free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Smink karácsonyra

Borsa         Címkék: bőr, méregzöld, pirosító, smink, szemhéjpúder 14 hozzászólás

A kajafoltos póló és viharvert fejszerkezet el tudja venni a kedvünket az ünnepléstől, hiába csilivili a lakás és pazar a vacsora. Szánjunk időt a sminkre is.

2008. végén járunk, vészesen közelednek az ünnepek, mindenki pánikol. Az ünnepi menü kétnapos állandó készítése rendesen tönkre tudja vágni az ember kinézetét. Hajunk húslevesszagú, otthoni ruhánkon ott díszeleg a kaja egy része, édesanyánk és anyósunk vagy anyósjelöltünk pedig egymást felváltva hívogat minket, mit hogyan csináljunk. A királyi ételek gyártása közben nem szabad megfeledkezni az ünnepi kinézetről sem, hiszen ha már tartós kapcsolatunkat is rendszeresen megpróbáljuk belekönyörögni a különböző, számára nem egészen értelmezhető göncbe, akkor mi se nézzünk ki mellette úgy, mint egy agyongyötört hivatásos szakács.

Miután a gyerekeket is belebújtattuk az ünneplőbe, urunkra is ráimádkoztuk az új ruháját, és az "anyósunk főztjének túlszárnyalása" próbálkozáson is sikeresen túljutottunk, akkor végre benézhetünk a szekrénybe, és elkezdhetünk toporzékolni az óriásgardrób előtt. Ha ezzel is megvagyunk, a sminkelési kérdés már csak egy utolsó simítás, mielőtt jönne az újabb idegbaj. Borsasminkes mégis azt ajánlja, hogy idegeskedés helyett inkább koncentráljunk az ünnepi díszítésre, azaz a sminkre, hiszen ekkor legfeljebb a szemhéjpúder nem megfelelő elkenésére bújhat ki a méregfogunk. A karácsonyi smink elkészítésénél mindenképpen fontos, hogy előbb válasszunk ruhát, csak aztán fessünk, hiszen így harmonizálni fog sminkünk az öltözékünkkel.


Így készül a karácsonyi smink

A különböző évszakoknak  is megvannak a maga divatszínei, akárcsak az ünnepeknek, így a karácsonynak is. A 2008-as Santa Claus utáni időszakban erősen dominálnak a zöld árnyalatok, abból is főleg a méregzöld, mert – Borsasminkes szerint – van egy ünnepi hangulata. Mivel a karácsonyt mi elég nagy ünnepnek gondoljuk, ráadásul modellünk szeméhez is pont passzolt a méregzöld festék, ezért nem haboztunk használni azt. A smink tehát amit elkészít nekünk Borsasminkes, egy füstös hatású, karácsonyi, otthon is könnyedén elkészíthető, nem sok fejtörést okozó alkotás.

Sminkünk természetesen csak megfelelően ápolt bőrön mutat jól,  ezért mint mindig, most is megpróbálkozunk a fejekbe beleverni, hogy mázolás előtt tisztítani kell, lehetőleg tonikkal. Borsasminkes a bőr ápolására most egy pH kiegyenlítő olajat használt, de ez helyettesíthető hidratálózselével és hidratáló krémmel is. Az alapozás előtt ismét tisztáznunk kell egy tévhitet. Szóval tévedés, hogy az alapozót nem használhatjuk a szem környékére. Persze, ha valakinek van külön szemalapozója, akkor érdemes azt használni, de nem túl gazdaságos, hiszen a korrektor is megfelel a táskák, és egyéb bőrhibák eltüntetésére. Az alapozás tehát szivaccsal történik, majd jöhet a porpúder, amit egy nagy ecsettel vagy púderszivaccsal jól el kell oszlatni az egész arcon.(Amíg modellünk nyaka már éppen kitörni készült, Borsasminkesünk pedig a lehetséges opciókon gondolkozott, addig a szerkesztőség női tagjai birtokba vették a sminkfelszereléseket – Borsasminkes "legnagyobb örömére". A káoszbrigád célba vette, hogy aznap nem hagyja dolgozni sminkesünket és egyre csak kérlelték, hogy mutasson szemtust, szemceruzát és mindenféle színű szemfestéket, miután pedig ez megtörtént, mindenki nyugodt szívvel térhetett vissza saját feladatához. )Tehát, ott tartottunk, hogy a porpúdert jól eloszlattuk, és egy nagyobb ecsettel lesöpörjük a felesleget. Régi, jól bevált ultrapiros arcpirosítónkat talán ideje lenne lecserélni a most divatos, rózsaszín vagy mályvaszínre, ami modellünk arcára, és szemöldökcsontjára is került. Ide azért fontos rakni egy kis színt, hogy árnyékoljunk vele, de a smink ezt úgyis eltakarja. A pirosító festéket a járomcsontról kifelé kell satírozni, de csak nagyon finoman.Az állandó csajos problémák közé tartozik a szemöldök kérdés is. Természetesen, aki heti rendszerességgel jut el kozmetikushoz, vagy igazán jó kézügyességgel és térlátással áldotta meg az ég, annak nem kell izgulni. A nők többsége azonban rendszeresen félreszedi, túlszedi, vagy egyáltalán nem szedi szemöldökét, így nekik ajánlatos beszerezni finom, barna árnyalatú szemöldökfestéket, amivel ki tudják egyengetni a hibákat. Egy régi, kiszáradt szempillaspirál keféjével szépen el lehet oszlatni a szemöldökfestéket, egyúttal megfésülve azt, csupán a rendezettség kedvéért.

1. Smink karácsonyra
2. Láss csodát!LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés