free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Látható szavatosság

Borsa         Címkék: dizájner, doboz, sajt, szavatosság, tej 0 hozzászólás

A tejes doboz, ami a tej szavatossági idejének fogyatkozásával sajt mintázatúvá válik, szerintünk kiváló ötlet. A tejipari cégek mégsem versengenek a bevezetéséért.

Egy távol-keleti dizájner feltalálta a tejes dobozt, amelyen nem kell az apró számokkal, sokszor akár olvashatatlanul feltüntetett szavatossági időt böngésznünk. Elég ránézni, - akár távolabbról - magára a dobozra, hogy tudjuk, mennyire friss a benne várakozó tej. Ezt dátumozzák át az élelmiszer-hipermarketek, ha tudják! Feltéve persze, ha valaha is bevezetik a gyártók…

Ko Yang tejes doboza ugyanis egyelőre még csak dizájnkoncepció. Lényege, hogy a dobozt olyan anyagból készítik, amely annak megfelelően, ahogy a benne lévő tej veszíti el a frissességét, illetve fokozatosan a szavatosságát, az eredeti fehérből lassacskán sajt mintázatúba vált.

www.yankodesign.com

Az utalás persze némileg leegyszerűsíti a sajtkészítés bonyolult folyamatát, ugyanakkor mint ötlet és - a képeket elnézve - mint kivitelezés is igazán ügyes. Egyelőre azonban még sehol a világon nem akadt olyan tejipari cég, amely bevállalná, hogy ilyen dobozokba tölti a tejet. Vajon miért?!


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés