free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Karácsony a tévé előtt

Borsa         Címkék: film, karácsony, tévé, tévéműsor, vígjátékok 0 hozzászólás

Karácsonykor, aki éppen nem a konyhában alkot vagy fát díszít, az bizony könnyen a tévé előtt találhatja magát. Elmondjuk hova érdemes kapcsolni, és hova nem.

December 24.

A reggel a kereskedelmi csatornákon a hétvégékhez hasonló rajzfilmcsokorral indul, karácsonyi utalás alig, pedig ilyenkor azért mégiscsak kéne… Épp ezért - ha már - akkor mi erre a reggelre inkább a Duna tévét javasolnánk, ahol 8:05-től az E.T.A. Hoffmann meséjéből készült Diótörő és Egérkirály című rajzfilmet tekinthetik meg a gyerekek és ha ráérünk ilyesmire, akkor akár mi is, hiszen a bájos karácsonyi történet az a kategória, amit felnőttként is kellemes végignézni.

Kora délelőtt aztán elindul a családi vígjátékok áradata, ami az ünnepi tévénéző számára egyenlő a zavarosban halászattal. A RTL Klub 9:20-tól a Szabadítsátok ki Willyt! adja, méghozzá kapásból a harmadik részt, kár, hogy ebből az első volt nézhető, az is csak a maga idejében. A gyerek-kardszárnyú delfin párosítás alternatívájaként a Tv2 a gyerek-majom kombót kínálja, a Minkey a kémmajom című filmmel, majd 11:40-től a Ne szólj szánk! című alkotás látható ugyanitt, amelyben meg lehet ugyan tekinteni az Olsen-ikreket még az anorexia előtti állapotukban, bár különösebben nem érdemes. Valamivel jobb perspektíva az RTL Klubon 10:45-kor kezdődő A legszebb karácsonyi ajándék, amelyben a két főszereplő talál egy időjárásalakító gépet, amivel behavazza Los Angelest és ha már, akkor San Franciscót is, a gép azonban a Mikulásé, aki el is indul megkeresni azt… Maga a film egyébként jobb, mint amit ez az alapszituáció előrevetít.

www.port.hu

A délutáni felhozatalból mindenképp kiemelnénk két klasszikust, amelyeket - legalábbis valamelyiket a kettő közül - érdemes lesz újranézni. Az egyik Lewis Caroll szürreális meseregénye, az Alice Csodaországban 1972-ben készült filmfeldolgozása, amelyet 15:55-től vetít az M1. A másik az M2-n 16:45-től látható, Julie Andrews főszereplésével készült, A muzsika hangja című musicalfilm, amelyben Maria, a nyughatatlan apácanövendék nem teljesen önszántából nevelőnőnek szegődik Von Trapp kapitány gyermekei mellé és a zene segítségével szelídíti meg a túlzottan fegyelmezett gyerekeket, majd lassacskán  a kapitányt is.  A Dr House rajongóknak 16:55-től átmenetileg vagy tartósan érdemes lesz az RTL klubra kapcsolni, ott ugyanis a Stuart Little, kisegér című családi vígjátékot adják, amelyben a - nem borostás és nem sántító - széplelkű családapát Hugh Laurie alakítja, méghozzá nagyon meggyőzően. 19:00 órától ugyanezen a csatornán meg lehet nézni a Kis Vukot, na nem a régit, hanem a 2007-ben készült részt, ha más nem, kíváncsiságból, hogy miért is húzták le annyira a kritikusok.

www.port.hu

Este jó esetben a családdal, ajándékozással, vacsorával leszünk elfoglalva, de ha netán mégiscsak tévénézésre vetemednénk, a csatornák gondoskodnak róla, hogy hamar elmenjen tőle a kedvünk. Idén az RTL Klub büntet a Télapu 2.-vel, miközben az M1-en Meg Ryan és Tom Hanks gabalyodnak egymásba A szerelem - nem, nem a hálójában - hanem a hullámhosszán. Az M2 21:00-től a szerelmi háromszögbe keveredő baptista lelkészházaspárról szóló Kinek a papné című alkotást kínálja, a jobb napokat látott Whitney Houstonnal a főszerepben. Akinek viszont nem ünnep az ünnep a véres atlétatrikóban rohangáló Bruce Willis látványa nélkül, az - de kizárólag csak az - kapcsoljon a 21:40-től a Film+-ra, mert ott a Még drágább az életed című filmet vetítik.

December 25.

Csütörtökön nem lesz érdemes korán kelni, legalábbis a tévéműsor miatt egészen biztosan nem. Ha nagyon nem tudnátok aludni és nem adódik semmi jobb a tévénézésnél, akkor viszont az HBO-t lesz érdemes választani, ahol 7:45-től a Harry Potter és a Főnix Rendje című alkotást adják. 10:10-től a Duna tévén a Charles Dickens Copperfield Dávidjából készült - mellesleg nagyon színvonalas - filmfeldolgozás első részét nézhetitek meg. Már akkor, ha karácsony délelőttjén éreztek affinitást a habkönnyűnek épp nem mondható történet befogadására.

www.port.hu

A délutáni műsorfelhozatal oly mértékben hervasztó, hogy ismét csak a tévénézés helyetti egyéb elfoglaltságok gyakorlására ösztönöz, ami viszont nem feltétlenül baj. Visszakapcsolni legfeljebb 16:50-kor érdemes, akkor kezdődik ugyanis a Tv2-n a Shrek első része, amit persze már mindenki látott, de abszolút újranézhető. 20:05-től ugyanitt még egy valóban szórakoztató - felnőtt fejjel is élvezhető - animációs film, a Madagaszkár kerül műsorra, amelynek sztorija a New York-i Central Park állatkertjéből szökött csapatnyi hóbortos vadállat nagyvárosi bolyongását meséli el.

Az este további része aztán az édibédi romantikus vígjátékoké. AZ RTL Klub a Miről álmodik a lány című alkotást kínálja 20:35-től, mely egy amerikai tinédzserlányról szól, aki 17 évesen keresi fel addig még soha nem látott apját, s derül ki számára, hogy a férfi akinek felerészt a megszületését köszönheti, Anglia egyik legismertebb politikusa. Aki valami hasonló sztorit kíván, de nem pontosan ezt, az nézheti az M2-n 20:55-től a Neveletlen hercegnőt, amelynek szintén egy amerikai tini a főhősnője, akinek viszont a nagymamája kerül elő több, mint másfél évtized után és azzal szembesíti a lányt, hogy hercegnő. A Tv2-n 21:35-kor kezdődik az Igazából szerelem, amelyben Hugh Grant miniszterelnököt alakít, aki beleszeret az egyik munkatársnőjébe, és ez a szerelmi szál csak az egy a sok közül, amely egy karácsony estén kulminálódik. És igen, ebben a filmben van az a bizonyos táncjelenet is…

www.port.hu

A Viasat 3 a metrójegyárus lány és a kómába esett üzletember édeskés sztorijával, az Aludj csak én álmodommal száll versenybe a nézettségért. Az M1 pedig ezen az estén a Rómeó és Júlia - Leonardo Di Caprio és Claire Danes főszereplésével készült -  lövöldözős, száguldozós nagyvárosi feldolgozását vetíti. Jellemző, hogy a napi műsorfelhozatal legjobb filmje, az Amerikai rapszódia viszont csak éjjel 0:35-kor kerül adásba, az RTL Klubon. Az amerikai-magyar koprodukcióban készült mozi egy magyar család történetét meséli el. A fiatal szülők, megelégelve a Rákosi-rendszer embertelenségét, átszöknek a szigorúan őrzött nyugati határon. Alig néhány hónapos kislányukat, Zsuzsit azonban nem merik magukkal vinni a kockázatos útra, így ő egy csecsemőotthonban ragad, majd falusi nevelőszülőkhöz kerül, míg nővére és szülei Amerikában kezdenek új életet. Zsuzsi csak hat évvel később követi őket az Egyesült Államokba, ahol lassacskán beilleszkedik ugyan, ám még évekkel később is visszavágyik Magyarországra. Tinédzserként - megformálója ekkor a 17 éves Scarlett Johansson - aztán haza is látogat szülőhazájába, ahol emlékei és identitása után kutat. Valóban csodaszép és - nem szirupos módon - megható film.

1. Karácsony a tévé előtt
2. December 26.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés