free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Nyugtalanító trendek 2009-ben

Borsa         Címkék: 2009, divat, melltartó, szépség, trend 6 hozzászólás

A gazdasági recesszió eltünteti a szemöldököket és kihegyezi a női melleket. Nyugtalanító trendek ütötték fel a fejüket 2009-ben.

Ha a következő hónapokban drámaian megnőne a csúcsos melltartóban és/vagy szemöldök nélkül rohangáló nők száma, azért is a gazdasági világválságot kell majd okolni. Több felsőkategóriás divatház, így a Givenchy, a Prada vagy a Balenciaga bemutatóin, illetve reklámkampányaiban is szerepeltek már a leborotvált vagy kifehérített szemöldökű modellek. A csúcsos melltartók pedig felbukkantak a legmenőbb londoni tervezők kollekcióiban ugyanúgy, mint Jean Paul Gautier 2010-es tavaszi-nyári kollekciójában. A két - némileg nyugtalanító - trend tehát határozottan bontakozóban van.

A szemöldöknélküliség divatja abból indul ki, hogy a recesszió közepette drámaian megváltoztathatod a külsőd egy csomag hidrogén-peroxid vagy egy szemöldökcsipesz árából, így nem kell méregdrága dizájnercuccokra költened. "Az emberek azt kérdezik: Hogyan rázhatnám fel a dolgokat? Nem engedhetem meg magamnak, hogy háromhavonta új táskát vásároljak, mit tehetek tehát, hogy friss, aktuális és stílusos legyek?" - magyarázta a jelenséget Sarah Brown, az amerikai Vogue vezető divattanácsadója.

címlap, szemöldök-válság

A csúcsos melltartókkal viszont már inkább a válság végére reflektálnak a tervezők, kifejezve, hogy ezután sokkal bőségesebb, optimistább időknek kell következniük. "A múlt században a csúcsos melltartók reneszánsza mindig a gazdaság keményebb időszakait követően volt tapasztalható, jelezve, hogy a pimasz nőiesség visszatért, és a nők egyfajta menekülésként, illetve örömforrásként tekintenek a divatra" - fejtegette a londoni John Lewis áruház szóvivője.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés