free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Sminkelj szilveszterre!

Borsa         Címkék: alapozó, pirosító, selyempor, smink, szilveszteri 6 hozzászólás

Akinek csillámos sminkre kattog az agya, ám fél ettől a dekor kozmetikumtól, most megtanulhatja lépésről-lépésre elkészíteni szilveszteri sminkjét. Nem is lesz nehéz.

Aki úgy dönt, hogy kiöltözik az év utolsó napján, az már reggel elkezdi a készülődést. Ruha kikészít, smink próbálgat, smink lemos, új smink felrak, arc elmos, lemos, elken. Arc vörös. Fej vörös. Hiába az egy kis máz ide, egy kis máz oda, legtöbb esetben a sminklemosó végez az újításokkal az arcunkon, és a végére marad a szempillaspirál-pirosító-szájfény hármas alkalmazása. Ezt elkerülendő, Borsasminkes lépésről-lépésre megmutatja a szilveszteri smink elkészítését. A színek - nyilván – szabadon értelmezhetőek és ruhafüggőek.


Így készült a szilveszteri smink

Szerencsés, ha még szilveszter előtt beszerzed a csillámport, vagy a kiválasztott ruhádhoz színben leginkább illő csillámkellékeket. A szilveszter azonban sokszor nem az ésszerűségről szól, ezért – az ízlés határain belül – többféle színnel, vagy a ruhához nem teljesen illő és harmonizáló szemfestékekkel is kísérletezhetnek a bevállalósak. Jelen esetben Borsasminkes egy mélylila, csillogós smink elkészítését vette célba, ami – a végeredményt látva – igencsak elnyerte tetszését modellünknek, még a kezdetleges félelmek ellenére is.Akinek nem lenne egyértelmű, annak ismét  felvázoljuk, az arctisztítás és arcápolás fontosságát. Tehát, sminkelés előtt alkoholmentes tonikkal tisztítsd meg az arcod, majd kend be hidratáló krémmel, zselével, vagy töröld át pH kiegyenlítő olajjal. Ez nem csak ápolja, hanem védi is arcbőröd. Ezután alapozd le az arcod, a bőrhibákra pedig vigyél fel egy vékony réteg korrektort. A tartósabb smink érdekében erősebben is alapozhatsz, mint a hétköznapokban, hiszen így akár reggelig is megmarad a nagy gonddal elkészített sminked. Az alapozóra szokás szerint jöhet a porpúder, arra pedig a pirosító. Ebben az esetben Borsasminkes inkább egy világosabb, mályva rózsaszín pirosítót használ, hiszen a lilás sminkhez ez nagyon jól megy. Pirosítót a járomcsontra és a szemöldökcsontra is érdemes tenni, az árnyékolás érdekében.Borsasminkes a szemöldök alá világos szemfestéket visz fel, a szemzugokba is, ez a technika ugyanis nagyítja a tekintetet. Ezután lila szemceruzával húzza ki modellünk szemét kívül, az alsó-belső szemkihúzáshoz pedig mélykék szemceruzát használ.  A harmadik szemceruza természetesen a fekete, amivel a szem alatti részt és a szemzugot is kifesti. A sötét szemhéjpúdereknek van egy olyan rossz szokásuk, hogy szemfestés közben nem csak a szemhéjra jut belőle, hanem a szem alá is. A lila festékkel sincs ez másképp, ezért Borsasminkes azt javasolja, mielőtt elkezded kisminkelni a szemed, tegyél sok porpúdert az arccsontodra, így könnyen el lehet távolítani a lepotyogott festéket.Borsasminkes szerint a szilveszteri sminknél érdemes selyemport használni, ez igazán előkelővé tudja tenni a tekintetet, ráadásul kevés is elég belőle. Tehát selyempor kerül a szemzugba és a szemöldök alá is. A csillámpor elvileg fönn marad magától is, sőt napokig szedegetheted majd az arcodról, de aki nem bízik a porban, az vegyen csillámfixálót, vagy használjon zselés csillámot.

Borsasminkes a fekete csillámot a szempillák tövére festi, és nem viszi túlzásba, neked sem kell. Színváltós csillámot használ a szemhéjra, fekete csillámot pedig a szemvégekhez. (Annak érdekében, hogy a felesleges csillám ne az arcodra vagy a ruhádra essen, fordítsd a fejed hirtelen arccal a föld felé és rázogasd meg, majd kezdj el pislogni.) Szempillaspirálozás a vége, illetve a majdnem vége, mert ezek után a szájjal is kell valamit kezdeni.Mivel a modell felső ajka sokkal vékonyabb, mint az alsó, és nem túl arányos, ezért sminkesünk rózsaszín kontúrceruzával kicsit vastagabbra rajzolja azt, értelemszerűen mindenki feldolgozhatja és magára szabhatja ezt az információt. Az ajkakra egészen piros, természetes színű szájfény kerül, de aki nem szereti az ennyire erős szájszínt, az használhat sima, üvegfényű szájfényt is.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés