free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Érzékeny búcsú a lilától - trendelőzetes 2009-re

Borsa         Címkék: divat, kiegészítő, kígyóminta, masni, trend 6 hozzászólás

Az aktuális trendeket nem árt ismerni azoknak sem, akik nem követik megszállottan a divatot. Mi mindenkire rábízzuk, hogy lecseréli-e a ruhatárát. De majmolni nem kell.

Mostanra már nyugodtan állíthatjuk, hogy a trendelőrejelzések a Borsán hagyománynak számítanak, a félreértések elkerülése végett érdemes tisztázni, hogy ezekkel nem az a célunk, hogy a Borsaolvasók kénsavval rontsanak a gardróbnak, egyszerűen csak annyi, hogy missziónk szerves részének érezzük azt, hogy a Borsacsajok minden szezonban értesüljenek a legújabb trendekről. Ugyanis csak azért, mert valaki teljes szívből utálja a pöttyöket, még nem árt, ha tudja, hogy csíkos inget idén csak az igazán szerencsések fognak találni a boltok polcain. Arról nem is beszélve, hogy a szokásos tél végi lomtalanítás előtt jól jöhetnek olyan információk, amelyek megmentik a nyolcvanas évek végéről ránk maradt zakókat, vagy a nagyapáink kalapjait. Bemutatjuk a legújabb, 2009-es tavaszi-nyári trendeket a kifutóról. Figyelem, nem majmolni, csak átgondolni, és személyre szabni ér.

Nyolcvanas évek

Nincs új a nap alatt, ha valami egyszer bevált, akkor biztosak lehetünk benne, hogy valamikor vissza fog térni. A nyolcvanas évek pont ilyen. Az elmúlt szezonokban már ránk tukmálták az ötvenes és a hatvanas éveket, sőt a hetvenes évek trapéz őrületétől sem kíméletek meg minket a divatdiktátorok, ezért a nyolcvanas évek divatjának visszatérése már szinte meg sem lepett minket.

http://content.coutorture.com
Nézd meg a 2009-es trendet!

A nagy válltömések és a hozzájuk tartozó élénk lila és zöld zakók szerencsére kimaradtak a szórásból, és bár a zakók újra főszerepet kapnak, már korántsem olyan hordhatatlan minőségben, mint a hőskorban. Idén a bővebb szabású, feltűnő színű vagy mintájú darabok lesznek igazán divatosak, amelyeket kombinálhatunk, miniszoknyával vagy répaszárú nadrággal is.

Romantika

A tavalyi év etno őrülete után biztosak voltunk benne, hogy a matyó hímzés még idén is uralkodó stílus lesz a különböző divatirányzatok között. Igencsak meglepődtünk, amikor azt tapasztaltuk, hogy az etnót idénre teljesen kiütötte a nyeregből a hozzá sokban hasonlító romantikus stílus. A 2009-es szezonban visszatérnek a bővebb szabású nőies ruhák, virágmintákkal, pillangókkal, fodrokkal tarkítva. Szabásvonalában nem sokban különbözik az etnótól, de a színek használatánál jóval visszafogottabbak idén a tervezők. Aki romantikus stílusú ruhákat szeretne, az elsősorban púderes és pasztell színekben gondolkodjon, de az sem nyúl mellé, aki akvarell hatású anyagok között keresgél. Kiegészítőnek pedig szigorúan gyöngyöt érdemes választani.

Pöttyök

Ami tavaly kockás volt, az nagy valószínűséggel idén pöttyös lesz, legalábbis ha a kifutókon látott felhozatalt nézzük. A pöttyök alapjaiban véve ugyanúgy működnek, mint a kockák, az egyszerűség kedvéért duci csajoknak ajánlott egy jó adag elővigyázatosság.

http://content.coutorture.com

Egyébként mérettől és színtől függetlenül mindenféle pötty számításba jöhet, sőt az sem gond, ha egy ruhadarabon belül nemcsak a szín, de a méret is változik.

Masnik

Akinek már a romantikus stílus és a pötty is sok volt, az egyszerűen csak ugorja át ezt a bekezdést, ugyanis feltehetően egyik legnagyobb ellenségük, a masni is helyet kap az idei szezonban. Az igazán bátrak választhatnak hatalmasat, de egy kisebb megoldás is tökéletesen elég lesz tavasszal. Az pedig, hogy ki, hova köti, csak a saját fantáziájára van bízva, jól mutat a galléron, a derékon és a hajban is.

Kígyóminta

Az ocelot minta sokáig rendíthetetlenül ült a divatban felhasznált állatminták képzeletbeli trónján, azonban ha az előrejelzések nem csalnak, a kígyóminta az idei szezonra legyőzte a párducmintát. Nekünk az a sejtésünk, hogy elég tiszavirág életű kezedményezésről van szó, de a lényeg, hogy idén tavasszal minden jöhet, ami a kígyók bőrére emlékeztet minket. A jó hír az, hogy mivel viszonylag visszafogott mintáról van szó, még azok is nyugodtan próbálkozhatnak vele, akik egyébként messziről elkerülik, az összes állatmintát.

Aszimmetrikus váll

Az ókori görögök által bevezetett stílus mindig is a legnőiesebbek közé tartozott, ezért, aki szereti kivillantani a vállát, idén különösen örülhet, ugyanis mindegy, hogy rövid vagy hosszú ruháról van szó, a lényeg, hogy csak az egyik vállat takarja.

http://content.coutorture.com

Az aszimmetrikus vállú ruhák akkor mutatnak igazán jól, ha több rétegből állnak és könnyű áttetsző anyagból készülnek. A stílus egyetlen buktatója, hogy csak egyenes vállú csajokon mutat igazán jól, csapott vállal még próbálkozni sem érdemes vele.

Arany

A nyolcvanas évek visszatérése mellett az arany nagy újjászületésére is lehetett számítani. Azt nem állíthatjuk, hogy nem volt jelen az elmúlt években, ugyanis kiegészítőkben és ékszerekben mindig is találtunk aranyat. De idén már az sem gond, hogy ha ruhának is aranyat választunk, azonban a kilencvenes évekből ismert, a szemet igencsak bántó sárgaarany helyett idén jóval bronzosabb és antikoltabb árnyalatokkal fogunk találkozni.

Kék, zöld, narancs, pink

Idén tavasszal és nyáron a pasztellszíneké lesz a főszerep, de a harsányabb színek kedvelői is megnyugodhatnak, ugyanis a tervezők négy elég hangsúlyos és önmagában is feltűnő színben is gondolokodtak. Ráadásul ezeket a színeket a mostani szezonban bátran lehet keverni.

http://content.coutorture.com

A tavalyi év nagy kedvence, a lila helyett idén pinket lehet majd hordani a trendkövetőknek, és a citromsárga ruhákat is jobb lesz lecserélni narancsos árnyalatra. Kékből és zöldből pedig türkizes árnyalatok között lesz érdemes keresgélni.

Kalap

Idén is biztosan tartja magát nagy kedvencünk, a masculin vonal, a férfias szabású öltönyök mellé felsorakoztak a húszas harmincas évekből ismert férfikalapok is. Nőies szabású ruhákkal és színes blúzokkal egyaránt jól mutatnak, a lényeg, hogy a szalagon kívül semmilyen más díszítés ne kerüljön rá. Viszont, az idei szezonban kénytelenek leszünk eldönteni, hogy kalapot vagy fülbevalót viselünk, ugyanis a kettő együtt 2009-ben nem megy.

Ékszerek

Aki kiegészítőkben gondolkozik, az válasszon egy hangsúlyos darabot, legyen szó nyakláncról, fülbevalóról vagy karkötőről a lényeg azon van, hogy egyszerre csak egyet vegyen fel.

http://content.coutorture.com

A színe és az anyaga bármilyen lehet, fa és műanyag ékszer egyaránt szóba jöhet, ráadásul minél feltűnőbb és robosztusabb annál jobb 2009-ben.

Overall

A szezon egyik közkedvelt darabja különösen azoknak lesz a kedvence, akik nem szeretnek külön bajlódni a felsőrész és a nadrág kiválasztásával. Idén leginkább azok az overallok jöhetnek számításba, amelyek bő szabásúak és fényes anyagból készülnek. Igazán bátrak kombinálhatják tornacipővel és farmerdzsekivel, de az eredetileg melléjük szánt tűsrakúkkal sem lehet hibázni.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés