sem lesz erőnk, ha egyáltalán eljutottunk idáig. Valószínűleg hullafáradtan és pre-alkoholmérgezési tünetekkel dőlünk be egy ágyba, - jobb esetben a sajátunkba - és következő nap reggel utálni fogjuk magunkat a sok elfogyasztott kevert miatt.

www.corvinteto.com

Ilyenkor jól esik az ejtőzés, és miért ne tehetnénk ezt kellemes langy melegvízben, agynyugtató ambientre és mozizva? A Rudas az újév első és második napján is Cinetrip Spartyval kedveskedik a még talponmaradottaknak. Ha bírjuk szusszal, és ha nem viselte meg túlzottan a vonalainkat az ünnepi túlevés - itt ugyanis a fürdőruha kötelező -, akkor ott a helyünk.

www.budapestdailyphoto.com

Persze senki sem kényszerít rá, hogy padlónyalásig igyuk magunkat, vagy hogy egy büdös és tömött helyen tolongjunk, és verekedjünk a pultnál a jobb pozíciókért. Lehet ilyenkor stressz nélkül, nyugisan és összebújva is ünnepelni, a lényeg hogy azt csináljuk, amit szeretünk, és azokkal töltsük a drága időnk, akik a legfontosabbak nekünk, erről a menetrendszerűen érkező hajtós napokon sem szabad elfeledkezni. Mindenkinek békés és boldog új évet kívánunk!LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés