free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Inkubátor használt autóból

Borsa         Címkék: alkatrész, autó, inkubátor, újrahasznosított, újszülött 2 hozzászólás

Egy egyetemi tanár feltalálta a használt autóalkatrészekből készíthető inkubátort. A gép a töredékébe kerül egy új inkubátornak, de életmentésre ugyanúgy alkalmas.

A fejlődő világ országainak gyakran csak olyan alig-alig működőképes inkubátorok jutnak, amelyeket a világ szerencsésebb részein már leselejteztek. Dr. Jonathan Rosen a Bostoni Egyetem tanára azonban előállt egy lehetséges megoldással erre a problémára. Feltalálta ugyanis a használt Toyota 4Runner alkatrészekből álló inkubátort. Egy ilyen gép összeállításának költsége számításai szerint kevesebb, mint 1000 dollár, de állítólag ugyanazt tudja, mint egy 40 000 dolláros készülék. A megalkotók szerint, ha sikerülne tömegesen gyártani és eljuttatni a fejlődő országokba, azzal kisbabák millióinak életét lehetne megmenteni.

Mechanikailag az inkubátor tulajdonképpen egyszerű eszköz, amelynek a feladata, hogy tiszta és meleg környezetet biztosítson az újszülött számára, aki kis születési súlya vagy egyéb problémák miatt rászorul.

www.engadget.com

A használt alkatrészekből készült inkubátor hőforrását egy pár fényszóró átalakításával oldanák meg, a levegő minőségéről az újrahasznosított szellőző-berendezés illetve légkondicionáló gondoskodna, míg a vészjelzést az eredetileg az autóban a nem megfelelően becsukott ajtó jelzésére használatos berendezéssel biztosítanák. Az orvosi technológusokból és autószerelőkből összeállt csapat jelenleg alapítványi támogatásokat keres, hogy kifejleszthessék az alkatrész-inkubátor tökéletesen működőképes prototípusát.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés