free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Nyakkendőt a csajoknak

Borsa         Címkék: férfi, maszkulin, nyakkendő, öltöny, zakó 1 hozzászólás

A szőrös láb és a bajusz még mindig ciki, ha csajokról van szó, de az öltöny és a nyakkendő már nem. Szemhéjtus és edzőpóló a maszkulin stílus jegyében.

A maszkulin stílusirányzat a harmincas évek után ismét hódít, és bár sokan az "elférfiasodó" nők öltözködési stílusának tartják az ismét népszerű maszkulin irányvonalat, és a nemek közötti esélyegyenlőségért vívott harc eredményeként tartják számon, mi nem mennénk bele ennek boncolgatásába, az majd egy másik cikk lesz. Egy biztos: idén nyugodt szívvel hordhatunk férfias szabásvonalakat, de nem mindegy, hogy hogyan.

Bár maga az irányvonal mostanra a klasszikusan elegáns stílusok közé sorolható, a maga korában mégsem volt ennyire elfogadott. Az 1920-as, 30-as években ugyanis a nőket nemhogy nadrágban, de férfias szabású ingben sem tudták elképzelni, ezért a stílus a kezdetekkor inkább volt polgárpukkasztás, mint az öntudatos nők ismertetőjele. Eleinte sportos viseletnek szánták azokat a bővebb szabású, élére vasalt nadrágokat, amelyeket először Coco Chanel tervezett nők számára. Az igazi áttörést Marlene Dietrich hozta, aki minden körülmények között ragaszkodott a magas derekú, élére vasalt nadrágjaihoz és a hozzájuk passzoló ingekhez. Elméleti oktatás a maszkulin vonalról kezdőknek és haladóknak.


Nézd meg milyen a maszkulin stílus!

A maszkulin stílus sokaknak azért jó választás, mert azon kevés irányzat közé tartozik, amelyet alkattól és kortól függetlenül szinte bárki felvehet, ugyanis ebben az esetben nem a kilók és az évek, hanem a habitus számít. Ezek a ruhák akkor állnak jól, ha a kiválasztott darabok passzolnak egymáshoz. Ugyanis ha tetszik, ha nem, ennél a stílusnál nagyon könnyen lehet viszonylag nagyot hibázni, hiszen az eredetileg dögösnek szánt összeállítások egy pillanat alatt válnak az NDK-ból ismert szőrös lábú súlyemelőcsajok szabadidős szerelésévé, legalábbis első ránézésre.

A maszkulin stílusra a letisztult vonalak és a visszafogott színek a jellemzőek, például egy maszkulin öltöny sosem rózsaszín, mint ahogy egy férfias szabású női inghez sem passzolnak a virágminták. A ruhák önmagukban nem számítanak nőiesnek, viszont a smink, a kiegészítők ennél a stílusnál mind azt a célt szolgálják, hogy finomítsák a sokszor szigorú szabásvonalakat és komor színeket. Összességében bármi jöhet, ami csíkos, egyszínű, fekete, fehér vagy szürke, de strasszoknak és pöttyöknek egy maszkulin szettben semmi keresnivalójuk.


   
A maszkulin stílust alapvetően két nagy csoportra tudjuk bontani: az egyik a klasszikus, Marlene Dietrich nevéhez kötődő vonal, a másik pedig az az elmúlt szezonban közkedvelté vált irányzat, amelynek a lényege, hogy a csajok nem férfias szabású, hanem egészen egyszerűen férfiruhákat hordanak.

A Dietrich-vonal

Az 1930-as években váltak közismertté és mindenki számára elfogadottá azok a ruhadarabok, amelyek még a mai napig is a klasszikus elegancia legfontosabb darabjai közé tartoznak. Az egyenes szárú, élére vasalt nadrág és a férfias szabású ing, valamint zakó mind olyan elemei a gardróbszekrényünknek, amelyek minden alkalomra bevethetőek. A Dietrich-stílus lényege, hogy a ruhák ugyan férfias szabásvonalakat követnek, de összhatásukban mindig nőiesek a szettek, ezért aztán a rúzzsal és a szemhéjtussal is bánhatunk bátrabban.

Öltöny csajoknak

A női öltönyök csak néhány pontban térnek el a hagyományos – férfiaknak szánt –öltönyöktől. Egyrészt a zakóknál a derék- és a mellrésznél mindig van szűkítő varrás, másrészt a nadrágok szabása is igencsak eltér a pasik által hordott darabokétól. Az ilyen öltönyök minden olyan csajnak jól állnak, akik megpróbálják elkerülni a felesleges cicomát, és inkább a kényelem és a hagyományos elegancia hívei.

Női öltönyös szett

Öltöny, fűzős bokacipő, táska – MEXX
Ing – Liu JoAlacsony lányoknak maradnak az egy- vagy kétgombos zakók, magasabbaknak pedig jöhetnek a háromgombos, sőt kétsoros gombolású darabok is, bár ilyet csak varrónővel érdemes csináltatni. A férfias szabású öltöny mellé egyenes szabású ing vagy body dukál. Akik pedig még inkább szeretnék fokozni az összhatást, azok válasszanak hozzá fűzős bokacipőt, ami – ellentétben a bokacsizmával – minden boka- és vádlimérethez passzol.

Ing nyakkendővel

A pasikat sokszor a hideg kirázza tőle, mi viszont olykor-olykor a feminista mozgalmak által megszerzett ereklyeként hordjuk, megkötni persze nem tudjuk őket, de mit nekünk segítséget kérni egy pasitól, ha nyakkendőről van szó. Miután valaki megkötötte, jöhet a nyakkendő színéhez passzoló ing, ugyanis a pasikkal ellentétben a nőkön egyáltalán nem mutat jól, ha a nyakkendő és az ing eltérő színű.

Nyakkendős-farmeres szett

Farmer – GAS
Ing, mellény – Springfield
Nyakkendő – MEXX
Csizma – VagabondKivétel ez alól a fekete-fehér klasszikus kombinációja. Az ing kombinálható kötött, elöl gombos mellénnyel, nadrágnak pedig szűk szárút válasszunk, amit ugye idén télen szigorúan lovaglócsizmával kell hordani – ezt eredeti formájában szintén férfiaknak találtak ki.

1. Nyakkendőt a csajoknak
2. Férfiingben ruha helyettLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés