free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Testvérháború

HT         Címkék: ábrahám, féltékenység, gyerekcsinálás, testvérháború, törvény 18 hozzászólás

Nincs törvény, ami megakadályozhatná a testvérháborúkat. Pedig nem ártana, ha felelősségteljesen vállalnánk gyereket, a testvérek meg nem gyilkolnák egymást.

Az most nem fontos, hogy mindenki mindenki testvére-e, mert mindenki tudja, hogy azok az édestestvérek, akik ugyanattól az anyától és apától származnak, a többiek meg mostohák. És azzal is mindenki tisztában van, hogy nincs az az anyai vagy apai szó, ami megszünteti a testvérek közötti nézeteltéréseket, torzsalkodásokat, civódásokat, marakodásokat, villongásokat esetleg háborúkat. A testvérek közötti konfliktusokat nem csitítja szülői szó, és nincs az az isteni vagy emberi törvény, ami megakadályozhatná a testvérháborúkat.

Az most lényegtelen, hogy az első emberpár gyerekei kikkel szaporodtak a kezdetekkor, mert nyilván a rokonaikkal nemzettek az atyafiak, mert báty dugott húgot, vagy az unokatestvéreikkel szexeltek, mert öcs rántott meg unokanővért. Viszont annak ellenére, hogy több mint ezer éve országszerte megkeresztelkedett a nemzet, de mindenki tudja, hogy hit ide vagy oda, a Bibliában több a vérontás, mint a legdurvább második világháborús moziban, és legalább annyi testvérháborúról írnak benne, mint a dél-amerikai szappanoperákban.Manapság még a hazafias ateisták is tudják, hogy mindenki mindenki testvére, és ismerik a sztorit az isteni teremtésről, meg az első Éváról és Ádámról, meg az ükükunokájáról, az özönvizes Noéról, meg Ábrahámról a zsidók, a muszlimok és a keresztények ősatyjáról. Mindenki hallotta már legalább egyszer az életében, hogy a világtörténelem első testvérpárja, Éva és Ádám két fiú csemetéje is egymásnak esett. Káin, a báty növénytermesztésből élt, Ábel, az öcs állattartásból. A báty a földje gyümölcseit áldozta be a főnöknek, az öcs egy bárányt, a kövérjéből. A főnök meg csak a hús iránt érdeklődött, erre fel az elsőszülött Káin legyilkolta Ábel öccsét. Az indíték egyszerű: ölt a féltékenység.

www.horstkannemann.de, http://de.wikipedia.org

Az most nem fontos, hogy mennyi embert pusztított el az özönvíz, vagy hogy hányan vesztek oda Szodomában, mert tudja minden gyakorló szülő és olyan illető, akinek van vagy volt legalább egy testvére, vagy látott már olyan természetfilmet, amiben például egy dögkeselyű eteti a fiókáit, hogy a testvérek közötti féltékenység létező jelenség, és hogy a testvérek közötti ellentétek nem véletlenül kiegyenlíthetetlenek. Mindenki hallott már arról az első emberpár megjelenése óta eltelt időszakról, plusz-mínusz pár ezer évnyi emberöltő, mert akkoriban az első férfi legalább nyolcszáz éves koráig élt, a kisunokája meg ötszázévesen lett életében először kispapa, amikor a főnök annyira sikertelennek ítélte az első fialásból származó almot, hogy fulladásos halállal veszejtette azt.

Mindenki ismeri a sztorit az özönvízről, hogy Ádám és Éva gyermekei mekkora bűnösök voltak, hogy a főnök szerint meg kellett fulladniuk. Hogy a vízügyi katasztrófát kizárólag Noé és családja élte túl, akik újra benépesítették a bolygót, mert Noé sokáig élt, és sok feleség szült neki sok utódot, olyannyira, hogy egyszer csak leszármazott tőle Ábrahám. Annak ellenére, hogy manapság mindenki máshogy tudja azt, hogy mekkora területet foglalt el az ókori Kánaán a Közel-Keletből, mert nagyjából hat nemzetállam birtokolja az Ábrahámnak ígért földet: Izrael, Palesztina, Jordánia, Libanon, Szíria és Egyiptom, az általa felügyelt Sínai félsziget révén, osztozkodik az egykori Kánaánon, de a sokaság atyja azaz Ábrahám, ádámházi Noé egyenesági leszármazottjaként leszerződött a főnökkel, és Kánaánt kapta örökre örökül magának. És az utódainak.

http://commons.wikimedia.org

Bár a főnök beígérte, de Ábrahám és becses neje Sára képtelen volt a szaporodásra, évtizedeken keresztül hiába várták a gyerekáldást, képtelenek voltak összehozni egy utódot, becsődöltek a mindenféle örökítőanyag-átadási kísérletek, a lombikprogram meg akkoriban nem volt annyira elterjedt. A főnök türelemre intette a nyugtalankodó házaspárt. Ennek ellenére Ábrahám megtermékenyítette Sára egyik beosztottját, Hágárt, aki külföldi vendégmunkásként élt egy háztartásban a házaspárral. Hágár és Ábrahám nemi érintkezésének következményeként megszületett Izmael, akit a közvélemény az arabok ősének tekint, majd kis idő múltán aztán megtörtént a csoda, és az igencsak öregecske Sára és Ábrahám is összehoztak egy fiúutódot, akit örömükben Izsáknak neveztek el, akit pedig a zsidók tekintenek ősfaternak. Ábrahám sikeresen protezsálta be a fiait a főnöknél, aki áldását adta mindkét srácra. Izmael és Izsák utódai azóta balhéznak egymással.

www.daylife.com

Hiába az emberi ésszel fel nem fogható emberöltők tapasztalata, de a testvérháborúknak legalább akkora a hagyománya, mint a civilizációnknak, viszont semmi különös nincs abban, hogy az ember képes az utódnemzésre. A gyerekcsinálás nem függ az anyagi helyzettől, az értelmi képességektől, a testi adottságoktól, a legtöbb ivarérett illető nem meddő és képes gyereket nemzeni, és nem csak egyet, mint ahogy az most Kínában dívik, hanem amennyit csak bír, és gondolkodhat igazi nagycsaládos modellben, ha akar, és még segítséget is kaphat, ha van rá igénye. És rendjén van ez így, annak ellenére, hogy felmerül a kérdés, hogy egy demokráciában miért is van mindenkinek egyforma joga az élethez, és ha ez törvény, akkor miért nem tartjuk be. Mondjuk mindenki tudja, hogy a törvényeket istenek és emberek hozzák, de azt is, hogy a megszegésük meg tipikus emberi tulajdonság. Persze nem kötelező megválaszolni a kérdést minden áron, de nem ártana, ha az ivarérett illetők lelkiismereti és büntetőjogi felelősségük teljes tudatában vállalnának gyereket. És a testvérek meg nem gyilkolnák egymást.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés