free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

2009 divatja: a nemszeretem darabok

Borsa         Címkék: 2009, cipő, divat, hozzászólások, nadrág 10 hozzászólás

A hozzászólások alapján végignéztük az elmúlt évet, és kiválasztottuk azokat a darabokat, amelyek nem tetszettek olvasóinknak. Akad egy-két vicces dolog.

A Borsa év végi összesítőjéből a "nemszeretem" darabokat sem hagyhattuk ki, hiszen ezek is hozzátartoznak az esztendő divatanyagához. Mivel mindig őszintén kifejezésre juttattátok a véleményeteket, igazán könnyű volt olyan cikkeket találni, amelyekben valamit kifogásoltatok. Jó szokásotokat tartsátok meg, kommenteljetek, véleményezzeteket.

Férfidivat

Az első felháborodásra okot adó cikk, egy kishír volt, miszerint John Galliano 2009-es őszi kollekciójában férfiaknak tervezett harisnyatartókat mutatnak be. Igaz, őt megelőzte egy kicsit a spanyol-angol cég, a Comfilon, akik már korábban piacra dobtak alsónadrágokhoz rögzíthető harisnyatartókat. Egyértelmű, hogy mindenki ódzkodott tőlük, sőt, egyenesen gusztustalannak tituláltátok.

http://4.bp.blogspot.com, www.comfilon.com

A legújabb férfidivat ősszel ismét kivágta a biztosítékot, az év eleji harisnyatartók után tovább nőiesedik a mezőny, megjelentek a cicanadrágok és a szoknyák is a férfiruhatárban. Ha mi, nők átvehettük a nadrágot, akkor az erősebbik nemet is megilleti a jog - gondolták idén egyes divattervezők. Ami azonban Marc Jacobs-nak jól áll - pontosabban elnézzük neki -, az a mindennapokban nem biztos, hogy ugyanilyen elfogadást kapna.

Nadrágok

A márciusban bemutatott ejtett ülepű nadrágokról szóló cucckeresőt eléggé lehúztátok, konkrétan munkaruhákhoz hasonlítottátok őket. Azóta végigsöpört a háremnadrág és az ejtett ülepű nadrág a divatvilágon, és mi, magyarok is elég intenzíven éltünk is ezzel a lehetőséggel. Kíváncsiak lennénk, hogy akik akkor leszólták, most vajon hogy álltok vele. Még ma is hadilábon? Ebből is látszik, hogy minden csak idő és szokás kérdése, előbb-utóbb az extrém darabokhoz is hozzászokhatunk.A talpas leggingsekről szóló cikk is megosztotta a Borsa olvasótáborát, legtöbben mégis elleneztétek, olyannyira, hogy valaki egyenesen közönségesnek nevezte, másoknak pedig az óvodás gyermekévek ugrottak be a talpas leggings láttán.

Minták

A párduc minták meghatározóak voltak a 2009-es évben, tavasszal és nyáron a színesebb alapok hódítottak, ősszel és télen pedig a feketés, barnás árnyalatok. Egy cucckeresőben foglalkoztunk a fekete-fehér mintájú felsőkkel, de egyértelműen kiderült, hogy inkább a hagyományosabb, barnás, bézses árnyalatok felé húztok: a kommentelők többsége közönségesnek ítélte meg a beválogatott ruhadarabokat.Nos, tény, hogy nem könnyű ízléses, szép párducmintás ruhadarabokat találni, de akad egy-két márka, ahol igazán igényes modelleket árulnak.

Cipők

A téli lábbeli divattal kapcsolatban nagy felháborodást okozott a kifutókon nagyon népszerű, elől nyitott bokacsizmás modell. Tény, hogy ami a kifutókon szép és jó, az nem feltétlen használható, főleg az itthoni hidegben, hóban, fagyban nem valami praktikusak. Jó, ha tudjátok, hogy azok a kreációk, amelyek a divattervezők asztaláról lekerülnek csak kis százaléka hasznosítható a mindennapokban, el kell fogadni: ez az alkotói szabadság.

www.vp-medical.com

A Crocs klumpák is állandóan vita tárgyát képezték a különböző fórumokon, de a szeptemberi összeállításunkban már egyöntetűen kijelenthető volt, hogy szinte mindenki ellenzi a korábban szupertrendinek és egészségesnek kikiáltott darabokat.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés