free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ismerd meg: Jean Paul Gaultier

Borsa         Címkék: divat, gaultier, kollekció, megbotránkoztató, provokatív 0 hozzászólás

A tervező, aki firkálgatással kezdte a pályafutását, de az igazi világhírt egy kultikus darabbá vált fűző hozta meg számára. Ismerd meg a divat francia fenegyerekét.

Jean Paul Gaultier a divat igazi fenegyereke, aki pályafutása során számtalanszor botránkoztatta meg nemcsak a finnyás franciákat, hanem az egész világot. Az 1952-ben született tervezőről csak kevesen tudják, hogy a divattervezést és a szabászatot nem iskolában  tanulta; gyermekkorában Folies Bergére táncosnőiről készült rajzaival szórakoztatta iskolatársait. Később a szenvedély munkamániává alakult át, a hetvenes évek elejétől kezdve először Pierre Cardin, majd Jean Patou mellett próbálta meg elsajátítani a szakmát. 1976-ban debütált élete első utcai ruha kollekciójával, azonban pár évvel később már formabontó és sokakat megbotránkoztató terveivel került a figyelem középpontjába.

http://nymag.com, http://curvature.files.wordpress.com, www.smh.com.au, www.whosdatedwho.com, www.artandliving.com
Nézd meg a Gaultier kreációkat!

Elsőként férfiaknak tervezett szoknyáival sikerült meghökkentenie a divat szigorú és néha igencsak maradi kritikusait, ezek után egymás követték a polgárpukkasztó kezdeményezések és kollekciók, így azon már senki sem lepődött meg, hogy volt olyan szezon, amikor a csontsovány modellek közé duci lányokat választott a kifutóra. Legismertebb ruhadarabja a Madonnának tervezett, mára már kultikussá vált kúpos melltartórésszel felszerelt fűzője, de az ő tervei alapján készültek az Ötödik elem című filmben látható jelmezek is. Nála megszűnik a férfi és a női ruhák közötti éles határvonal, gond nélkül ad férfiakra eredetileg női szabású ruhákat és ugyanez fordítva is igaz. 2004 óta a Hermes női kollekcióját is Ő tervezi, de mindemellett nem hanyagolja el a saját neve által fémjelzett márkát sem.

2006-ban ismét összeállt Madonnával a Confessions turné erejéig, ugyanis a világhírű tervező ismét merész és provokatív jelmezekkel lepte meg nemcsak az énekesnőt, de a rajongókat is, ezek után senki sem csodálkozott, hogy a nagy visszatérő Kylie Minogue is Gaultier-t kérte fel a turnéjához szükséges ruhák megtervezésére. De tervei nemcsak színpadi jelmezként állják meg a helyüket, hanem a legtöbb vörösszőnyeges felvonuláson is főszerepet kapnak, kreációit olyan hírességek hordják, mint a franciák új büszkesége Marion Cotillard vagy Nicole Kidman.

http://content.coutorture.com

2009-es tavaszi-nyári kollekciójában találunk jónéhány hordásra alkalmas darabot is, bár a nadrágon kívül hordott bodyval igen nehezen tudunk csak megbarátkozni, vékony muszlinok és könnyű selymek jellemzik a ruhák nagy részét. Az idei szezonban a ruhái – szabásvonalukat tekintve - inkább hasonlítanak selyemköntösre és hálóingre, mint utcai viseletre. Kedvenc darabunk a teljesen visszafogott szabású, hosszú fekete selyemruha, szigorúan fejkendővel, és az élénk narancssárga romantikus hatású nyári ruha.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés