free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 térelválasztó polc

Borsa         Címkék: bútor, lakás, nappali, polc, térelválasztó 2 hozzászólás

Jól jönnek a térelválasztó polcok, ha kicsi a lakás, vagy ha csak egy olvasósarkot szeretnénk kialakítani. A hazai kínálatból kiválogattuk az öt legszebbet.

Hogy miért vásárol az ember térelválasztó polcokat? Nos, több okunk is lehet arra, hogy fal, függöny, vagy ajtó helyett egy formás szekrénykével, vagy sokelemes polccal osszuk fel a teret. Érdemes térelválasztó elemeket használnunk, ha például kicsi a lakás, ennek ellenére szeretnénk, ha a nappali és hálószoba funkcióját egyszerre betöltő helyiségben a különféle használatú terek vizuálisan is elkülönülnének egymástól.

Egyik ismerősünk például második babáját várja egy szépen berendezett, de kicsi lakásban. A szülők egykori hálószobáját most megkapta a nagyobbacska gyerkőc, a picurka kisszoba lesz az új jövevény helye, a nappaliban pedig anya és apa alszik egy formás polccal leválasztott sarokban, míg a lépcsős elem túloldalán kapott helyet a kanapé, a dohányzóasztal és a többi napközbeni használatra szánt bútordarab.

Térelválasztót persze akkor is használhatunk, ha nincsenek helyproblémáink, mégis szeretnénk elkülöníteni egymástól bizonyos tereket. Klasszikus példa erre az irodákból ismert "kockarendszer" a mozgatható falakkal elszeparált munkaállomások útvesztője, ahol a szorgos alkalmazottak életük nagy részét töltik. Térelválasztó polcot ugyanakkor használhatunk arra is, hogy egy meghitt olvasósarkot, egy rendetlen író-, vagy munkaasztalt, vagy éppen az amerikai típusú lakókonyhát funkciójában hangsúlyozzunk. Ez a bútordarab tehát sajátos és fontos feladatot kap otthonunkban, ügyes használatával varázslatos eredményt kaphatunk. A hazai kínálatból válogatott öt legszebb térelválasztó polc között tekergő kígyó, karcsú torony, kámforfából készült köríves csoda és egyszerűbb, praktikus darab is akad.

Bo Concept - Occa

Prémium árcédula fityeg ezen a letisztult minimál stílusjegyeket magán viselő, mégis fantáziadús darabon. Az Occa fehér, lakkozott szekrényfal kombináció négy elemből áll, így tetszőlegesen használhatod darabokban is fal mellett, vagy térelválasztónak. Könyvespolcnak sem utolsó a megjelenése, de persze nincs kőbe vésve, hogy mit tarthatsz rajta. Fő, hogy nem túl hangsúlyos, mégis elegáns bútor, nem nyomja el a többi tárgyadat, mégis jól esik ránézni. Ideális, szinte láthatatlan térelválasztó lehet belőle.

ID Design – Crest

A két torony – jutott eszünkbe a Gyűrűk Ura sorozat, amikor megláttuk ezeket a csodás térelválasztó polcokat. Előnyük, hogy vizuálisan hangsúlyos, figyelemfelkeltő darabok, így nem kell őket szorosan egymás mellé tennünk ahhoz, hogy elkülönítsük a nappalit és a hálószobát egymástól. Szabadon variálva akár kapunak, az ajtó két oldalán oszlopnak is használhatjuk, mindenképpen fontos darabjai lehetnek az otthonos lakásoknak.


ID Design – Snake

Kimondottan térelválasztónak készült a dán ID Design fehérben és feketében is kapható, játékos formájú polca. A kígyószerűen tekergő elemek vízszintes felületeit kényelmesen elérhetjük a kanapén ülve, vagy állva is, így ha például konyhát és nappalit választasz el vele, az ülőgarnitúra mellett elhelyezve különböző "emeletei" más-más funkciót kaphatnak. Középen tarthatod a házimozi távirányítóit, a tetején pedig dísztárgyakat, vagy egy látványos szobanövényt helyezhetsz el. Csak a fantáziád szabhat határokat!

IKEA - Markör

Praktikus és sokoldalú, meg persze mindenféle bútorstílussal jól párosítható az IKEA egyik legkedveltebb polccsaládja, a Markör térelválasztónak is kiváló tagja. Ez a bútor szintén megállja a helyét könyvespolcként is, hatalmas rekeszei azonban arra csábítanak, hogy a kosárlabdától a legszebb porcelánvázádig mindenféle csecsebecsével teleaggasd. Ez a polc meglehetősen magas, így ha tereket különítesz el vele, akár falként is megállja a helyét. Amíg a gyerekek kicsik, ideális megoldás lehet például egy saját kis játszókuckó kialakításához.

Terebess – Kámforfa polc

A Terebess köríves, kámforfából készült polca tökéletes bútordarab a keleties stílus kedvelőinek, akár a szoba fókuszpontja is lehet, egyedi formája ellenállhatatlanul vonzza a tekintetet. Termetes darab, így nyugodtan használhatod térelválasztónak is, de a fal mellett is különleges hangulatot teremt. Ez a bútor klasszikus példája annak, hogy a gyakran elég egyetlen, jól megválasztott elem ahhoz, hogy meghatározzuk otthonunk hangulatát, nem kell telezsúfolnunk a lakást mindenféle keleti kacattal, ha ázsiai hangulatot szeretnénk a pesti belvárosba, vagy a budai dombok közé csempészni. Vigyázat! Más lakberendezési stílusokkal nem párosítható!


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés